Jannik sinner ouders
Jannik sinner ouders

Jannik sinner ouders /\ Jannik Sinner is een Italiaanse tennisser die werd geboren op 16 augustus 2001.

Jannik Sinner is een tennisser uit Italië.

Jannik Sinner is een Italiaanse professionele tennisser. In 2019 werd hij de jongste Italiaanse tennisser die een Challenger-titel won in de toernooigeschiedenis. Verder vanaf 2020.

In de Association of Tennis Professionals (ATP) Singles heeft hij een carrière-high ranking van nummer 46.

Sinds zijn zevende speelt de 19-jarige jongeling tennis. Hij was toen echter wel professioneel aan het skiën.

In San Candido, Italië, werd de Italiaan op 16 augustus 2001 geboren uit zijn moeder Singlinde en vader Johann. Marc is zijn jongere broer.

Jannik begon op zevenjarige leeftijd met tennissen. Tussen de leeftijd van 8 en 12 begon hij echter te skiën.

De sport is erg populair in Noord-Italië. Hij was een uitstekende skiër die verschillende regionale kampioenschappen won.

Toen hij 13 was, pakte hij het tennis weer op en zijn enthousiasme voor de sport won het van skiën. De 18-jarige is 1.80 meter lang, wat ongeveer 188 cm is.

Hij kan in drie talen communiceren: Italiaans, Duits en Engels. In 2018 werd de jonge Italiaan professional.

ROLAND GARROSEen Italiaan met grote ogen op Roland Garros en dan op 19-jarige leeftijd. Jannik Sinner is de revelatie van het Parijs mannentoernooi.

Filip Dewulf, een van onze tenniswaarnemers, herkent het talent. “Sinds Rafael Nadal in 2003 is hij het jongste lid van de top 80.”

Hoe dan ook, de jonge tennisser is toegewijd aan de sport en verliet zijn huis op 13-jarige leeftijd om professioneel te trainen en een carrière na te streven.

Sinner werd bekend als de eerste mannelijke speler geboren in 2001 die de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi bereikte. Hij wordt door de media en fans beschouwd als een opkomende tennisser.

Jannik sinner ouders

Hij heeft gewerkt met de Servische tennisser Novak Djokovic, die nummer 1 van de wereld is op de ATP-ranglijst.

Jannik gaat nog naar de middelbare school en heeft geen liefdesrelatie met het publiek verklaard. Hij is snel gestegen op de ranglijst sinds hij vorig jaar prof werd.

De 18-jarige staat momenteel 95e op de ranglijst nadat hij het jaar buiten de top 100 begon. Jannik en Berrettini zijn de nieuwste getalenteerde talenten uit Italië die een uitstekende carrière zouden kunnen hebben.

De 23-jarige zal voor het eerst in zijn carrière deelnemen aan de ATP Finals in Londen. Hij zal de eerste Italiaan zijn die op het toernooi speelt sinds 1978.

Jannik zal spelen op de Nitto Next Gen Finals in Milaan. De 18-jarige is een voetbalfan en heeft gezegd dat AC Milan zijn favoriete team in Italië is. Hij hoopt het goed te doen op het toernooi in zijn thuisland.

Sinner begon in 2016 te spelen op het ITF Junior Circuit, de belangrijkste juniorentour georganiseerd door de International Tennis Federation (ITF) (ITF).

Ondanks dat hij weinig succes had als junior, schakelde hij eind 2017 voornamelijk over naar de professionele tour.

Hij speelde nooit de hoofdtabel van enige klasse 1-evenementen op hoog niveau, en het enige seniorenklasse A-toernooi waaraan hij deelnam, was de Trofeo Bonfiglio .

Hij volgde een verlies in de openingsronde op het Grade A-toernooi van Italië in 2017 op met een kwartfinale in 2018. Dat was het enige junior-evenement dat hij speelde in 2018.

Hij speelde nooit een van de junior Grand Slam-toernooien.

Omdat hij zo weinig toernooien op hoog niveau deed, was Sinner’s carrière-hoge junior ranking een relatief laag nummer 133.

Naast tennis houdt hij erg van voetbal. Hoewel hij zich vooral toelegt op tennis, voetbalt hij soms ook graag.

Bovendien heeft hij meermaals gezegd dat zijn favoriete team het in Italië gevestigde team AC Milan is. De jongere is net klaar met de middelbare school en is vanaf nu erg gefocust op tennis.

Voordat we ingaan op details over het leven en de tenniscarrière van de jonge atleet, volgen hier enkele korte feiten over hem.

Jannik sinner ouders
Jannik sinner ouders