Imca marina leeftijd
Imca marina leeftijd


Imca marina leeftijd /\ Imca Marina is een Nederlandse singer-songwriter. Imca Marina is een combinatie van Imca, haar middelste naam, en Anna Maria, de middelste naam van haar moeder (Marina).

Het koor Damster Wichter in Appingedam is waar Imca Marina haar start als zangeres kreeg. Ze kreeg haar eerste platencontract in 1959. Viva Espana en Harlekino waren twee van haar meest populaire liedjes in de jaren zestig en zeventig. Sindsdien is haar populariteit afgenomen, maar ze blijft populair op de Nederlandse snackmarkt. Imca Marina is niet alleen een getalenteerde zangeres, maar ze is ook een uitzonderlijke ambtenaar.

In haar kapel in Midwolda, maar ook in het hele land, voert ze bruiloften uit. Als gevolg van de kredietcrisis in 2010 ging haar succesvolle brasserie Midwolda, die zich richtte op toeristen en Blauwestad-deelnemers, failliet.

Na dertien jaar huwelijk kondigden Marina en haar Engelse partner Stephen Porter (Steven) in juli 2009 hun scheiding aan. Hij is haar zoon uit een eerder huwelijk, Floris. Een jaar later, in 2008, werd ze verheven tot de Orde van Oranje-Nassau, waar ze nu de rang van Ridder heeft.

Ze zou in 2012 meedoen aan Strictly Come Dancing, maar moest zich vanwege een blessure terugtrekken. Ria Valk werd binnengehaald om haar plaats in te nemen. Marina kreeg in maart 2014 een hartaanval terwijl ze op vakantie was in Antalya.

Marina trad op als gastartiest bij de Johan Cruijff ArenA concerten van De Toppers in 2018. Voor The Voice Senior in 2020 was Marina deelnemer. Ze moest het programma verlaten omdat haar strottenhoofd ontstoken was.

Imca marina leeftijd
Imca marina leeftijd


Hindrikje Imca Bijl is mijn volledige naam en ik ben geboren in Nederland. Ondanks mijn gevorderde leeftijd (geen gezeur over ouder worden hier), blijf ik zingen. Het is alsof ik betaald word voor het geluk en het enthousiasme dat ik anderen verspreid. Ik ben ook schrijver, docent en scheidingsbegeleider.


Imca Marina treedt op met haar moeder en is op jonge leeftijd soliste bij de Damster Wichters. In 1959 tekende ze haar eerste platencontract na het winnen van verschillende talentenjachten. Morgen is de eerste single van de band en het is een klein succes. ‘Surabaja’, haar debuutsingle, piekte op nummer één in de UK Singles Chart in 1963.

Over de Wolken Kommt Sonnenschein en Let My Heart Not Weep doen het goed in Duitsland voor haar. In Nederland wonnen de singles goud. Ze had haar volgende grote hit met ‘Harlekino’ in 1965. Imca Marina, haar eerste album, werd uitgebracht in 1970.

Imca marina leeftijd
Imca marina leeftijd