Gaston sporre ziek
Gaston sporre ziek

Gaston sporre ziek /\ Gaston Sporre, 76 jaar oud, is overleden. De Zwollenaar is vooral bekend als CEO van verzekeringsconglomeraat Achmea en als sportdirecteur.

PEC Zwolle werd van uitsterven gespaard door Sporre, die de club een nieuw leven in het betaald voetbal bezorgde.

Sporre


Het overlijden van Sporre, de erevoorzitter van de club, werd bij PEC Zwolle met ontzetting en verdriet ontvangen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord thuis werd een minuut stilte in acht genomen. Als eerbetoon aan hem droegen de spelers rouwbanden.

Gaston sporre ziek

Sporre was al lang ziek, maar had er nooit in het openbaar over gesproken. Velen in de voetbalwereld waren ook niet op de hoogte van zijn ziekte. Volgens de reacties raakte het nieuws van zijn overlijden hen diep.

“PEC Zwolle zal Gaston Sporre herinneren als een betrokken en kundige directeur, een uiterst aimabele en toegankelijke man en samen met zijn vrouw Nelly een trouwe supporter van de club”, laat de club weten in een verklaring.

Dit resulteerde

Toen PEC Zwolle’82 (zoals de club toen heette) in 1989 in grote financiële problemen kwam, nam clubeigenaar Marten Eibrink de Enschedeër Sporre in dienst als crisismanager. Dit resulteerde in een rebranding naar FC Zwolle, waarvan hij in 1990 voorzitter werd. PEC Zwolle is sinds 2012 de naam van de club.

Gaston Sporre, voormalig voetbaldirecteur, is vrijdagmiddag op 76-jarige leeftijd overleden, meldt zijn oude club PEC Zwolle. De plaatselijke Enschedeër was al lang ziek. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord is er een minuut stilte. PEC treedt ook op met rouwbands.

De professionele voetbalcarrière van Sporre eindigde niet bij PEC. Van augustus tot december 2013 was hij tijdelijk directeur van SC Heerenveen.

Sporre vervulde zijn hele leven verschillende rollen. Zo was hij twaalf jaar voorzitter van RTV Oost, na achttien jaar toezichthouder. Van 2008 tot 2014 was hij voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost-Nederland.

Ook werkte hij als supervisor bij het Afval Energie Bedrijf van Amsterdam, het Museum de Fundatie, de Bas van de Goor Fundatie en het Intermezzo Nazorgcentrum Kanker.

Gaston sporre ziek
Gaston sporre ziek