Glennis grace lengte
Glennis grace lengte

Glennis grace lengte /\ Grace groeide op in de Jordaan in Amsterdam. Haar vader komt uit Curaçao en haar moeder is Nederlandse. Al van jongs af aan had ze een passie voor muziek. Toen ze zes jaar oud was, maakte ze haar debuut op het podium.

Drie jaar later kon ze haar vocale opleiding voortzetten in een zolderstudio die haar grootvader speciaal voor haar had ingericht. Grace werd geïnspireerd door het nummer One Moment in Time van Whitney Houston, dat haar moeder haar gaf, om een ​​carrière na te streven in het zingen zoals haar idool.

Grace was 11 jaar oud toen ze het Unicef ​​Gala for Kids van Audrey Hepburn bijwoonde. Hij had ook een gast, Julio Iglesias Onder de indruk van het talent van Grace, nodigde hij haar uit om met hem op te treden in Ahoy Rotterdam als onderdeel van zijn concertreeks, waar de twee een duet zongen.

Ze maakte een gastoptreden in de geanimeerde kindershow MiniStars in 1991 en zong een paar liedjes. Haar ziekte verhinderde haar om de opnames bij te wonen, dus werden de liedjes gezongen door iemand anders, met haar stem.

Grace was zestien toen ze als Whitney Houston de Soundmix-competitie won. Dit resulteerde in het tekenen van een platencontract en haar eerste single, “I’m Gonna Be Strong”, piekte op nummer 13 in de Mega Top 50 in 2013. Haar debuutalbum, Real Emotion uit 1995, was echter een flop. Het succes van latere singles was niet gegarandeerd.

Rond de zanger begon het in 1996 rustiger te worden. Grace bleef de Goodbye-single van het Koch-label opnemen. Tussen 1998 en 2000 woonde ze in Diemen en volgde ze de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Grace haalde af en toe de krantenkoppen, zoals in 1999 toen zij en Frans Bauer een medley zongen uit West Side Story in Ahoy.

Glennis grace lengte
Glennis grace lengte

Als gastartiest op René Froger’s In Concert In The Round keerde de zangeres in 2002 terug naar Ahoy. Ook maakte ze deel uit van het Gordon & Gordon-duetalbum. In 2001 maakte ze een cameo-optreden in de tv-show Costa! ook.

In 2003 kwam Secrets Of My Soul uit, haar tweede album. De verwachting was dat dit album het goed zou doen vanwege de bijdragen van een aantal bekende internationale artiesten, maar dat gebeurde niet. Ondanks het succes van Always On My Mind en Absoluut niet, raakte de zanger opnieuw in de vergetelheid door het uitblijven van succes van zijn andere singles.


Toen Grace in 2005 de kans kreeg om mee te doen aan het Nationaal Songfestival, greep ze die kans. Haar lied My Impossible Dream won de finale, waardoor ze dat jaar Nederland mocht vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Doordat ze in de voorrondes in Kiev werd uitgeschakeld, kon ze niet deelnemen aan de grote Europese finale.

Glennis grace lengte
Glennis grace lengte