Femke kok leeftijd
Femke kok leeftijd

Femke kok leeftijd /\ Kok heeft zichzelf al gevestigd als een rijzende ster in de junior rangen, en ze is ook een rijzende ster in de senior rangen.

In Baselga di Piné won ze als eerstejaars drie keer het wereldkampioenschap junior A en werd ze drie keer tweede.

Om zich te kwalificeren voor het WK Afstanden 2020 moest Kok deelnemen aan het NK Afstanden 2020. Haar hele seizoen stond ze in het teken van het WK Junioren, dus ze wist niet zeker of het een goed idee zou zijn om naar het WK Afstanden te gaan. geschikt voor haar.

Op de Europese kampioenschappen afstanden, slechts twee weken later, verraste ze zichzelf en alle anderen door de vierde plaats te behalen en een link te leggen met de Europese elite.

Tijdens het slotweekend van februari 2020 won ze twee gouden medailles op de Wereldkampioenschappen Junioren op de 500 meter en de 1000 meter, evenals de algemene titel bij de junioren.

Als alles goed gaat, gaat Kok junior aan het eind van het seizoen 2019-2020 met pensioen en verklaart ze voornemens te zijn om volgend jaar bij Team Reggeborgh te gaan werken.

Femke kok leeftijd

Op 23 januari 2021 won Kok voor Nederland voor het eerst sinds maart 2011 goud op de 500 meter, waarmee ze haar eigen persoonlijk record van 37,08 evenaarde.

Kok vestigde een record door vier keer op rij de 500 meter te winnen in drie World Cups op rij. Hierdoor nam ze ook de algemene leiding in de race.

Er bestaat een romantische relatie tussen Tjerk de Boer, een Nederlandse schaatser, en Kok. Tijdens het seizoen 2019/2020 werden de toppers geconfronteerd met een dilemma. Het verdedigen van haar junior wereldkampioenschap was een belangrijk doel voor haar.

Maar toen ze zich kwalificeerde voor de Wereldkampioenschappen Afstanden Afstanden in Salt Lake City op het snelle ijs, was dat ook een grote uitdaging voor haar. Ze besloot voor beide opties te gaan, ondanks de lange vluchten en het tijdsverschil.

Deze riskante zet heeft zijn vruchten afgeworpen in de korte tijd die het kostte. Zij en haar teamgenoten vestigden een wereldrecord in de teamsprint op haar eerste WK afstanden. Ik werd negende op de 500 meter, maar het was een ongelooflijk wereldrecord voor junioren (37,45).

In Polen, een week na het WK Junioren, behaalde ze haar tweede allroundtitel. Ze namen ook goud mee naar huis op de 500 en 1000 meter sprint en de teamsprint en de ploegenachtervolgingestafette.

Het jaar daarvoor won hij ook de 1500 meter en de teamsprint op het WK in Italië. In Heerenveen, Nederland, nam hij in januari 2020 deel aan de EK afstanden. Zowel de teamsprint als de 500 meter werden door haar gewonnen.

In Calgary kwalificeerde ze zich voor het volledige WK-seizoen (februari 2020). Haar eerste NK sprint voor senioren leverde een bronzen medaille op. Voor het derde jaar op rij won ik de nationale titel sprint bij de junioren (ook in 2018 allround kampioen).

Egbert van ‘t Oever Aanmoedigingsprijs voor de tweede keer dit jaar. Daarnaast won ze in 2018 en 2015 de nationale supersprinttitel voor respectievelijk junioren B en junioren C. Daarnaast wonnen de junioren B en junioren C beide nationale shorttracktitels in respectievelijk 2017 en 2016.

Alsof dat nog niet genoeg was, won ze in 2014 ook nog de titel van Nederlands kampioen marathon onder de leerlingen van groep A. Tussen 2013 en 2018 deed ik zes keer mee aan de Vikingrace.

Femke kok leeftijd
Femke kok leeftijd