Esmee kortekaas ouders
Esmee kortekaas ouders

Esmee kortekaas ouders /\ Het lichaam van de 14-jarige Esmee werd op oudejaarsavond ontdekt in de Melchior Treublaan in de Leidse struiken bij het spoor. Zondag maakte de politie bekend een mogelijk misdrijf te onderzoeken. De arrestatie van een verdachte is verricht. De directeur van de school zegt: “Onze gedachten en gebeden zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers in deze moeilijke tijd.”

Deze week hebben de leerlingen de mogelijkheid om een ​​vast schema naar school te volgen. “De kinderen zullen het verlies met elkaar kunnen delen onder leiding van de mentor”, voegt de brief eraan toe. De school heeft ook een herdenkingskamer opgericht.

Het overlijdensbericht van Esmee kan in het condoleanceregister worden geschreven of leerlingen kunnen nadenken over haar overlijden. ‘Intens’, zo omschrijft de school de boodschap voor zowel ouders als leerlingen. Ouders worden verzocht het nieuws met hun kinderen te bespreken. Daarnaast is er via de school een vertrouwenspersoon beschikbaar.

In de struiken bij de Melchior Treublaan in Leiden, naast een spoorhek, werd vrijdagochtend het lichaam van Esmee ontdekt. Donderdagnacht, om middernacht, werd het slachtoffer uit Hazerswoude-Rijndijk als vermist opgegeven. In de nasleep hiervan startten de autoriteiten een onderzoek en voerden een aantal mislukte zoektochten naar het vermiste meisje uit.

Een team van atleten ontdekte het lichaam van het meisje vrijdagochtend vroeg. Op zondag kwamen Esmee’s familie, vrienden en kennissen bijeen om bloemenhulde te brengen op de plek waar haar lichaam werd gevonden.Jochem Myjer, een Leidse cabaretier en schrijver, leverde deze regels zaterdag tijdens de begrafenis van de Leids/Hazerswoudse Esmee Kortekaas.

In de woorden van begrafenisondernemer Leon Janson, een 14-jarig meisje “vorige week”: “Iedereen heeft een warm hart voor de familie. Een aantal vooraanstaande Leidse inwoners, maar ook anderen in heel Nederland, hebben hun keer bekeken.

Esmee kortekaas ouders
Esmee kortekaas ouders

Volgens Sven, een vriend van Sven, is het medeleven van zijn vader uitstekend voor de familie. Volgens hem waren er “honderden en duizenden mensen langs de weg verzameld” toen de stoet arriveerde. Met andere woorden: “en dat was een hele prestatie.”

“Je bent een steun voor de familie, ook al is het van een afstand”, zei hij, terwijl hij de “duizenden, tienduizenden” bedankte die naar de dienst op televisie en online keken.

De oudejaarsavond van 2021, toen twee politieagenten ‘iets kwamen zeggen’, was een andere gelegenheid waarin hij een scala aan emoties toonde. Als voorbeeld beschreef hij hoe hun boodschap ‘ongeloof, woede en extreme droefheid’ oproept: ‘Zo ongeveer alles wat je in emoties kunt hebben.’ Een vuurwerkbom ontploft in je borst.

Met andere woorden: “De dag waarop de familie nooit had gehoopt is aangebroken”, legde hij uit aan het “geliefde meisje” in de kist met bloemen.

Het ergste dat een ouder kan overkomen, is het verlies van een kind. Als je kind wordt vermoord, is dat een nachtmerrie”, zegt de uitvaartondernemer, die eraan toevoegt dat “er in Leiden allerlei verhalen de ronde doen en men zou het weten”. “Maar niemand weet het”, voegde hij eraan toe. ‘Er is hier niemand. Als je informatie hebt, deel die dan met ons.’

Voor de ouders zou het voortaan anders zijn, wist hij zeker: “Esmee zou nooit meer thuiskomen.” Esmee, die haar opleiding niet kan afmaken. Noch een moeder noch oma zal het kind kunnen opvoeden. “Het is gewoon van haar weggerukt.”

Hoe zit het met haar twee paarden, Tappie en Timo, die reikhalzend uitkijken naar een ritje? Of misschien is het een groep vrienden die zonder het comfort van constante knuffels zullen zijn? Heb je visioenen van een betere toekomst die je hebt opgegeven? zoals geciteerd door Wilbert van der Post van de welvarende paarden- en koeienboerderij Elzahoeve.

Als kind kende hij Esmee als ‘Essy’. Daarna ging hij paardrijden met zijn moeder. Na een tijdje ontwikkelde Esmee een liefde voor paarden en kattenkwaad: “Toen klom je bijvoorbeeld op de kuil, hoewel je wist dat dat niet mocht”, herinnert ze zich. Maar je hield het meest van dieren in het algemeen, en paarden in het bijzonder.

En ook al kwam je altijd hard over, ik vermoedde altijd dat dat maar een dekmantel was. Omdat er een hart in zat dat zo klein was. Bovendien was je niet verlegen om je afkeuring uit te spreken over een bepaald idee of standpunt.”

“Maar van binnen zou je er wel een beetje trots op zijn geweest”, zegt een nieuwe kennis van Esmees moeder, die ervan overtuigd is dat ze hem zou hebben uitgelachen als ze hem zaterdag te paard in de stoet had zien rijden. Hoe dan ook, zei hij, ‘we hebben je het mooiste afscheid aangeboden dat we konden’.

Volgens berichten werd de Hazeshit ‘Little boy’ speciaal voor Esmee uitgevoerd door de Leidse volkszanger John Zoet. Esme, er zijn veel aardige mensen. Helaas zijn er ook verschrikkelijke.

Esmee kortekaas ouders
Esmee kortekaas ouders