Hur Dog Göran Kropp
Hur Dog Göran Kropp

Hur Dog Göran Kropp /\ Den svenske bergsklättraren och upptäcktsresanden Lars Olof Göran Kropp föddes den 11 december 1966 i Jönköping, och hans borta den 30 september 2002, i bergen nära Vantage, Washington. Renata Chlumska, en bergsbestigare och upptäcktsresande, bodde tillsammans med Kropp. Hans tilltalsnamn “Årets vinnare smlänning

” 1993. Kropp har kallats en “äventyrsrockstjärna” av författaren David Lagercrantz, som krönikade sitt liv i boken 8000+. Kropp, då bara sex år gammal, följde med sin far Gerhard på en bestigning av Norges Galdhpiggen 1972. Efter efter att ha avslutat sin utbildning fortsatte han att bli en

någon som strävar efter att bli fallskärmsjägare. Han lade ner mycket arbete på gymmet, sprang en mil varje dag och lyfte vikter. En blivande klätterpartner, Mats Dahlin, var någon han träffade i armén. Den 7 134 meter höga Pik Lenina i Kina, Tadzjikistan och Afghanistan var Kropps första berg på hög höjd att bestiga 1988.

republiken Kirgizistan. På rekord tio dagar nådde Kropp och hans vänner toppen. Kropp ville bestiga Cho Oyu i Himalaya 1989, men han nekades tillstånd att göra det. Han hoppade över Himalaya och besteg istället de sydamerikanska topparna Illiniza Sur (5 266 m), Cotopaxi (5 897 m) och Illimani (6 267 m).

Six Thousand Meter Peak, Huyana Potosi, Six Thousand Meter Peak, Illampu Peak (6 520 m). 1990 gick han och Rafael Jensen upp i Pakistans Muztagh-torn, som står på 7 273 meter. Berget de besteg var den fjärde mest utmanande toppen på 7 000 meter i Himalaya.

fjäll. Kropp återvände till Himalaya 1991 för att bestiga Pik Pobeda, en topp i östra Kazakstan som står på 7 439 meter. Kropp gjorde ett utmärkt försök tillsammans med Mats Dahlin, men Dahlin fick backa för att han kände sig skyldig. När kroppen gick framåt, steg den till slut upp till toppen, där den drabbades av en fruktansvärd

huvudvärk. Kropp fick slutligen tillstånd att toppa Cho Oyu 1992. Kropp tränade genom att klättra i Chamonix-Mont-Blanc med Dahlin. En sten som hade fallit från Aiguille Vertes toppås träffade Dahlin på tinningen, strax under kanten på hans hjälm. Efter att ha lidit av hans

skador. Kropp valde att fortsätta klättra Cho Oyu trots att han förlorat sin vän, och trodde att hans vän skulle vilja att han skulle göra det. Efter att ha kört till Nepal i sin Range Rover, steg Kropp så småningom upp på Cho Oyu. Kropp visade ett foto där Dahlin viftade med en isyxa och själva yxan högst upp.

Att bestiga Everest. Efter ett tragiskt klättringsolycke gick Göran Kropp bort. Det har meddelats att Göran Kropp, upptäcktsresande och pedagog, har gått bort. Den svenska tidningen Aftonbladet rapporterar att han dödades i ett klättringsolycka i USA. I Brasilien är det snart nyval och parollen “we fighted the lie” har redan förklarats vara en framgång. Jair Bolsonaro, Brasiliens tidigare president, har avgått.


Hur Dog Göran Kropp

överraskande framgångsrika i Brasiliens val. Lula da Silva, Brasiliens före detta president, leder, men det kommer att behövas nyval. “Det är otroligt oväntat, alla förväntade sig att Lula skulle ha segern i sin hand”, säger Gustavo Flores-Macas, professor vid Cornell University.

En amerikansk olycka krävde Göran Kropps liv. Den svenske upptäcktsresanden Göran Kropp miste tragiskt livet i USA efter en klätterolycka. Olyckan inträffade med största sannolikhet på måndagskvällen. Pappan till Göran Kropp, som fick beskedet under natten, har pratat med kvällsmedia.

nyheter från Kropps fru Renata Chlumska, som just nu är på utflykt i Himalaya. För exakt arton år sedan var Renata Chlumska glad, fridfull och optimistisk inför sin framtid. Hon var på väg tillbaka från Mount Everest i Nepal. Nära relationer etablerades mellan henne och ett antal personer.

tillsammans med sin hängivna Goethean partner. De bestämde sig för att ha ett litet intimt bröllop senare under hösten. Och i framtiden kommer de att kunna ta med sig sin kärlek till äventyr och fotboll på vägarna. Renata fortsätter, “Då fick jag samtalet.” Planet som Göran färdades med hade kraschat. Det fanns inget hopp för honom. Mer tid går, desto mer inser jag hur mycket jag saknar honom. jag

minns ofta om Göran och de underbara tider — år — vi delade. Men jag skulle vilja lägga denna Memorial Day bakom mig. De andra fästena drogs med sig när en säkring i klippväggen gick den 30 september 2002. När Göran Kropp dök efter skydd kraschade Göran Kropp med ansiktet först.

ner 18 meter till en berghäll. Alla dog omedelbart. Göran var på den tiden Sveriges mest kända och skickliga bergsklättrare. Samma framträdande plats var vid horisonten för Renata Chlumska. Det var det året som hon blev den första svenska kvinnan att nå toppen av Mount Everest.

Hon började dejta Göran Kropp 1999 och de två har framgångsrikt gjort ett antal svåra utflykter tillsammans. Flera arbetsuppgifter arbetades med samtidigt. Naturligtvis var det mest spännande att bilda familj, men då bestämmer vied att det första vi kunde göra var att åka på en paddlingsresa över USA. Och jag

hade många fler toppmöten att försöka med Göran som en pålitlig guide. Men, som Renata Chlumska beskriver, “allt blev helt enkelt mörkt”, och hon fick jobba extremt hårt för att återfå medvetandet. Tidigare hade paret bosatt sig i Seattle, Washington, USA. Företaget fungerade smidigt. Samt ett sunt ekonomiskt klimat. Dess tillkomst berodde på

Den extraordinära resan som Göran gjorde på sin cykel från Stockholm till Nepal med förnödenheter, sedan uppför Mount Everest utan bärare eller syrgas och tillbaka igen. Ett protesttecken mot konsumtion, ekologisk nedbrytning och överflöd

den sektor av turistnäringen som har vuxit upp kring bergsklättring, särskilt i Himalaya och andra eftertraktade klättermassiv. Tillsammans hade Renata och Göran 28 års ålder mellan sig. Idéer för framtiden, inklusive Mariangraven, yttre rymden och månens högsta topp, togs alla med i de olika planerna.

enastående undervisning, föreläsningar och opinionsbildning om miljö- och naturämnen baserat på personlig erfarenhet. Renata förklarar, “Vi övervägde också att etablera en stiftelse i Görans namn för att främja och stödja unga klättrare och äventyrare.”

Hur Dog Göran Kropp

Related Post