Ireen wust lengte
Ireen wust lengte

Ireen wust lengte /\ Nederlandse langebaan allround schaatser Irene Karlijn Wüst Schaatser Wüst is de enige atleet die een individuele gouden medaille heeft gewonnen in vijf.

Olympische Spelen, zomer of winter, wat hem de meest succesvolle Olympische schaatser aller tijden maakt.

Wüst heeft het record voor respectievelijk de oudste en jongste gouden medaillewinnaars in de geschiedenis van de Olympische Winterspelen voor schaatsen. Op 12 februari 2006 won ze de gouden medaille op de 3000 meter op de.

Olympische Winterspelen van 2006; vier jaar later won ze de 1500 meter op de Olympische Winterspelen van 2010; en op de Olympische Winterspelen van 2014 won ze twee gouden en drie zilveren medailles, waarmee ze de meest gedecoreerde atleet op de Sochi Games is.

Vanaf de Olympische Winterspelen van 2022 heeft ze in totaal twaalf Olympische medailles gewonnen, waarmee ze de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden is.

De zevenvoudig Olympisch gouden medaillewinnaar is ook de regerend Europees en wereldwijd kampioen op de enkele afstand. In 2014 werd ze door Reuters uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

Ireen wust lengte

In november 2003 maakte Wüst zijn enkelafstandsdebuut op de KNSB Nederlandse kampioenschappen enkelvoudige afstanden van 2004 en eindigde hij als achtste op de 500 meter en 1500 meter.

Haar seizoen werd afgesloten met een zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen Junioren, die werden gehouden in Roseville, Minnesota, in de Verenigde Staten.

Het jaar daarop, op de KNSB Nederlandse kampioenschappen enkelvoudige afstanden 2005, eindigde ze als vijfde op de 1000 m en als vierde op de 1500 m om zich te kwalificeren voor het WK 2004-05.

Ze kwalificeerde zich voor haar eerste internationale seniorencompetitie, de Europese Kampioenschappen 2005 in Heerenveen, met een derde plaats in de KNSB Nederlandse Allround Kampioenschappen 2005.

De Nederlandse selecteerde haar voor de Wereldkampioenschappen Allround 2005 in Moskou, Rusland, waar ze meedeed en als vijfde eindigde. Seinäjoki, Finland, was haar volgende stop, waar ze het Wereldkampioenschap Junioren won.

Wüst tekende voor aanvang van het seizoen een contract bij TVM en begon te trainen bij Gerard Kemkers. Ze werd geselecteerd voor de Olympische Winterspelen van 2006 na het winnen van drie races op de KNSB.

Nederlandse Afstandskampioenschappen van 2006, die ook de Olympische Trials waren. Een internationaal debuut maakte ze in Hamar, waar ze de derde plaats behaalde achter de Duitse Claudia Pechstein en haar teamgenoot Renate Groenewold.

Op de Nederlandse Afstandskampioenschappen 2007 won Wüst twee titels en eindigde hij als tweede in één race. Daarnaast werd ze in 2007 Nederlands Kampioen Allround.

Ondanks dat ze na drie van de vier afstanden de leiding had in het kampioenschap, versloeg Martina Sáblková Wüst op het EK 2007. Tijdens de.

Wereldkampioenschappen schaatsen sprint 2007 in Hamar, Noorwegen, racete ze opnieuw en nam opnieuw zilver mee naar huis. Tijdens de wereldkampioenschappen allround 2007 in Heerenveen werd ze gekroond tot wereldkampioen allround.

Haar wereldbekertitel op de 1500 m in 2006/2007 kwam na het winnen van twee van de zes races en de 1000 m tijdens de Wereldbekerfinale in Calgary. Ze won goud op de 1000 m en 1500 m op de.

Wereldkampioenschappen afstanden 2007, waarbij ze beide keren het Amerikaanse record verbrak. In de ploegenachtervolging eindigde ze als tweede achter Canada met Renate Groenewold en Paulien van Deutekom.

Ireen wust lengte
Ireen wust lengte