Eva cleven ouders
Eva cleven ouders

Eva cleven ouders /\ Eva Cleven is een Nederlandse DJ en presentatrice.Naast haar studie musicologie aan de Universiteit van Amsterdam was Cleven ook lid van de fictieve meidengroep ADAM, die in 2015 op BNN verscheen in de realityserie Like ADAM.

Sinds oktober 2016 presenteert Cleven Het Klokhuis op het Amsterdam Film Festival. In 2016 won Cleven de Philip Bloemendalprijs voor jong journalistiek presentatietalent in de media.

In het derde seizoen van It Takes 2 eindigde ze als tweede, waarmee ze in 2018 finaliste was. Later dat jaar nam ze deel aan Kroongetuige en verliet als eerste het spel.Cleven was in 2019 finalist in het 20e seizoen van Expeditie Robinson op RTL 4 en eindigde op de tweede plaats.

Op de radio is ook Cleven te horen. Ze presenteerde vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur het programma FunX Fresh op radiostation FunX. In 2021 kwam hier een einde aan. Zaterdag is ze te horen op NPO 3FM met het dansprogramma Club Cleven namens de VPRO. In 2021 verscheen ze in de show Maestro op televisie.


Philip Bloemendal, een Nederlandse journalist, kende Cleven in 2016 de Philip Bloemendalprijs toe. Voor ‘Upcoming Talent’ ontving ze ook de Marconi Award.

Eva cleven ouders
Eva cleven ouders


“Dat is nog maar het begin. Nu ik beter weet wie ik ben, begin ik me af te vragen: waar kom ik in godsnaam vandaan? Wat is er eigenlijk gebeurd in de eerste maanden van mijn leven?”, zegt Eva in VIVA. “Toen ik drie maanden oud was, haalden mijn ouders me op van een kindertehuis in Israël. Ik denk dat mijn roots in Eritrea, Somalië of Ethiopië liggen, die hoek, maar ik weet het niet zeker.”

Eva, die nu 31 is, zal waarschijnlijk werken om erachter te komen. En misschien voor de camera’s. “Ja, als ik het ga uitzoeken, wil ik dat toch vastleggen. Gewoon voor mezelf, omdat het deel uitmaakt van wie ik ben. Het lijkt me interessant om iets zo dicht bij mezelf te maken.”

Eva hoeft naar eigen zeggen niet per se haar biologische ouders te ontmoeten. “Maar ik wil wel weten waar ik vandaan kom. Voor hetzelfde geld is er ooit een ei gevonden en ben ik eruit gekropen”, grapt ze. “Ik heb geen idee.”
Maarten Boer werd geboren in Groningen, maar woont nu in de hoofdstad Amsterdam.

Tussendoor verbleef de vriend van Eva Cleven ook in Utrecht, waar hij Medisch Technische Informatica en Nieuwe Media, Remediatie en Digitale Cultuur studeerde aan de universiteit.

Eva cleven ouders
Eva cleven ouders