George kooymans ziek
George kooymans ziek

George kooymans ziek /\ George Jan Kooymans is een gitarist en zanger uit Nederland. Hij wordt het meest erkend voor zijn werk met Golden Earring, een Nederlandse band.

“Twilight Zone”, de enige Top 10 Pop Single van de groep op de Amerikaanse Billboard Hot 100, bereikte ook nummer 1 in de Billboard Top Album Tracks-lijst, is geschreven door Kooymans.

Kooymans heeft ook muziek geschreven en geproduceerd voor andere muzikanten.

Hij nam twee albums op als onderdeel van Vreemde Kostgangers (Strange Boarders), een Nederlandstalig ensemble dat hij creëerde met Henny Vrienten (bassist van Doe Maar) en singer-songwriter Boudewijn de Groot, in 2017 en 2018.

Kooymans verklaarde in februari 2021 dat hij amyotrofische laterale sclerose (ALS) had en met pensioen zou gaan. Kort daarna kondigde Golden Earring aan dat ze uit elkaar gaan.

De laatste keer dat ik hem sprak, leek hij in een goed humeur te zijn.” Volgens Barry was George destijds op pad met collega-muzikant Bertus Borgers.

‘Het klonk alsof ze een glas wijn hadden gedronken.’ Dat is de meest effectieve behandeling. Hij klonk best goed. Ik denk dat hij nu in Italië is”, aldus Barry.

George Kooymans, de gitarist en zanger van de Golden Earring, is ernstig ziek. Hij lijdt aan ALS, een ongeneeslijke spierziekte.

De manager van de band bevestigt aan de NOS dat dit het einde van de Haagse band inluidt.

Kooymans, 72, was een van de oprichters van de band samen met bassist Rinus Gerritsen toen hij jong was. Barry Hay, zanger, en Cesar Zuiderwijk, drummer, voegden zich in de jaren daarna bij de band.

In het AD bevestigt Kooymans dat hij de aandoening heeft. “Het is vrij slecht nieuws en ik ben niet in de stemming om er nu veel meer over te zeggen.”

Ik word behandeld in het Universitair Ziekenhuis Leuven.

De toestand van Kooyman ALS is een spierziekte die een klein aantal mensen treft. Volgens het Prinses Beatrix Spierfonds worden in Nederland 1500 personen getroffen door de dodelijke ziekte waarvoor geen effectieve behandeling bestaat.

Naarmate de kracht van steeds meer spieren bij ALS-patiënten verslechtert, raken de ademhalingsspieren uiteindelijk verlamd.

George kooymans ziek

Fernando Ricksen, voormalig voetbalinternational, was een bekende ALS-patiënt in Nederland. Hij stierf in 2019 na zes jaar lijden aan de symptomen van de ziekte.

Hij wilde niet ingaan op het probleem. “Ik veronderstel dat je ups en downs zult hebben met die ziekte”, zegt ze. Je realiseert je dat als je hem ergens over wilt spreken, je hem moet bellen.

Met een lach zei de muzikant: ‘En ik neem aan dat hij er geen zin in heeft.’ ‘Hij leeft nog en loopt nog rond.’ Hij kan nog steeds lachen.”

In de jaren die volgden versterkten Barry Hay en Cesar Zuiderwijk de rockband, die in binnen- en buitenland in populariteit groeide.

Strange Kostgangers bestaat ook uit Kooymans, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten.

Gerritsen weigert commentaar te geven op de toekomst van Golden Earring, zoals de naam uiteindelijk bekend werd.

“George kan niet optreden, wat kan leiden tot de ondergang van de band.” Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen.

Het nieuws dat bij George Kooymans de terminale ziekte ALS is vastgesteld, schokte de entertainmentindustrie.

Melanie, zijn jeugdliefde, zoekt hem op in Rijkevorsel, België. Als tiener raakte George bevriend met zijn buurman, Rinus Gerritsen.

Beiden hielden van muziek en richtten in 1964 samen een band op, die Golden Earring werd genoemd. Zo ontmoette George ook Rinus’ zus Melanie.

Ze werden verliefd op elkaar, maar Melanie stopte hun relatie in 1968 en brak zijn hart. Hoewel veel dames George aanbaden, had hij geen interesse in iemand anders.

De boeven van de band kregen toegang tot zijn kleedruimte, maar mochten alleen op zijn schoot zitten. Melanie was nog steeds belangrijk voor George.

In het nummer Just a tiny bit of serenity in my heart deelde hij zijn verdriet. Melanie keerde terug naar zijn armen en ze trouwden een jaar later, wat bewijst dat het werkte.

Het echtpaar verhuisde naar Rijkevorsel, België, waar ze nu wonen.

Andere leden van de Golden Earring-band plukten de vruchten van alle vrouwelijke aandacht, maar George wankelde nooit in zijn toewijding aan Melanie.

George kooymans ziek
George kooymans ziek