Hennie vrienten ziek
Hennie vrienten ziek

Hennie vrienten ziek /\Henny Vrienten is een Nederlandse zanger, componist en bassist die lid was van de populaire skapopband Doe Maar uit de jaren 80. Hij componeerde ook muziek voor televisie en film.

In de jaren zeventig begon hij samen te werken in de studio en op het podium met singer-songwriter Boudewijn de Groot.

Vrienten ontmoet toetsenist Ernst Jansz en drummer Johnny Lodewijks bij het opnemen van het album Waar ik woon en hoe ik ben uit 1975.

Volgens laatstgenoemde zouden ze een reggaeband moeten beginnen. The Rumbones, aangevoerd door de Fransman Cris Lester op zang, traden op van oktober tot november 1977 en gingen toen uit elkaar.

Vrienten sloot zich vervolgens aan bij Sammie America’s Gasphetti, maakte demo’s in zijn garage en toerde nog een keer met de Groot.

Henny en de andere leden van Doe Maar, maar ook de crew en natuurlijk de fans keken uit naar de afscheidstour”, meldt MOJO.

“We zijn erg teleurgesteld dat de reis niet door kan gaan, en we wensen Henny een spoedig herstel en sterkte.’

Door de Corona-lockdown moest de tour meerdere keren worden verzet. Dat geldt ook voor Vrienten’s Strange Kostgangers-tour, waaraan hij samen met Boudewijn de Groot en George Kooymans deelnam.

Dit zou de laatste ereronde van De Groot zijn, maar werd afgelast vanwege de ziekte van de Earring-gitarist.

Henny Vrienten, een zanger, vindt het moeilijk om het imago dat hij heeft in de publieke belangstelling te behouden. Dat zegt de 73-jarige voorman van Doe Maar in een aflevering van RTV Oost genaamd ‘Tijd Genoeg’ die deze week online werd uitgezonden.

Het gesprek werd eind september opgenomen, net voordat Henny’s laatste tour wegens ziekte werd uitgesteld.

Doe Maar-fans en niet in de laatste plaats de leden van Doe Maar zelf hebben er vast naar uitgekeken.

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege stormen, zou de afscheidstournee van de band eindelijk plaatsvinden. De tour is nu echter geannuleerd. Henny Vrienten, de voorman, is ziek.

Volgens Mojo worden de optredens niet verplaatst. ,,Henny en de andere leden van Doe Maar, evenals de crew en natuurlijk alle fans, keken allemaal uit naar de afscheidstour”, luidt een korte verklaring.

“We zijn erg teleurgesteld dat de reis niet doorgaat. niet kunnen plaatsvinden en we wensen Henny een spoedig herstel en sterkte toe.”

Hennie vrienten ziek

Henny Vrienten voelt zich niet lekker. Hierdoor kan de geplande afscheidstournee van Doe Maar niet doorgaan. “In een ziekenhuisroute voor onderzoek”, zegt de frontman van de band.

MOJO, de concertpromotor, maakte het nieuws woensdag bekend.

We zijn allemaal teleurgesteld dat de reis niet door kan gaan en we wensen Henny een snelle gezondheid en sterkte toe.”

Alle ticketkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht en krijgen automatisch hun ticketaankoopprijs terug.

Het management van Vrienten verzoekt om “de privacy van Henny en zijn familie te respecteren”.

De laatste tour was meerdere keren opnieuw gepland vanwege de Corona-lockdown.

Alle ticketkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht en krijgen automatisch hun ticketaankoopprijs terug.

Het management van Vrienten verzoekt om “de privacy van Henny en zijn familie te respecteren”. De laatste tour was meerdere keren opnieuw gepland vanwege de Corona-lockdown.

Vrienten liet drie weken geleden op Instagram weten dat hij de weken aan het aftellen was. ‘We komen!’ zei hij, samen met een momentopname van de band en de crew.

Het is niet bekend wat er aan de hand is met Vrienten, die 73 jaar is. Hij lijkt een ziekenhuisprocedure te ondergaan voor verschillende tests.

“We vragen iedereen de privacy van Henny en zijn familie te respecteren.”

De vierkoppige rockband BLF bracht in 1999 een hele tournee door met Doe Maar-hommageshows. Leden van Doe Maar woonden het evenement bij in Paradiso Amsterdam en op 1 november 1999 kondigden ze een 25-stedentour door .

Nederland en België aan, inclusief acht cluboptredens, een recordbrekende residentie van zestien nachten in Ahoy Rotterdam , en een stadionshow in het Antwerpse Sportpaleis.

In april 2000 verscheen het album Klaar van de band, en popcritici die hen eerder hadden berispt omdat ze in het Nederlands zongen, erkenden hen uiteindelijk.

Hennie vrienten ziek
Hennie vrienten ziek