Frank boeijen ziek
Frank boeijen ziek

Frank boeijen ziek /\ Franciscus Johannes Maria (Frank) Boeijen is een zanger en gitarist uit Nederland.

Kronenburg Park (Ga die Wereld Uit), over een prostituee, Zwart Wit, over de rassenmoord op Kerwin Duinmeijer in Amsterdam, en Twee gezichten, over een verdeelde persoonlijkheid, behoren tot zijn bekendste composities.

Hij verdiende de Edison-prijs voor zijn professionele prestaties in 2005, na 25 jaar in de muziekindustrie.

De doorbraak kwam in 1983 met de release van het album 1001 Hotel, met daarop de door Motown beïnvloede singles Het antwoord en Linda, waarvan de laatste de top tien binnenkwam.

Zwart Wit, oorspronkelijk bedoeld om een ​​blanke Romeo/zwarte Julia-relatie vast te leggen, werd een statement tegen de racistische moord op Kerwin Duinmeijer in 1984.

Daarna stopte Theunissen en werd vervangen door Maarten Peters voor de film Foto van een mooie dag uit 1985.

Kronenburg Park was het tweede nummer van Boeijen, waarop hij het prostituee-thema opnieuw onder de loep nam; R&B-meisjesduo Mai Tai verzorgde de achtergrondzang en bracht twintig jaar later hun eigen versie uit.

Met teksten van Golden Earring-zanger Barry Hay (“You’ve always been the minnares of pech, making love for another lousy buck”), werd Kronenburg Park (gebaseerd door het Kronenburgerpark) ook in het Engels uitgebracht als Round Midnight.

In Natura, de eerste van een trilogie van In-albums, werd in 1986 uitgegeven door FBG. FBG ging terug naar de basis met nieuwe gitarist Ger Hoeijmakers, waarbij hij minder synths gebruikte en sax en percussie aan de mix toevoegde.

Ze stapten ook over van clubs naar theaters, wat in die tijd zeldzaam was. Welkom in Utopia en Dans In Slow Motion maakten de trilogie af.

Frank boeijen ziek

Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, een ballade over het (niet) omgaan met het verlies van een dierbare, was een hit in 1990.

In datzelfde jaar vierde FBG hun tiende verjaardag met het uitbrengen van Hier komt de Storm, een live -retrospectief met bonus studiotracks, waaronder Robert Zimmerman, een eerbetoon aan Bob Dylan.

De band begon toen aan een enorme tour die duurde tot 30 maart 1991. Daarna ging FBG uit elkaar omdat Boeijen dacht dat het potentieel van de groep was uitgeput.

Aan het eind van de jaren tachtig, nadat hij vernam dat een geliefde terminaal ziek is, schrijft Boeijen: “Zeg me dat dit niet het geval is.”

De zanger heeft tot op de dag van vandaag niet onthuld wie het is, en hij beweert dat het er niet toe doet.

Waar het volgens hem om gaat, is het lied over wat je als mens doet als je zo’n bericht hoort: weigeren te accepteren en ontkennen.

“Het is een zeer ontroerende emotie als je weet dat je er niets aan kunt doen”, zei Boeijen er in 2012 in een interview over.

Frank Boeijen bood maandagmiddag een van de hoogtepunten van Ruud de Wilds eerste uitzending na zijn terugkeer aan met een emotionele versie van Tell Me Dat Het Niet Zo is. Hier is een link naar de video.

Nadat hij hersteld was van darmkanker, zond Ruud de Wild maandagmiddag zijn debuutaflevering van De Wild in de Middag uit.

Het evenement werd live uitgezonden vanuit het UMC in Amsterdam, waar De Wild de afgelopen maanden was behandeld, en het was een emotionele middag.

Voor mij is 130 al veel. “Het creëert een unieke sfeer met zo weinig”, legt de 63-jarige Boeijen uit in de kleedruimte van het Nijmeegse poppodium Doornroosje, drie uur voor zijn eerste van twee nachtelijke concerten. “

Dat is iets wat ik nooit zal vergeten.” Veel gasten zijn al lang niet meer naar een concert geweest en hebben de hele zaal voor zichzelf, zelfs hun eigen tafel.

Op die manier is de interactie met het publiek persoonlijker en vraagt ​​het om een ​​uitgesproken speelstijl. Dat heeft me veel geleerd.”

“In mijn buurt zijn echter een paar mensen van mijn leeftijd onwel geworden en kort daarna overleden.” “Dat vond ik confronterend”, schrijft hij zaterdag in het AD. “

Het is niet dat ik altijd aan mijn eigen sterfelijkheid denk, maar je wordt je meer bewust van je kwetsbaarheid.”

“Dan besef ik dat ik een gezonde levensstijl moet gaan leven”, vervolgt Boeijen. “Maar ik ben dol op een fles wijn en weiger die sigaret neer te leggen.”

Omdat ik geloof dat het van cruciaal belang is dat je het leven viert. Het was bijna gênant hoeveel ik van onze laatste tour heb genoten.”

Frank boeijen ziek
Frank boeijen ziek