Joep wennemars ouders

joep wennemars ouders
joep wennemars ouders

joep wennemars ouders /\ Oud-Nederlands schaatser Rolf Egbert (Erben) Wennemars Hij concentreerde zich op de vitesse en halve afstanden van 500, 1000 en 1500 meter, maar deed ook allround aan.


Joep Wennemars, de zoon van schaatser Erben Wennemars, treedt gretig in de voetsporen van zijn vader. Joep, een 12-jarige Oostenrijkse jongen, reed vandaag 100 kilometer voor het goede doel op de Weissensee.


Het NK-debuut van Joep Wennemars en Pien Hersman deed schaatsers in Nederland zich afvragen waar de tijd was gebleven.


Drie persoonlijke records werden door hem verbroken. Joep en zijn vader, Erben Wennemars, staan ​​vandaag met Eva stil bij deze belangrijke gebeurtenis voor vader en zoon.


Wennemars ging aan de slag als presentator bij BNN, analist bij de NOS, voetbaldirecteur en ondernemer nadat hij zich in 2010 niet kwalificeerde voor de Olympische Spelen. In 2013 keerde hij terug op de schaatsbaan.

joep wennemars ouders
joep wennemars ouders


Foto van het gezin van de schaatser, die getrouwd is met Renate van der Zalm en bekend is van de Olympische Spelen in Nagano en de Wereldkampioenschappen Sprint in Salt Lake City.


Joep Wennemars en zijn kompanen hebben de klus geklaard. In 4 uur 35 minuten en 48 seconden bereikte hij de finish.


oep Wennemars (19) maakte dit weekend zijn nationale schaatspodiumdebuut op de Thialf Nationale Kampioenschappen Afstanden.


Wennemars heette vroeger Kees Roeiboot omdat zijn naam in het begin van zijn carrière moeilijk te onthouden was, maar naarmate hij bekender werd, liet hij de bijnaam vallen.


Erben Wennemars was de eerste schaatser die de grens van 1.50.00 doorbrak op de 1500 meter. Omdat de wedstrijd echter niet bij de ISU was geregistreerd, werd zijn 1.49.89 in de zomer van 1997 niet erkend als officieel wereldrecord.

joep wennemars ouders
joep wennemars ouders


In de juniorenklasse behaalde hij een nieuw Nederlands puntenrecord van 70.890. Maar hier is het goede nieuws: voor het eerst in de nationale schaatsgeschiedenis hebben een vader en zoon een nationaal record gevestigd.

Met 146.365 punten staat Erben nog steeds op de eerste plaats in de kleine vierkamp (35,65 – 3.41.84 – 1.44.70 – 6.28.42). Op 12 en 13 augustus 2005 ontving hij die totaalscore in Calgary.

Deze mooie begaafde mooie skater uit Dalsfen, Nederland, heeft een slank figuur en een ovaal gezicht.

Joep en zijn maatjes vermaken zich prima in de enorme tent, met een stralende lach op hun wangen. Ze schaatsten voor Weissensee4kids en haalden zo’n 10.000 euro op voor goede doelen.

Hierdoor kon hij zijn titel niet verlengen. Wennemars en zijn coach, Jac Orie, gingen in januari uit elkaar vanwege een vertrouwenskwestie. Wennemars trainde met Gerard Kemkers in de ploeg van TVM ter voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Turijn.

You may also like...