Jan smeekens vriendin
Jan smeekens vriendin

Jan smeekens vriendin /\ Jan Smeekens, een Nederlandse langebaanschaatser die gespecialiseerd is in de 500 meter, heeft een vriendin genaamd Ingeborg Kroon. De blondine werd ook vaak op het ijs gespot, maar blessures dwongen haar met pensioen te gaan als schaatsster.

Ingeborg Kroon was net als Jan Smeekens een schaatser. Chronische rugpijn dwong haar haar strijkijzers in 2012 met pensioen te laten gaan, waarmee een einde kwam aan haar lange carrière als model.

Ze was langebaanschaatsster bij de teams Team Anker (2010-2012), KNSB Regiotop (2009/2010), KNSB Trainingsteam (2007-2009), Gewest Friesland (KNSB) (2006/2007 en 2009/2010) en het Nederlands Junioren (2005/2006).

Ten slotte ging Ingeborg aan de slag als metaalrestaurator, waar ze een masterdiploma had behaald aan de universiteit. Kroon Metaalrestauratie is nu haar eigen bedrijf.

Een glaasje wijn drinken met vrienden of haar vriend is het favoriete tijdverdrijf van de vriendin van Jan Smeekens. Ingeborg vindt het ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Zo hebben zij en Jan al een vlucht naar Azië genomen.onvermoeibare vriend en trouwe Jan Smeekens supporter

Jan smeekens vriendin
Jan smeekens vriendin

En natuurlijk is Ingeborg er altijd om Jan vanaf de zijlijn bij de ijskraampjes aan te moedigen. Zo won ze dit jaar op de Olympische Spelen een gouden medaille op de 500 meter.

Toen Jan in 2014 in Sochi als tweede eindigde, moest hij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ingeborg Kroon is daarentegen ongegeneerd trots op haar kampioen!

Ingeborg Kroon, de lieverd van Jan Smeekens, weet als geen ander hoe het is om aan de start te staan ​​van een grote wedstrijd. ‘ Ingeborg, een getalenteerde schaatsster, moest in 2012 noodgedwongen stoppen met de sport vanwege rugklachten. Na het behalen van haar masterdiploma, streeft ze nu naar een carrière als metaalrestaurator.

Op de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, Rusland, liep Smeekens door een fout in de tijd naast een gouden medaille op de 500 meter. Zelfs zijn vriendin Ingeborg kon hem niet helpen. “Wat ik jammer vond”, zei hij tegen Helden, “was dat ik niet van die zilveren medaille kon genieten. Het is een geweldig resultaat en het is al door veel mensen ondertekend.

Aan de andere kant had ik een duidelijke geur van goud kunnen ontdekken. Ik had mijn hele leven gewijd aan het winnen van een Olympische gouden medaille. Ik was ervan overtuigd dat ik dit verheven doel had bereikt. Accepteren dat je tweede bent, is op dat moment moeilijk. De buitenwereld herinnerde me er natuurlijk keer op keer aan.”

De skater heeft zijn relatie met zijn vriendin nieuw leven ingeblazen. “Ik ben begonnen met zelftherapie om met mijn problemen om te gaan. Ik twijfelde aan mijn beslissing om te gaan schaatsen. Zodra ik me realiseerde hoeveel passie ik voor sport had, begon de liefde voor schaatsen opgedoken.”

Tot 2012 werd Smeekens vriendin Ingeborg Kroon alom beschouwd als een van de beste schaatsers ter wereld, maar in 2012 moest ze vanwege rugproblemen met pensioen. In 2016 begon ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam om metaalrestaurateur te worden.

Jan smeekens vriendin
Jan smeekens vriendin