Jochem uytdehaage vriendin
Jochem uytdehaage vriendin

Jochem uytdehaage vriendin /\ Bekende en minder bekende Utrechters werken vaak in de luwte aan bijzondere projecten. DUIC zoekt deze mensen op en vraagt ​​wat ze precies doen.

In deze aflevering: Jochem Uytdehaage. “Zodra ik op het ijs sta, merk ik dat mijn lichaam nog precies weet wat het moet doen.”

“In 2002 werd ik Olympisch kampioen schaatsen op de vijf en tien kilometer. Ik woon ook het grootste deel van mijn leven in Utrecht, 27 van de 41 jaar.

Ik bracht veel tijd door op de Vechtsebanen en groeide op in Oog in Al. Ik woon nu in Blaricum met mijn vriendin. Bos, vlaktes en velden – hoe Utrecht ik ook ben, ik ga hier niet weg. Ik geniet enorm van ruimte en natuur, wandelen en sporten.”

“Sinds 2009 geef ik motiverende en activerende trainingen. Mensen die goed voor zichzelf zorgen, leiden een rijker leven, dat is mijn boodschap. Je ziet in de huidige samenleving dat er behoefte is aan balans. Fysiek en mentaal, maar ook emotioneel en spiritueel.

Waarom doen we bijvoorbeeld wat we doen? Ik train mensen uit het MKB (MKB) en multinationals, maar ik wil binnenkort ook iets voor zzp’ers starten. Er is namelijk een gevaar: altijd werken en online zijn. Er wordt veel van die groep gevraagd.”

“Ja en nee. Zodra ik op het ijs sta en merk dat mijn lichaam nog precies weet wat het moet doen, voel ik me weer die topsporter. Maar het heeft fysieke sporen achtergelaten, vooral in mijn rug.

Jochem uytdehaage vriendin

jaren geleden dat ik me op mijn bedrijf heb gefocust. Mijn topsportachtergrond is daarbij van groot belang, de lessen die ik toen leerde kan ik doorgeven aan anderen.

Ik weet veel over herstel, slaap, voeding en bewegen en ontspannen. Kennis die ik had moeten toepassen in mijn schaatscarrière.”

“Ik was een goede schaatser, durf ik wel te zeggen. Maar het is niet altijd uitgekomen. Waardering in de sport staat gelijk aan de resultaten die je behaalt.

Je kunt je gewoon heel goed voelen op het ijs – dat had ik in het begin ook – maar tegen het einde ben ik harder gaan trainen om beter te presteren en andere dingen los te laten. Ik wilde ook wel naar buiten, maar dacht dat dat niet goed was voor mijn herstel.

Ik had niet genoeg ruimte in mijn hoofd om hard te slaan. Want naast skater ben je ook een heleboel andere dingen, zoals een gewoon mens. Het is allemaal in de balans. Daar ligt ook de parallel met de trainingen die ik momenteel geef.”

Dat klopt, en dat is heel fijn! Ik ben spreker, trainer en inspirator als het gaat om goed voor jezelf zorgen. Mijn focus ligt vooral op vitaliteit, work-life balance en ontspanning.

Ik heb lessen getrokken uit mijn sportcarrière die nuttig zijn voor journalisten, voor de overheid, voor de hotellerie en luchtvaart, maar ook voor sporters. Ik probeer ze inzicht te geven in hoe met bepaalde vraagstukken om te gaan en hen te inspireren.

Ik zeg tegen iedereen: maak het leven leuk en gun jezelf daar de tijd voor. Daarom vertel ik je over de noodzaak van een goede nachtrust.”

Je geeft workshops en lezingen over verschillende onderwerpen, zoals slaap, voeding, stress en bewegen.

“Nee, ik vind het leuk om verhalen te vertellen en mensen te prikkelen. Daar ligt mijn rijkdom. Ik ben inmiddels op meerdere vlakken goed opgeleid en natuurlijk heb.

ik me ook in die onderwerpen verdiept. Ik kan wetenschappelijk onderbouwen waarom iets is zoals het is. als atleet moet je je geloofwaardigheid behouden.”

Jochem uytdehaage vriendin
Jochem uytdehaage vriendin