Eva jinek ouders
Eva jinek ouders

Eva jinek ouders /\ Tijdens het einde van de Praagse Lente vertrokken de ouders van Eva Jinek als jonge mensen uit hun thuisland Tsjecho-Slowakije.

In Nederland werken en wonen ze korte tijd voordat ze naar de Verenigde Staten vertrekken. Tulsa, Oklahoma, is waar Eva Jinek werd geboren. Het gezin verhuist naar de buitenwijken van.

Washington D.C. wanneer Jinek nog maar een paar jaar oud is, waar ze het volgende decennium doorbrengt. Als gevolg hiervan zijn haar ouders er zeker van dat haar broers en zussen en zij naar Nederland moeten terugkeren voor hun opleiding.

Jinek is leerling op de middelbare school die hier gevestigd is. Ze spreekt eerst geen woord Nederlands, maar pakt het al snel op.

Jinek is van plan om na de middelbare school geschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit van Leiden.

Ze schrijft zich in voor de Filmacademie om tijdens haar bachelorstudie een carrière in fictie na te streven. “Ik was negentien, ik had eigenlijk weinig tot nul levenservaring, maar ik had wel illusies van grootsheid”, vertelt ze aan de toelatingscommissie.

Hoewel ik er zeker van was dat het zou werken, heb ik nooit een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangen. Wat mij betreft, zolang ik hard werkte, zou alles in orde zijn.”

Eva jinek ouders

Ze besluit haar studie geschiedenis voort te zetten, maar loopt vast in haar scriptie. Een vacature voor een assistent bij NOS Journalist Charles Groenhuijsen in Washington D.C. wekte destijds haar interesse. “Naarmate mijn proefschrift langer en langer werd, verloor ik de interesse om het af te maken.

Op internet zocht ik letterlijk naar een uitweg.” Ze werden gevraagd naar hun kennis en interesse in de Verenigde Staten, evenals hun vermogen om in het Engels te communiceren.

Na een lang en moeizaam sollicitatieproces wordt Jinek geselecteerd voor een dienstverband omdat hij perfect aansluit bij de eisen van het bedrijf. Tijdens haar stage werkt ze voornamelijk aan de productie.

Zo publiceert ze korte verhalen. Ook Greet de Keyser, VRT-correspondent, en Tim Overdiek, NOS-radiocorrespondent, delen het kantoor met Groenhuijsen.

Groenhuijsen beveelt haar aan voor een functie bij de buitenlandse redactie van de NOS na de stage. Na een half jaar zonder scriptie studeerde ze af en werd ze bij terugkeer in haar eigen land aangenomen als redacteur buitenland bij de NOS.

De specialiteit van Jinek in de buitenlandse redactie is de Verenigde Staten. In haar eerste interview met de media bespreekt ze de aanstaande Tsjechische verkiezingen op het Radio 1-nieuws. Vanwege haar geschiedenis wordt ze gevraagd om te gaan zitten en de huidige situatie in Tsjechië te bespreken.

Toen Winfried Baijens op 3 na vier jaar als redacteur van het NOS Journaal stopte als presentator van het NOS Journaal, solliciteerde ze naar de functie van presentator.

Volgens Jinek verliep het sollicitatieproces vrij stressvrij. Er wordt sinds het vertrek van Baijens gezocht naar een mannelijke presentator: “Wetende dat er voor mij geen mogelijkheid was, liep ik uiterst ontspannen de screentest in.”

Ik denk dat ik bang zou zijn geweest als ik me had gerealiseerd dat ik een goede kans had.” Als gevolg van de ervaring wordt Jinek gebeld en verteld dat ze naar haar op zoek zijn.

Eva jinek ouders
Eva jinek ouders