Erika Åberg Familj
Erika Åberg Familj

Erika Åberg Familj /\ Jane Anita Erika berg, född den 22 februari 1977 i Gävle, är en svensk arkitekturhistoriker, TV-programledare och författare. Erika berg växte upp i staden Valbo, inte långt från Gävle stad. Hon fick tidigt ett intresse för att bygga underhåll och reparation från den erfarna familj hon hade då.

metoder som funnits ett tag i byggbranschen. 1996 till 1999 studerade hon vid Högskolan i Gävle till en kandidatexamen i kultur- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot media. Efter att ha deltagit i ett restaureringsprojekt på Gotland bestämde jag mig för att lära mig mer om vetenskapen om byggnadsvård och de tekniker som har använts i decennier.

Jag studerade hantverk 1999-2002 vid Högskolan på Gotland och konservering 2002 vid universitetet i Florens, Italien. 2003 till 2014 var hon anställd som kyrkorestauratör och byggnadsantikvarie på Länsmuseet Gävleborg. Sedan dess har hon varit föreläsare, skribent och redaktör.

Med hjälp av livets gåta och restaureringen av familjens gård utanför Gävle som inspiration skrev och fotograferade hon för tidningen Grd & Torp och släppte 2021 boken Byggnadsvrd: hur du får tid, råd och kraft att renovera ditt hus (Norstedts). Dessutom, från och med år 2015,

Erika berg är programledare på SVT:s Det sitter I väggarna, där hon guidar restaureringen av de historiska fastigheter som besöks samtidigt som hon producerar antikviteter som en del av sin egen verksamhet. Många människors idealiska hem är ett gammalt, fullt av karaktär och historia.

För att göra saken mer komplicerad kräver regelbunden användning av en äldre struktur konstant underhåll, konstruktion och förbättring. I över ett decennium har Erika Berg och hennes man arbetat på utsidan och insidan av sin gård samtidigt som de har fostrat sin unga familj. I

Med både hennes föredrag och bok med titeln “Byggnadsvård: Hur du får tid, råd och energi för att återställa ditt hem”, ger hon råd och insikter. Författaren och arkitekturhistorikern Erika Berg är ett känt namn tack vare sitt framträdande på tv och i nätforum. För henne har historiska hus en speciell plats i hennes hjärta.

även konst och hantverk. Hon och hennes familj bor på en restaurerad gård i södra Gästrikland, där de tycker om att sköta djur, anlägga trädgårdar och arbeta med olika restaurerings- och byggprojekt på fritiden. Erika har hedrats med flera prestigefyllda priser, inklusive Årets Inspiratör 2019, Årets Byggnadsvaktmästare 2020 och Årets Inredningsinspiratör 2019.

År 2021. Erika Berg är en välkänd expert på hållbart boende och byggnadsvård tack vare hennes frekventa framträdanden i tv, tidningar och sociala medier. Veckan tillbringar hon på en gammal gård i södra Gästrikland med familj och djur.

som har åtgärdats i ett decennium eller mer. Hon har synts i media som tidningen Grd & Torp och SVT-serien Det har installerats i väggarna. Hon reser också landet runt och håller föredrag om att bygga underhåll. Hennes många utmärkelser är bland annat Årets Inspiratör 2019, Årets Byggnadsvaktmästare 2020 och Årets Inredningsarkitekt 2019.

Erika Åberg Familj

Årets visionär 2021. Erika Bergs glädje profileras i SVT, och många har starka känslor för djurbilderna. “Jubla för nu kan vi… På grund av hennes roll som programledare i SVT:s massivt framgångsrika “Det sitter i väggarna” träffade vi henne första gången. Arkitekturhistorikern Erika berg återfinns i

Hon bor i Gävle med sin man Björn och deras två ungar på en gammal gård. Nu, med anledning av sin dotters tioårsdag, minns hon den ödesdigra dagen. När Erika vaknar med att hela kroppen rycker av ångest är hon gravid i åttonde månaden med bara någon vecka kvar att amma.

Det som skrämde mig var poolen med grumligt vatten som hade samlats på golvet i skjulet. Hur mycket jag än försökte hindrade den olidliga smärtan mig från att ens ta på mig kläder. Jag fick panik och undrade hur i hela friden vi skulle ta oss till sjukhuset. Det är en promenad på tre mil, och du kommer inte ha tid att slappna av under den halvtimme det tar att komma dit “hon

gör ett uttalande i ett Instagram-inlägg. I ett hus strax utanför Gävle bor Erika berg, expert på gamla byggnader, med sin familj. Du känner henne säkert som programledare för SVT-programmet “Det sitter i vägärna.” Mina egna nära och kära fungerade utan tvekan som den första motivationskällan. Min farfar var målare, och min

farfar var murare. De berättade för mig om utvecklingen av sina respektive områden. Ju närmare pensioneringen de kom, desto mindre respektabelt blev deras arbete. När byggsektorn förändrades började min farfar blanda blå betong medan jag målade parkeringskonstruktioner.

Jag kände mig nedslagen och såg slöseri med kvalificerad arbetskraft och fick reda på att byggmaterialen orsakade sjukdom hos de boende. Arbetsplatsen för Erika berg, 43, ligger i hjärtat av Gävle, i en sekelskiftesapp konst med högt i tak, stuckatur och en rosa divan.

plus en spis täckt av keramiska plattor. Det finns många instrument i byggnadsantikvitetshandlarens Erika fall, men just nu fokuserar hon på att marknadsföra sin nya bok Byggnadsvård. På SVT:s Det sitter I vägarna är hon medprogramledare tillsammans med antikexperten Rickard Thunér, men när hon inte är där skriver hon.

artiklar, samt att hålla föreläsningar. Erika arbetar tillsammans med sin man Björn, specialist på offentlig upphandling, på samma arbetsplats. De delade sin tid mellan staden och gården tre mil söder om stan i Hedesunda. Vi blev äntligen klara efter tio långa år.

Vårt hem genomgår just nu renoveringar. Efter ett års hårt arbete belönade vi oss själva med att bygga ett orangeri. Erika, som hellre startar ett nytt projekt på fritiden än att slöa och vara lat, planerar att restaurera brygghuset på gården och bygga en ekopool som renas av växter istället för klor.

Erika Åberg Familj