leeftijd gerard joling
leeftijd gerard joling

Ilja gort vermogen /\ Het is niet bekend of Ilja Gort, een Nederlandse schrijver, wijnboer en televisiepresentator, op enig moment in Nederland of Frankrijk woont.

Tot 2000 was Gort een succesvol componist van commerciële muziek. Daarna concentreerde hij zich op boeken en wijnmaken.Ilya Gort is de gelukkigste, meest onderscheidende en meest excentrieke wijnboer van Nederland. Gort misleidt Quote herhaaldelijk over hoe hij zijn eerste miljoen dollar verdiende.

Een lach op je gezicht natuurlijk. Gort heeft, met een goede fles wijn in de hand en de zon die op zijn bolletje schijnt, meer geld dan hij ooit had kunnen vermoeden.

“Een kwart lijkt misschien onbeduidend, maar 10.000 kwartjes tellen snel op.” In het jaar 1994 werd ik miljonair met een negatief vermogen. Wijn is iets waar ik altijd van heb genoten en ik dacht: als die wijnboeren het kunnen, kan ik het ook.

Daarna werd ik geslagen door Château de la Garde en betaalde ik 1,3 miljoen gulden voor het landgoed. …Of moet ik zeggen, het heeft me gekocht, omdat ik om te beginnen geen geld had. Ik kon mijn leven niet voorstellen zonder het kasteel in mijn achtertuin.

Rabobank en ik spraken af ​​dat al mijn geld in de toekomst naar hen zou worden overgemaakt. Als het om geld gaat, ben ik geen miljonair, maar qua vermogen wel (in zijn voorbeeld is er een eigen vermogen van zo’n 5 miljoen euro, red.). In ieder geval zal het kasteel nooit voor minder dan 10 miljoen euro worden verkocht.

Caroline, een vriendin van mij die een wijnbouwer is, en ik geef onze boeken nu al een paar jaar in eigen beheer uit. Met andere woorden, alles wat binnenkomt is van ons, maar we nemen ook alle ondernemersrisico’s die daarbij horen. En het is ook niet goedkoop. Ik had bij mijn vorige boek al 25.000 euro uitgegeven aan reclamespotjes bij De Ster. Je zult veel boeken moeten verkopen om je kosten terug te verdienen.

Gelukkig is geld voor mij geen issue. Het meeste gaat nog steeds naar wijn. Dan zijn er de honderden dollars uitgegeven aan wijnflessen die ik misschien vergeten ben. Want als ik morgen onder een vuilniswagen zou moeten lopen, zou ik er niet zo van genieten als vandaag.

Nee, je kunt geen fles echt goede wijn kopen voor minder dan twee tientjes. Als je daar te veel van consumeert, ja, dan ga je forse financiële verplichtingen aan.

leeftijd gerard joling
leeftijd gerard joling

Op weg naar mijn Franse chateau deel ik ook geld door het raam van mijn auto aan straatjongens langs de snelweg. Mijn favoriete betaalmethode is nog steeds contant. Om in een positie te verkeren om dit te doen, geeft iemand een gevoel van rijkdom.” •

De afgelopen elf jaar voelde ILJA GORT (70) zich 59 jaar. Sindsdien heb ik mijn verjaardag niet meer gevierd, dus ja, ik ben pas 59 jaar. Hij is wijnmaker, televisiepresentator, componist en schrijver…. Bed and Breakfast, zijn debuutroman, is nu verkrijgbaar in boekhandels in het hele land.


Toen Gort zes was, verhuisde het gezin van Amersfoort naar Soest. De Elementen in Amersfoort, I.Q. van Soest 150 en Delft’s After Tea behoorden tot de bands waarin hij drumde toen hij nog maar 12 jaar oud was. Daarna diende hij als vaste sub voor Ramses Shaffy en de Brainbox-line-up toen ze allebei uit waren.

leeftijd gerard joling
leeftijd gerard joling