Jan Lorentzon Familj
Jan Lorentzon Familj

Jan Lorentzon Familj /\ Den svenske idrottsförfattaren Jan ke (Janne) Lorentzon föddes den 22 maj 1940 i Nyköpings stra församling och avled den 13 oktober 2022 i Pelarnedistriktet i Vimmerby kommun. När kanalerna delades upp 1969 gick han till Sveriges Television som sportreporter.

Mellan 1971 och 1987 gav Lorentzon analyser av en mängd olika sporter, inklusive fäktning, volleyboll och boxning. Senare blev han känd för sina målsammandrag från hela världen i Sunday Night Sports Spegeln. Marcus Leifby på Sportbladet utsåg honom 2011 till en av sportens elit.

bland Sportspegelns fem bästa sändare. Efter att Lorentzon officiellt gick i pension 2005 arbetade han deltid på Sportnytt och Sportspegeln under hela 2010-talet. Janne Lorentzon började sin karriär inom tv i slutet av 1960-talet som sportreporter på Sveriges Television.

Han var känd för sina sammanfattningar av internationell fotboll för Sportspegeln och Sportnytt. Innan han gick i pension 2005 var han medlem i SVT Sports redaktion. Han åkte iväg efter en långvarig sjukdom i sitt hem i Pelarne, ett samhälle i Vimmerby kommun. Som åttaårig nådde han 82 års ålder.

Jag är … gammal. “Trots att han var ett av SVT Sports mest kända ansikten genom tiderna, föredrog Jan Lorentzon att stanna i bakgrunden. Alltid i front och center stod sport, spelare och media. Du var aldrig journalist,” I en artikel för SVT Sport, nätverkets sportchef Nils Edlund Jönsson, kommer med sina tankar. Känd som “Jan” på SVT,

När Lorentzon gick bort var han 82 år gammal. Sport På 60-talet började Jan Lorentzon på SVT sport. Tyvärr har den legendariske journalisten gått bort vid en ålder av 82 år. Lorentzon, välkänd under sitt smeknamn “Janne”, var en baby från 1940-talet i Nyköping. Han blev känd på 1960-talet till följd av sina framträdanden i SVT-sporten.

börjar med Sveriges Radio. Lorentzon kom mest med sina tankar om sport, fäktning och boxning. Men hans sammanfattningar av mål gjorda i internationell fotboll var hans anspråk på berömmelse. Sportreportern gjorde ett utmärkt jobb med att sortera igenom informationen, och tittarna på hans show kommer att gynnas.

kunde titta på Sportspegeln en söndagskväll och njuta ordentligt. Även om den uppskattade Lorentzon gick i pension 2005 kunde man fortfarande läsa hans spalter i Sportnytt och Sportspegeln långt in på 2010-talet. Innan det sista avsnittet av Sports Spegeln var han fortfarande en del av programmets kreativa process.

slutet. För att han nyligen gick bort efter en utdragen sjukdom, enligt Sportbladet. Flera av hans gamla medarbetare sörjer hans bortgång. Du kan slå vad om att om en bild på Hkan Milds bara ben togs under en byråsändning så skulle den finnas med i Sportnytt den kvällen. Janne

Lorentzon var mycket aktiv i sin jakt på global information, särskilt om europeisk fotboll. Enligt Mats Nyström på SVT, som sammanfattat innehållet i Sportnytt och Sportspegeln för tidningen, krävdes det en del grävande för att hitta allt som fanns där. Likaså Arne Hegerfors

vill hedra Lorentzon genom att göra det Hur tragiskt. Hans positiva utrop fungerade som en stabiliserande kraft på redaktionen, vilket gjorde honom till en värdefull gruppmedlem. Enligt Sportbladet, minns han, användes “hört dudu, hörde dududu” flitigt. Som Edlund Jönsson, sportchef på SVT,

Jan Lorentzon Familj

Jag har skrivit en kolumn till hans ära. “Trots att han var ett av SVT Sports mest kända ansikten genom tiderna, föredrog Jan Lorentzon att stanna kvar i bakgrunden. Alltid i front och center var sport, spelare och media. Aldrig en reporter, “För att uttrycka det enkelt, hon skriver. Lorentzon erkändes som en av Sportspegelns fem bästa det året.

När Marcus Leifby på Sportbladet sammanställde de största programföretagen genom tiderna tog han med några bekanta namn. Till hans familj hör Ewa, hans söner Jakob och Daniel, och deras familjer och barnbarn. Jens Lind berättar om en vänlig arbetskamrat som fick honom att intressera sig för sportsändningar redan 1986. Janne var en pålitlig medlem i gruppen. Som man var han en

En mild själ och pålitlig kollega passade han rätt in i redaktionens lista över hårt laddade typer. Engelsk fotboll och boxning var två av hans favoritsporter. Det verkar troligt att han kunde ha listat varje tungviktsmatch på fem fingrar. Under mötena såg jag att han alltid var ganska investerad i de ämnen som var aktuella.

när det gäller oönskad marknadsföring. Hittade han ett fel i Sportnytt skulle han inte tänka två gånger på att ställa in spelen. Jan Lorentzon lämnade efter sig fru (Ewa), barn (Jakob och Daniel) och barnbarn. Arne Hegerfors, mångårig medarbetare till Lorentzon, uttrycker sin sorg över hans bortgång.

förlusten av sin nära följeslagare. Han verkade inte sträva efter avancemang, men han gillade sport och var nöjd med att utföra alla sysslor som tilldelades honom. Han hade också en bra radio- och TV-röst, vilket gjorde honom till en utmärkt nyhetstelegraf ader. Hans bästa prestation kom avslöjar han för Aftonbladet.

Lorentzon började sin karriär på SVT som sportreporter i slutet av 1960-talet och förblev orubblig i redaktionen fram till sin pensionering 2005. “Trots att han var ett av SVT Sports mest kända ansikten genom tiderna föredrog Jan Lorentzon att förbli i bakgrunden. Sport var vanligtvis huvudattraktionen,

Journalister och idrottare. Alltid artist, aldrig reporter, “Enligt SVT:s chef Edlund Jönsson, som fungerar som kanalens sportchef. Arne Hegerfors, mångårig kollega till Lorentzon, är ledsen över sitt avhopp. Han verkade nöjd med var han var i livet, njöt av sport och inte bry sig om kampanjer.

anpassa sig till de uppgifter som tilldelats honom. Han hade också en fantastisk radio- och TV-röst, vilket gjorde honom till en utmärkt nyhetstelegrafläsare. Han säger till Aftonbladet att detta var hans största styrka. Lorentzon började sin karriär som sportskribent på SVT i slutet av 1960-talet och förblev hängiven

fram till sin pensionering 2005 var han en integrerad del av redaktionen. “Trots att han var ett av SVT Sports mest kända ansikten genom tiderna, föredrog Jan Lorentzon att stanna i bakgrunden. Sport, idrottare och reportrar var alltid huvudattraktionerna. Alltid en artist, aldrig en reporter”, enligt SVT:s chefen Edlund Jönsson, som fungerar som kanalens sportchef.

Jan Lorentzon Familj