Jaap polak kunsthandelaar leeftijd

Jaap polak kunsthandelaar leeftijd
Jaap polak kunsthandelaar leeftijd

Jaap polak kunsthandelaar leeftijd /\ Als kind was ik al gefascineerd door kunst. Toen ik tien was, kreeg ik mijn eerste Egyptische grafbeeld, wat ik meteen fascinerend vond. Op woensdagmiddagen, terwijl de rest van de jongens aan het voetballen was, stond ik te popelen om het museum te bezoeken.

In 1977 opende ik mijn eigen kunstgalerie in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam, gespecialiseerd in Zuidoost-Aziatische kunst en archeologie. Het was een geweldige tijd en de markt bloeide. Mijn tweede trip naar de Tefaf was in Maastricht en daar ben ik nu nog steeds.

Het geloof heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van kunst in de westerse cultuur. Ondanks het feit dat het niet als kunst werd beschouwd, maar eerder als een onderdeel van het leven en een vorm van aanbidding.

Het is duidelijk in religieuze kunst, die een diepere betekenis heeft dan een kunstwerk dat gemaakt is om winst te maken. Zelfs vandaag de dag zijn er echter individuen die werk creëren dat echt inspirerend is, maar hun inspanningen blijven onopgemerkt.

Kwaliteit en originaliteit zijn essentieel, evenals het vermogen om op het juiste moment gewaardeerd te worden door het juiste publiek. Dat is allemaal het gevolg van toeval, een veelvoorkomend thema in de hedendaagse kunst.

Jaap polak kunsthandelaar leeftijd
Jaap polak kunsthandelaar leeftijd

Ik zou mezelf graag zien als Oosters. Dat is onbeleefd in Azië, dus ik heb nooit haast. De uitvinding van tijd stelt je in staat om vooruit te plannen, zelfs als je een beperkte hoeveelheid tijd hebt om je doelen te bereiken. Daardoor voel ik me niet gehaast en heb ik altijd een algemeen idee van wanneer de tijd is. Een van de laatst overgebleven generalisten is Jaap Polak.

In de Polak Works of Art-collectie vind je een breed scala aan kunstwerken van over de hele wereld en uit verschillende historische perioden, waaronder Europese en oosterse werken, tribale kunst en Indiase miniatuurschilderijen.

Indo Javenese kunst is gedocumenteerd in het Documentatiecentrum voor Oude Indonesische Kunst, dat zich in het gebouw bevindt.Gelegen nabij het Rijksmuseum in hartje Amsterdam, is de galerie gehuisvest in een grachtenpand.

Vanaf de oprichting in 1987 heeft Jaap Polak deelgenomen aan de Pictura Antiquairs Nationale (PAN) in Amsterdam en de European Fine Art Fair (Tefaf). Jaap Polak levert de afgelopen drie decennia regelmatig een bijdrage aan de Nederlandse versie van The Antiques Road Show, Tussen Kunst en Kitsch.

Op het gebied van antiek en kunst is Jaap Polak lid van meerdere organisaties. Hij is gecertificeerd lid van de Nederlandse Federatie van Taxateurs, TMV en lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Fine Art Dealers (CINOA).

Jaap polak kunsthandelaar leeftijd
Jaap polak kunsthandelaar leeftijd