Iris de graaf leeftijd
Iris de graaf leeftijd

Iris de graaf leeftijd /\ Ze is verslaggever voor de Nederlandse Omroep Stichting, een Nederlandse televisiezender.Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde De Graaf Slavische en Russische studies.

Als verslaggever voor NOS op 3 en NOS Stories werd ze later buitenlandredacteur voor de Noorse Omroep (NOS). In St. Petersburg was ze ook lid van het Nederlands Instituut

In mei 2020 werd bekend dat NOS- en Nieuwsuur-correspondent Iris de Graaf was aangesteld om verslag te doen van Rusland en de omliggende regio. In navolging van David-Jan Godfroid, die vertrok om als correspondent op de Balkan te gaan werken, nam ze haar nieuwe functie als hoofdredacteur op.

De Graaf kon in de zomer van 2020 geen accreditatie verkrijgen, waardoor deze vervanging werd uitgesteld.Ze heeft Russische afkomst en spreekt vloeiend Russisch.

Ik raakte goed thuis in de Russische geschiedenis en cultuur tijdens mijn studie Slavoniek en Russische studies aan de University of California, Berkeley. Met grote onderscheiding kreeg ik een baan aangeboden in St. Petersburg, Rusland.

Naarmate de tijd verstreek, veranderde mijn fascinatie voor Rusland in ontzag en een brandend verlangen om er alles over te weten te komen. Mijn doel als journalist was glashelder toen ik terugkeerde naar Nederland voor mijn master journalistiek. Ik zou Rusland-correspondent worden. Om die rol te kunnen spelen is voor mij op dit moment een “droom die uitkomt”.

Tijdens mijn tijd bij de NOS kon ik een allround journalist worden. Zowel als online verslaggever voor NOS op 3 als later als buitenlandredacteur voor NOS Stories. De verhalen van al deze mensen zijn uniek en ik hoop Rusland een menselijk gezicht te geven door hun verhalen te vertellen.

En om met eigen ogen te zien hoe het land en de regio zich de komende jaren zullen ontwikkelen, is nog een reden om hier te komen. Evenals vanuit mijn basis in Moskou, de andere voormalige Sovjetrepublieken en landen.

Iris de graaf leeftijd
Iris de graaf leeftijd

Iris de Graaf is misschien een bekende naam voor je, of ze is misschien een naam waar je nog nooit van hebt gehoord. Als alternatief, als het laatste waar is, moet je deze mooie dame zeker leren kennen.

NOS-reporter Iris de Graaf spreekt vloeiend Engels en spreekt vloeiend Nederlands. Ze is correspondent voor Rusland in dat land. Iris is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Rusland. Maar hoe krijgt een jongedame met zo’n goed karakter zo’n prestigieuze positie? Er staan ​​ons nog meer leuke dingen te vertellen over deze blondine. Elkaar leren kennen.

Iris de Graaf verbleef een half jaar als correspondent in Rusland, een land waar haar grootmoeder haar als kind introduceerde. Iris begon kort na zijn terugkeer te werken op het kantoor van Navalny. “Ik verloor meteen mijn persoonlijke leven vanwege al het laatste nieuws,” zei hij, “maar ik heb nu de baan die ik altijd al wilde hebben.”

Russische correspondent Iris de Graaf zegt: “Er wordt gezegd dat je Rusland niet met je verstand kunt begrijpen, je kunt het alleen voelen.”

Iris de graaf leeftijd
Iris de graaf leeftijd