Henrik Frenkel Wikipedia /\ Ursprungligen från Heiden, en schweizisk stad vid Bodensjöns strand, föddes Heinrich Simon Frenkel den 5 juni 1860 och dog den 21 april 1931 i Dresden-Loschwitz. Han var pionjär inom neurorehabilitering genom att främja en unik uppsättning övningar ochterapi för patienter med neurologiska sjukdomar som involverar träning.

Henrik Frenkel Wikipedia
Henrik Frenkel Wikipedia

Han gick på läkarutbildningen i Heidelberg och Leipzig, där hans professorer inkluderade den kända neurologen Wilhelm Heinrich Erb (1840–1921). Efter att ha avslutat sin medicinska utbildning i Leipzig 1884 flyttade han tillbaka sin praktik till Heiden. På

Heiden flyttade in i ett hus utrustat med terapeutiska träningsmaskiner i “Cure Park”. På den här platsen startade han en fysikalisk medicin och rehabiliteringsklinik för att hjälpa människor med neurologiska störningar att återfå sin rörelse och sin skicklighet. Det Frenkel åstadkom var verkligen anmärkningsvärt.

förbättring av cerebellär ataxi och skakningar med terapeutisk träning. Framgångar som denna lockade patienter från hela Europa och till och med USA; till exempel, överväg Frenkel-övningarna. Den franske neurologen Pierre Maries assistent, Rubens Hirschberg (1862-1920), gjorde ett besök i hans hem i Heiden.

Raymond Fulgence (1844–1910). I Paris berättade Hirschberg för Raymond om Frenkels framgångar med att behandla neurologiska problem med träning, och den senare gick med på att inrätta ett gym på Salpétriéres neurologiska avdelning. Mer så, framstående neurokirurg Otfrid

Foerster (1873-1941) tillbringade mycket tid i Heiden och var djupt påverkad av Frenkels forskning. Frenkel flyttade till Berlin 1896 och blev professor där 1913. Medan han var där, övervakade han serologilabbet på kliniken för psykiska och nervösa sjukdomar.

Charité Medical Center. Behandlingen av tabetisk ataxi genom systematisk träning och rörelseterapi är ämnet för hans bok, Die Therapie ataktischer Bewegungsstörungen. Det finns ett medicinskt tillstånd uppkallat efter honom som kallas “Frenkels symptom”, som kännetecknas av minskad muskeltonus.

neurosyfilis av tabubelagt ursprung. Även om Frenkel dog i Dresden, överfördes hans kropp till slut till Heiden, Schweiz. Margherita Serena, eller Rita som hon växte upp, föddes till honom i Pallanza 1891. Hon gifte sig med den schweiziske bakteriologen Wilhelm von Gonzenbach (1880-1955) 1914 och gick bort året därpå.

1972 Zürich. Henrik Frenkel har arbetat som affärsjournalist i mer än 30 år och bidragit till trycksaker, radio och tv. Han är bra på att moderera och presentera tack vare sin bredd av kunskap och humor. Som affärsjournalist har Henrik Frenkel hållit på i över 30 år.

Bland de bästa publicisterna i landet. Han har arbetat i en mängd olika redaktionella roller, bland annat som chefredaktör för Veckans affaire och som chef för nyhetsprogrammet Aktuellt på Kanal 1. En betydande händelse inträffade i mitt liv i slutet av maj 2020, och då gav min läkare mig lite mer oväntade nyheter. jag

Henrik Frenkel Wikipedia

sannolikt inte att utveckla Alzheimers längre Min första diagnos av sannolikt Alzheimers reviderades av min läkare till kognitiv funktionsnedsättning. Många känslor triggades och jag har hållit koll på mina reaktioner på nyheterna i en blogg och podcast som jag lanserade i höstas.

av 2019. Jag hoppas kunna behålla min roll som förespråkare i samtalet kring Alzheimers sjukdom och andra former av demens genom min blogg, Hjälp, har jag Alzheimers?! Jag kommer inte att sluta undersöka och belysa andra metoder för diagnos. Tillsammans med mina kollegor hoppas vi kunna fortsätta lyfta

ekonomiska resurser öronmärkta för studier på liv eller död om Alzheimers, en sjukdom med 100-åriga erfarenheter och inget känt botemedel. Med dessa uppgifter kan vi ge ett årligt pris till forskare och medicinsk personal som ger betydande bidrag till utredningen.

gör i Sverige för att hjälpa behövande snabbare. Forskningen om Alzheimers sjukdom i Sverige får knappt 10 % av anslagen till cancerforskning. Alzheimers sjukdomsforskning i Sverige ligger i framkant på området. Det finns en tendens att det tar också

förväntar sig att kliniska prövningar kommer att sammanföra resultaten från olika forskningscentra och tjäna dem i akut behov. Numera är Alzheimers det mest utbredda hälsoproblemet över hela världen. Cirka 20 000 nya fall rapporteras årligen i Sverige. Det enda som kan sätta stopp för denna olycksbådande trend är

via undersökningsmedel. Det var en hektisk tisdagsmorgon på Ekens bar på Hilton Slussen i Stockholm. Personer som kände Henrik personligen eller endast genom hans kontakter med andra, såsom familj, släkt, vänner, bekanta och tidigare arbetskamrater,

som lämnar efter sig observerbara bevis. Henrik är en inflytelserik individ som förändrar livet för alla han möter. Vid detta speciella tillfälle bjöd Henrik Frenkel in fyra framstående personer att tala till stöd för hans nya argument att ens liv verkligen börjar efter 60 års ålder. Kartspecialist och tidningsredaktör Amelia Adamo Pioneerin

g-pionjärer i mellanåren höll helhjärtat med om fördelarna med att nå ut till den sista generationen av 40-åringar. »Vi behöver inte agera som något annat. Världen är vår att ta, och vi har friheten att leva som vi vill. När det gäller kostnaden kan du enkelt hantera det.

en någon som säger sig vara en investeringsexpert På Henriks uppmaning tog Anders Andersson upp poängen att det inte alltid är en bra idé att flytta runt i båten, så att alla ägg inte riskerar att ramla ur samma korg. I kombination med hälsoprofiler Johan Holmsäters användbara råd om en mängd olika ämnen, inklusive men inte begränsat till:

Tills terapeuten Per Naroskin nådde scenen hade publiken en bekväm och optimistisk syreupptagningsförmåga på eftermiddagen för att möta livets problem. Känner du dig verkligen redo att fira din 60-årsdag? Vänta tills du är 65 år gammal! Jag kanske inbillade mig det, men jag tyckte att jag såg Henriks ljus slockna. Och om jag kände honom,när det görs rätt blir det också en »Äntligen 65. Pressen är på, Henrik.

Henrik Frenkel Wikipedia