Jeroen wollaars partner
Jeroen wollaars partner

Jeroen wollaars partner /\ Naast journalist is Jeroen Wollaars ook voormalig verslaggever en correspondent. Bij Nieuwsuur is hij sinds begin 2018 presentator. Voor zijn uitmuntende optreden in een televisie-interview werd hij in 2021 onderscheiden met de Sonja Barend Award.

Wollaars, geboren op 30 september 1977 in Woerden, is een Nederlandse professionele worstelaar. Zijn interesse in technologie en communicatie werd als kind gewekt. De FM-zender die hij op de middelbare school had, stelde hem in staat zijn eigen rapporten uit te zenden.

Het was Wollaars’ eerste open dag op de School voor Journalistiek die hem er niet in slaagde in de voetsporen van zijn vader te treden. In plaats daarvan studeerde hij van 1995 tot 2000 Informatie- en Communicatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht. Bij Tele Atlas (later TomTom) en World Access werkte hij als parttime medewerker (later gefuseerd met Planet Internet).

Bij AT5 in 2002 werd Wollaars redacteur, verslaggever, hoofdredacteur en presentator na een jaar studie aan de Theaterschool in Amsterdam. Bij Kort Amsterdams, AT5 Nieuws en Amsterdams Peil werkte hij mee aan het journaal en de documentaires. Het programma Aktuelle Stunde op de Duitse publieke omroep WDR was waar hij in 2007 kort werkte.

Toen Wollaars in 2007 als redacteur bij de NOS in dienst trad, werd hij in 2009 gepromoveerd tot algemeen verslaggever. Hij deed verslag van de verkiezingen en werkte onder meer in binnen- en buitenland. Wollaars was van januari 2015 tot juli 2018 correspondent in Berlijn.

Jeroen wollaars partner
Jeroen wollaars partner

In een aankondiging die op 14 mei openbaar werd gemaakt, maakte de NOS bekend dat Wollaars Twan Huys met ingang van 1 augustus zou opvolgen als presentator van Nieuwsuur. Op 1 september 2018 begon Wollaars zijn rol als presentator.Wollaars nam op 20 maart 2021 tijdelijk de rol van gastheer van Met het Oog op Morgen op zich.

Voor zijn interview met Wopke Hoekstra in Nieuwsuur ontving Wollaars in 2021 de Sonja Barend Award.
In 1977 werd Jeroen Wollaars geboren in Woerden, maar groeide op in Harmelen. Als kind had hij zijn eigen radiostation in het dorp, Radio Koningshof, dat hij alleen leidde.

Hij ambieerde een professionele cameraman te worden. Voor Wollaars was een rol voor de camera uiteindelijk een feit. In 2007 werd hij door de NOS aangenomen als redacteur en later na afronding van zijn studie aan AT5 als verslaggever.

Nieuwsuurs nieuwe presentator, Wollaars, komt vanaf 1 september 2018 samen met Marille Tweebeeke in de show. In augustus volgde hij Twan Huys naar RTL Late Night.

Jeroen Wollaars studeerde van 1995 tot 2000 aan de Hogeschool Utrecht om Communicatiesystemen te studeren. In 2002 begon hij zijn carrière als verslaggever voor het stadstelevisiestation AT5. Hij werkte aan nieuws- en documentaireprogramma’s zoals Kort Amsterdams, AT5 Nieuws en Amsterdams Peil als redacteur, verslaggever, hoofdredacteur en presentator.

Jeroen wollaars partner
Jeroen wollaars partner