Frans uyterlinde leeftijd
Frans uyterlinde leeftijd

Frans uyterlinde leeftijd /\ Interieurstylist van Vtwonen is Frans Uyterlinde. Hij staat bekend om zijn k ingenieuze ideeën. Stijl voor het plezier van het stylen, niet om er goed uit te zien. Dit is echter een berichtgestuurd ontwerp.

Frans werkt zeventien jaar bij vtwonen als interieurstylist en heeft tal van projecten k gerealiseerd . Frans levert ook een bijdrage aan het woonmagazine van vtwonen, waar hij zijn werk laat zien en vormgeeft.

Vaste kijkers van het vtwonen tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’ zullen stylist Frans Uyterlinde kennen. Frans deelt een condominium in Amsterdam met zijn partner Theo en twee valkparkieten, Ria Valk en Dolly Parton.

De vijf kamers van het appartement zijn samengevoegd tot één grote kamer. “De badkamer is de enige deur die kan worden gesloten.”

‘Ik ben niet het type dat in een kampeerpak en saunapantoffels met slordig haar een bakkerij binnen walst.’ Ik wou dat ik de mogelijkheid had.

Ik word af en toe moe van mijn eigen ijdelheid, maar ik geniet van een smaakvolle en opgeruimde omgeving. Zo ook in ons interieur.

De bankkussens schudden voor het slapengaan? Ik ben kaal. Ik kan niet leven zonder schoonheid en esthetiek, hoe dwangmatig ik er ook mee bezig ben.

De rust die ons huis uitstraalt maakt me heel blij. We mogen de met licht gevulde doos bedanken, evenals het gebruik van hout en gedempte kleuren, voor de rust. Ik ben ook blij met onze antieke meubelen.

We zijn verhuisd naar een nieuw appartement, dus daarom. Mijn opa bouwde de kleerkast van mijn grootmoeder voor hun bruiloft, de oude salontafel van mijn ouders, die ik als kind verfde, en een gietijzeren kruk van een klokkenfabriek, om er maar een paar te noemen.

Frans uyterlinde leeftijd

Ik ben een sucker voor verhalen. Ze zijn in ieder geval aantrekkelijk. Ik ben niet voor niets gezegend met ogen en verwen ze graag met mooie dingen.’

“Dat ging een stuk beter dan ik had gehoopt. We hebben een tuininvestering gedaan toen we naar Haarlem verhuisden. In het landschapsontwerp waren een aantal vier meter hoge steeneiken opgenomen.

De tuin leek er al heel lang te liggen. een wandeling door je voortuin is een goede plek om te beginnen. Een potentiële klant krijgt een goede eerste indruk als dat een smaakmaker is.

Er is een grote container Helleborus in onze voortuin geplaatst. Later hoorden we dat de kopers al hadden besloten over het huis toen ze de weg ernaartoe ontdekten, en dat een Helleborus hun favoriete plant is.”

Frans veranderde als kind regelmatig van kamer en verkleedt zich nog steeds graag. ‘Ik heb mode gestudeerd aan de Modeacademie Vogue in Amsterdam, maar na een paar jaar ben ik van loopbaan veranderd en werd ik een levende redacteur van het tijdschrift Margriet.

‘ Frans Uyterlinde werkte 20 jaar als stylist bij vtwonen en is nu freelance binnenhuisarchitect. Gelukkig ondergaat Frans in ‘Weer verliefd op je huis’ nog steeds verschillende transformaties.

‘Ik ben geen onbekende in de hobby van verzamelen. Bijvoorbeeld koffie- en theepotten. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoeveel thee je kunt zetten en waarom je zoveel koffiepotten nodig hebt als je een supersonische koffiemachine zoals wij hebt.

Maar goed, je kunt maar één zwakte hebben. Momenteel is de theepot van Esther Derkx mijn favoriet. Ze biedt oude theepotten uit de jaren 50 aan met portretten van atleten.

Meestal valt een bepaalde pot op en trekt deze de aandacht, terwijl de andere in de kast wachten op hun beurt. Ik ben ook een grote fan van kunst. Foto’s en kunst zijn verbluffend.

Alles hangt aan onze enkele muur, die nu helemaal bezet is. Met die verzameling is de oefening nu voltooid. Er zijn ook planten om over na te denken. Ons huis breidt uit.

Er is veel licht, dus kunnen we de zon desnoods met rolgordijnen buiten houden? Dus ik neem een ​​plant mee als die me een mooi gezicht geeft.

Alle planten in huis water geven is een hele onderneming geworden. Theo daarentegen houdt van rust, orde en consistentie. Het is een vaste stop elke dinsdagavond. Dan dwaalt manlief met een gieter in de hand door het huis.’

Frans uyterlinde leeftijd
Frans uyterlinde leeftijd