Inger Edelfeldt Familj
Inger Edelfeldt Familj

Inger Edelfeldt Familj /\ Inger Edelfeldt (född 14 juli 1956) kommer ursprungligen från Sverige och skriver, ritar och översätter. Hon har skrivit en hel del böcker för yngre läsare. Edelfeldt kom in i världen 1956, på sin födelseort Stockholm. Hennes pappa var ingenjör och mamma stannade hemma för att uppfostra henne. Innan han gick bort delade hennes far sina minnen med sina

daglig morgonpendling till arbetsplatsen Dessutom led han av depression och genomgick elektroterapibehandling. Unga Edelfeldt blev mobbad i skolan, vilket ledde till att hon engagerade sig i ett självdestruktivt beteende, vilket återspeglade de svårigheter hon hade hemma. Under sina vuxna år utforskade hon flera andra behandlingsalternativ innan hon bestämde sig för Zen-coachning och meditation.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

meditation. Inger Edelfeldt har gett ut närmare tjugo publikationer, inklusive romaner, böcker för barn och unga, novellsamlingar, poesiantologier och serier. Hennes första bok, Duktig pojke, skrevs om för yngre läsare och anses nu allmänt vara en av de bästa debutromanerna genom tiderna.

första svenska romaner med en homosexuell huvudperson. Jim, huvudpersonen i denna debutroman, är en introvert tonåring som finner förtroende för sina akademiska förmågor. Inger Edelfeldt, en självlärd ritare som beundrar Leonardo da Vinci, skriver YA-romaner om teman som identitet och försök till frihet.

Exempel på författare som påverkade mig var Arthur Rackham och Maurice Sendak. Sedan 1976 har hon varit professionell serietecknare. Hon använde akvareller för att illustrera månader i Tolkien-kalendern 1985 som publicerades i Storbritannien och USA. Tv-programmet Nattens barn, baserat på Inger

Juliane och jag, en roman för unga vuxna av Edelfeldt. Regiuppdrag sköttes av Lisa Ohlin. Hon fick Frödingsstipendiet 1999 och Nils Holgersson-pokalen 1995. Jag är född och uppvuxen någon annanstans än i Stockholm. Hennes första bok, Duktig pojke, utgiven 1977, handlar om en homosexuell ung mans ålder.

Kvinnliga huvudpersoner eller protagonister i en formativ ålder är vanliga, och processen att utveckla en transnationell självkänsla som ung är ofta ett centralt tema och en formell angelägenhet i dessa verk. När hennes älskare lämnar henne tappar den unga kvinnan i Kamalas bok (R), publicerad 1986, helt sin känsliga självkänsla.

kamala, en gigantisk vargliknande varelse, invaderar. I fiskens mage, 1984 utforskar detta koncept av självdestruktion ytterligare genom att presentera unga damer som hänsynslöst plågar sig själva i ett försök att ansluta sig till vuxenvärldens led. Men det är inte bara deras skrämmande självdestruktivitet

inkludera en fantastisk vision i ditt sinnesöga. Den funderliga chamelonten (N), 1995, vars titelnovell fungerar som programförklaring för hela verket, understryker kontrasten mellan det gåtfulla och verklighetens brutala vardaglighet. Inger Edelfeldt är empatisk och

att spela in ett antal talares röster och deras svar. Hennes unika humoristiska perspektiv visas fullt ut i hennes bok Considering Dogs (R) från 1997. Hon använder förstapersonspronomenet “jag” för att ge en röst till en ledsen, själlös man som är på väg att bli vansinnig. Hon har ett fast grepp om både tydlighet och flyt, vilket hon visar i sin läsvärda prosa.

Inger Edelfeldt Familj

humor, satir, drama, magi och fabler. Barnbilderböcker, serier och ungdomsromaner är bland hennes andra verk. Inger Edelfeldts Inger Edelfeldt har skrivit närmare tjugo böcker, inklusive romaner, böcker för barn och unga, novellsamlingar med mera.

poesiböcker, komedi och liknande. Hennes första bok, “Duktig pojke”, bearbetades till en ungdomsroman och anses vara ett av de tidigaste exemplen på genren för att bli vuxen i svensk litteratur. Den första berättelsen handlar om ett litet barn som heter

Jim, som övervinner sina känslor av alienation genom att fokusera på sina studier. Inger Edelfeldts författarskap för unga vuxna fokuserar ofta på teman om identitet och olika försök till självständighet. Hon är självlärd som ritare och nämner bland sina influenser sådana som Leonardo da Vinci, Arthur Rackham och andra.

, och Maurice Sendak, bland andra, som hennes främsta motivationskällor. Som serietecknare har hon arbetat professionellt sedan 1976. 1985 publicerade både USA och England kalendrar med hennes akvarellmålningar av Tolkien-karaktärer. Du har fastnat utan val, tyvärr.

besluta om. Det skulle vara riktigt bra om du kunde lägga till något i stil med: “Idag har vi passion, imorgon lite lugnare njutning av livet.” Enligt Inger Edelfeldt finns det alldeles för många kärleksklichéer som står i vägen för äkta kärlek. Det är en klyscha, men hon tror verkligen på det:

personens make kan ha på sin självkänsla. Det är vad kärlek handlar om, men ibland är det svårt att förmedla exakt vad du menar. Hon tror starkt på talesättet att du inte kan älska någon annan förrän du älskar dig själv. Det är vad hon är övertygad om att vara fallet, åtminstone.Sann. Hennes o

wn observationer ger tilltro till detta påstående. Inger har nyligen hittat kärleken och är förvånad över hur mycket hon tycker om sin nya älskare. Spänningen i att bli kär kan kännas redan vid 40 års ålder. Det naturliga händelseförloppet

går emot de konventionella antagandena om kvinnor efter 40, enligt min mening. Inger har gått igenom rådgivning och gått gratiskurser för att övervinna en självbild som gjorde att hon ofta befann sig i olämpliga situationer. “I ljuset av vad”

Enligt henne har det krävts att lära känna sig själv för att ha en genuin kärlek till sig själv. En av mina favoritsensationer är att kunna ändra mig och se saker från en annan vinkel. Du kan vara säker på att jag är medveten om dess användbarhet. När jag frågar henne om hon, nu när hon är kär, tror att terapin kommer att vara fördelaktig, säger hon: “Jag vet inte.”

svarar humoristiskt på min fråga. Hon betonar att saker och ting inte är så enkelt som det ser ut vid första anblicken. När hon skrivit om kvinnors kroppsuppfattningsfrågor har Inger Edelfeldt tidigare fokuserat på författarens eget missnöje. Hon svarade ja när jag frågade om det var möjligt att känna sig för oattraktiv för kärlek.

hemskt Det är olyckligt om någon har den här känslan, men det är värre eftersom det hindrar dem från att någonsin känna som de är. lagom nog. Hon skrattar när hon säger att det inte finns att vara för mycket fet. Ja, det är precis så. Nu mer än någonsin kan Inger få barn.

att hon är 45 år, men biologiskt har hon ingen lust att skaffa barn. Nu är det för sent att gå tillbaka på ditt ord. Det har aldrig hänt mig under alla mina år av erfarenhet. Att adoptera ett barn är inget jag har tänkt så mycket på.

Inger Edelfeldt Familj