Evy Hermans Familie
Evy Hermans Familie

Evy Hermans Familie /\ Francesca Hermans en André Verhelst hebben een dochter genaamd Evy. Evy komt er pas achter wie haar vader is als ze 20 jaar oud is, omdat Francesca voor die tijd in alle talen over hem zweeg.

In ruil voor het behoud van de privacy van Evy’s medische dossiers, stemde André ermee in een jaarlijkse vergoeding te betalen voor haar zorg. Hij stierf aan een hartaanval. Dat ze niet enig kind is, werd ook aan Evy overgebracht, een punt dat ze benadrukte in het testament van haar vader. Iris Massant, haar identieke tweelingzus, werd na haar dood ontdekt.

Terwijl Evy een relatie had met Maarten Van den Bossche, begon ze gevoelens te krijgen voor Pierrot van den Bossche. Nadat hij haar bedroog met Malika Van Gils, dumpte hij haar voor haar. Pierrot bedroog haar voor de tweede keer met Leki, iets meer dan een jaar nadat ze hun relatie nog een kans hadden gegeven. Evy wordt biseksueel nadat ze gevoelens voor Jana Pleysier heeft ontwikkeld.

Niko Schuurmans is meerdere keren met Evy naar bed geweest, waardoor er een einde komt aan de relatie tussen Jana en Evy. In ruil voor zijn sperma hoopten Evy en Jana zwanger te worden met de hulp van Niko. Evy daarentegen krijgt na een beetje seks echte gevoelens voor Niko. Evy, Niko en Mieke Van den Bossche hebben het opgegeven na een ingewikkelde liefdesdriehoek.

Als gevolg van hun nauwe werkrelatie beginnen Andreas Schillewaert en Evy Schillewaert te daten. Andreas woont in Amsterdam, dus ze hebben een langeafstandsrelatie. Na een paar maanden ontdekt Evy hem met een andere vrouw en komt er een einde aan de relatie. Evy herwint gevoelens voor haar ex-geliefde, Maarten, in seizoen 24, maar hij wijst haar af omdat hij niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Evy komt er midden juni 2015 achter dat ze zwanger is, maar ze heeft geen idee wie de vader van haar ongeboren kind is. Als ze te veel gedronken heeft, waagt ze een kans op een one night stand. Evy wil haar kind alleen opvoeden en weigert de biologische vader van het kind te zoeken.

Simon Feyaerts wordt een vaderfiguur voor haar en daardoor krijgt ze gevoelens voor hem. Simon maakt overduidelijk dat hij geen gevoelens voor haar koestert. Evy’s zwangerschap eindigt na acht maanden in een miskraam vanwege complicaties bij de bevalling. Om zichzelf en de baby te beschermen, moet Evy het kind baren, ook al is Alex al in haar baarmoeder overleden.

Videobeelden van Simon en Evy die seks hebben, circuleren binnen VDB Fashion na zijn breuk met Stefanie Coppens. Ze raken romantisch betrokken als ze samenwerken om het wraakplan van June Van Damme te stoppen. Evy en Maarten gaan uit elkaar na de terugkeer van Maarten in seizoen 27 omdat ze denkt dat hun relatie bekoeld is.

Evy Hermans Familie
Evy Hermans Familie

Evy en Maarten besluiten het opnieuw te proberen met hun relatie, maar Stan wil het niet. Evy wil Stan zelfs een tweede kans geven nadat hij heeft gezien hoe dicht zijn plan bij elkaar komt. Nadat hij ontdekt heeft dat hij haar al enkele weken lastigvalt en stalkt. Evy wordt aan haar lot overgelaten als Maarten terugkeert naar India.

Als afwashulp bij De Lork werkt Evy ook in een pizzeria met Leen Van den Bossche, een collega van haar. Ze werkt als prostituee om haar studies Criminologie aan de KU Leuven, België te betalen. Daarna neemt Evy het stokje over als manager van The Project.

Haar stagebegeleider is Trudy Tack de Rixart de Waremme, psychiater in het Algemeen Ziekenhuis op de afdeling psychiatrie. Evy verwacht in de tweede helft van 2011 haar bachelor te halen en werk te gaan zoeken. Dit blijkt een lastige opgave en daarom neemt ze een tijdelijke aanstelling bij Copacabana.

Evy keert terug naar de arbeidsmarkt na een korte periode bij de Copa en een reis naar Afrika met Pierrot. Ze kan een baantje krijgen waar ze hamburgers serveert, en ze is blij. Dirk onthult dat de nieuwe VDB Holding op zoek is naar een HR-manager ter vervanging van Rob Gerrits en denkt dat Evy geschikt is voor de functie.

De informatie over Evy’s eerdere ervaringen op haar cv wordt op dit punt ook onthuld. Verder studeerde ze Latijn en Grieks in de geesteswetenschappen, werkte ze als workshopbegeleider en zat ze bij de scouts.

Hoewel Peter en Veronique dachten dat ze ongeschikt was voor de functie van HR-manager, ging Evy enkele maanden later bij VDB aan de slag als tweede directiesecretaresse. Evy neemt een paar maanden later ontslag als PR-manager nadat ook zij haar baan heeft gemist. Ze heeft korte tijd later spijt van haar beslissing en weet haar oude functie bij VDB veilig te stellen. Evy wordt gepromoveerd tot productiemanager wanneer Peter de volledige controle krijgt over VDB Fashion.

Evy Hermans Familie
Evy Hermans Familie