Francois boulanger ziek /\ François Boulangé, 67, een voormalige Lingo-presentator, is zaterdag overleden. Na een kort ziekbed is hij overleden. Dat heeft zijn familie via Omroep MAX bekendgemaakt. Het programma Pubquiz werd onlangs door Boulangé voor de omroep geproduceerd.

Francois boulanger ziek
Francois boulanger ziek

Lees verder onder de advertentie .Op vrijdag zal een kleine bijeenkomst van familie en vrienden definitief afscheid nemen van Boulangé. “Privacy en rust” zijn topprioriteiten voor het gezin tijdens dit proces.

Boulangé maakte haar televisiedebuut in 1992, toen ze Robert ten Brink verving als presentator van Lingo. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. In totaal werden 2043 afleveringen van de spelletjesshow gepresenteerd door Boulangé. Toen Lingo in juli 2000 de VARA verliet voor de TROS, stopte hij.

Hij is de afgelopen jaren niet veel op televisie geweest. Volgens De Slimste Mens, een populaire kennisquiz, eindigde de tv-maker vorig jaar als vierde.
Boulangé groeide op in Amstelveen nadat hij als kind uit Enkhuizen was verhuisd. De Universiteit van Amsterdam, waar hij na zijn middelbare school een minor communicatiewetenschappen volgde, was waar hij Nederlands studeerde. Boulangé werkte een jaar als leraar op een middelbare school in Nederland. Hij werkte ook als bruginstructeur aan de zijkant.

In Haarlem, Nederland, stierf Boulangé in de vroege uurtjes van 10-11 september 2021, na een korte ziekte als gevolg van de gevolgen van kanker.Volgens zijn familie is hij na een kort ziekbed overleden. De omroep heeft hem onlangs ingehuurd om de Pubquiz-show te produceren. Als afscheidscadeau heeft de familie vrijdag “privacy en rust” gevraagd voor hun laatste afscheid.

Francois boulanger ziek
Francois boulanger ziek

In 1992 werd Boulangé een begrip, maar daarvoor was hij al drie jaar hoofdredacteur.Hij volgde Robert ten Brink op als presentator van het VARA-programma, dat hij tot het jaar 2000 produceerde. Boulangé produceerde meer dan 2.000 afleveringen. Mister Lingo was destijds een andere naam voor hem.

Boulangé werd in 1953 geboren in Enkhuizen en groeide op in Amstelveen, waar hij naar de middelbare school ging. Boggle en De Connaisseur zijn twee van zijn bekendste creaties voor Triviant en hij was de programmadirecteur.

Boulangé produceert sinds 1988 televisieprogramma’s en films voor omroepen en bedrijven via zijn eigen bedrijf Boldface Produkties BV. Nuguru BV, een bedrijf gespecialiseerd in online producties, volgde.

Boulangé werkte aan een aantal documentaires. Televisiekijken en lesgeven op de middelbare school maakten beide deel uit van zijn carrière.

De laatste tijd haalt Boulangé niet veel de krantenkoppen. In de De smartste mens-competitie van dit jaar eindigde hij als vierde, terwijl Het Sinterklaasjournaal hem in 2009 liet zien.Boulangé begon zijn carrière bij de televisie in 1988. Triviant, een TROS-tv-show, bevatte games die door hem waren gemaakt.

Na verloop van tijd klom hij op tot programmadirecteur van zowel Boggle als De Connaisseur. Vanaf het begin in 1989 was Boulangé hoofdredacteur van het programma. Hoofdredacteur Boulangé deed een screentest om een ​​vervanger te vinden voor presentator Robert ten Brink.

In 1992 werd hij de presentator van de show na een briljante zet. Een van zijn meest onderscheidende kenmerken waren zijn bretels, die hij met trots droeg. Boulangé was gastheer van Lingo vanaf het begin op VARA tot aan zijn ondergang op TROS in het jaar 2000. Boulangé was lid van de Lingo Bingo Show-jury in de zomer van 2007 bij TROS. Op het moment van schrijven (2009) was hij nog te zien in Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie als Bakker Boulanger.

Francois boulanger ziek
Francois boulanger ziek