Göran Greider Sjuk
Göran Greider Sjuk

Göran Greider Sjuk /\ På frågan om kopplingen mellan sjukdom och minnen sa Göran Greider: “Jag känner att den finns där.” Journalisten och romanförfattaren Göran Greider återvände till skrivandet efter en årslång kamp mot cancer. Som ett slags förnekelse började han lägga ut korta dagliga uppdateringar på sociala medier om vädret. Nu

hans tolfte diktbok, Barndomsbrunnen.När Göran Greider först började ge ut poesi 1981, var hans första ämne hans far, som han tidigare hade tagit upp i andra verk. För sin tionde diktsamling i rad, “The Well of Childhood”, återvänder han till de enklare tiderna. Som man kan förvänta sig fokuserar hans skrifter på sjukdomen.

hur “kroppen är förödmjukad” och hur det känns att ha ett “fingertryck i rumpan” klockan fem på morgonen. Bardomsbrunnen handlar mest om den gemenskap som format Göran, journalist, författare, samhällsdebattör och klassresenär.

Greider. Han förklarar för Kulturnyheterna, “Jag antar att den här sjukdomen och minnen hänger ihop.” Han har ambitioner att skriva romaner som involverar sin far. Göran Greiders barndomsår framstår i hans sinne som år av gränslöst hopp. Hans pappa var en sjöman som senare gick in i industrin och blev en

försäljare. Den unge Greider såg i honom, grym som han ibland kunde vara, en levande garanti för att det fanns liv bortom Vingker. Om jag någonsin blir sjuk igen kanske jag kan skriva en roman om den här karaktären, sa Göran Greider med ett skratt. Mamma som gick bort senast

Hon arbetade som sömmerska, hade en snabb kvickhet och gillade ordlek under covid-19-året. Båda mina föräldrars egenskaper finns hos mig. Denna bok är ett försök till arbetarhistoria; Jag hävdar att social stratifiering handlar om mer än pengar. Det här är mer än bara en modefluga. Slutet av kemoterapi farfar som

Göran Greider, som grundade ett fackförbund och vars hjärta är starkt förankrat i arbetarrörelsen, är mycket bedrövad över det nuvarande tillståndet i Sverige. En konservativ nation. Han konstaterar att alla föreställningar om gemenskap och rättvisa har lagts åt sidan.Vi har avslutat behandlingen, och patientens kropp är gradvis

sakta vinner mark på flocken. Han kommenterar: “Jag rakade mig häromdagen — hårväxten har börjat”, när han går över rsta torg med sin 13-åriga hund, Stina. Ledarskribenten och mediepersonligheten Göran Greider, 62, har precis blivit helt återställd efter att ha drabbats av en stroke.

farligt höga nivåer av cancer. Men så, i november, slog RS-viruset till igen och denna gång var Göran Greider svårt sjuk.I början var Göran Greider sjuk i feber och hosta. Något som han, enligt hans profil i Aftonbladet, inte tyckte var så exceptionellt. Ändå kunde viruset sätta igång en betydande

Göran Greider Sjuk

infektion. Ambulans tillkallades för att överföra Göran Greider till Karolinska sjukhuset. Efter nio dagar i respirator återfick Göran Greider medvetandet. På den tiden var han helt desorienterad. Göran Greider förflyttades från sjukhuset till en rehabiliteringsinrättning dagen före julafton. Efter det, han

behöll sin position.” Efter att ha varit i koma i nio dagar vaknade jag med hjälp av en ventilator. Allt stod på spel. På ventilatorn upplevde Göran Greider flera livshotande tillstånd, inklusive organsvikt, blodförgiftning och hjärt arrestering, så läkarna hade inget annat val än att söva honom. I telefon,

läkarna meddelade Berit Greider, Görans hustru, att det var stor sannolikhet att han inte skulle leva. Värre än cancer” Göran Greider uppger för Aftonbladet att han transporterades från sjukhuset till en rehabiliteringsinrättning dagen före julafton 2021. Sedan dess har han tillbringat sin tid kl.

hem som försökte återhämta sig från sitt besök i respiratorn. RS-virus är “värre än cancer”, enligt honom. Läkaren sa att han hade extremt otur med infektionen, eftersom vuxna sällan får dödliga effekter av den. Men nu försöker han se framåt och tror det

2022 kommer att bli fantastiskt. Ändå är han för tillfället trött på kliniker och äldreboenden. Den hårda och hjälplösa texten är bara en av hundratals jag skrev under mina långa sjukhusvistelser. Sedan i våras har min hälsa sjunkit, även om jag har kunnat

jobba hela tiden. När det inte är Covid19 som gör mig sjuk har mina upprepade sjukhusinläggningar under koronala perioder ofta fått en konstig kvalitet. Det var inte förrän på det nya året som läkarna kunde bekräfta att min sjukdom var en särskilt aggressiv typ av blodcancer. En svår behandling väntar i

efter några månader. Men jag är inte orolig, och den här kolumnen representerar inte en döende önskan. Prognosen är utmärkt, jag är en rimlig person och jag har en sval, beräknad förväntan på att behandlingen ska vara effektiv. Jag behöver inte ens sjukskriva mig

mer än några dagar här och där. Jag är privilegierad eftersom jag inte hade kunnat undvika att göra det om jag arbetat som till exempel busschaufför eller grävmaskin. Jag kommer att bli botad från cancer. Som vanligt är jag hard på jobbet. Jag kan nästan kalla sjukhusrummet mitt kontor. Men det är ett dödligt slag för din existens. Vad hade hänt om jag hade gjort det

inte fått behandling för detta? Du skulle dö inom några veckor, enligt läkarna. Huh, så det är så du svarar. Jag, som är lite av en ensamvarg, förvandlas i mitt hjärta sedan på en sekund till en utomordentligt sällskaplig människa som börjar söka efter barndomsminnen och tänker på individer som nuelaka eller i det förflutna betydde något för mig. Med döden kastas jag in i mitten av ett liv och en kultur.

Göran Greider Sjuk