Emmanuelle grieves leeftijd

Emmanuelle grieves leeftijd
Emmanuelle grieves leeftijd

Emmanuelle grieves leeftijd /\ Actrice Imanuelle Grives werd tijdens het Tomorrowland-evenement in de zomer van 2019 met drugs aangehouden en veroordeeld tot twee maanden cel.

Imanuelle My Fighting Heart is nu een boek waarin ze bespreekt hoe ze op dit punt is gekomen en hoe de tijd in de gevangenis haar uiteindelijk heeft bevrijd om zichzelf te zijn.

We spraken met Imanuelle over haar huidige situatie. “Ik had geen andere keuze dan de muur in te rennen.”

Imanuelle onthult in haar boek wat haar ertoe dreef naar Tomorrowland, België te vluchten, met een grote hoeveelheid cocaïne op zak. De druk was te groot geworden.

Haar verlangen om perfect te zijn, de beste zwarte actrice van Nederland te worden, haar tumultueuze band met haar vader en mislukte relaties met mannen.

“Die drugs waren een metafoor voor een heleboel andere dingen die er aan de hand waren.” Ik liep de hele tijd op mijn tenen.

Ik streefde ernaar een sterke, onafhankelijke en vriendelijke vrouw te zijn. De lieftallige zwarte actrice die een voorbeeld was voor anderen.

Ik was altijd op zoek naar goedkeuring. Van de samenleving, maar vooral van mijn vrome vader, die mijn roeping als acteur slecht vindt.

Dit alles verhoogde de spanning en ik voelde me gedwongen me te misdragen door de houding aan te nemen van “Dood of de Gladiolus.” Ik had niets te verliezen, dus het was prima als het niet lukte.’

Het drugsbezit was volgens Grives’ advocaat Koen Vaneecke niets meer dan een “experiment dat mislukt is”. Ze zou zich opmaken voor een nieuwe baan en wilde zien hoe het is om verdovende middelen te verkopen.

“Maar”, zegt de advocaat tegen De Telegraaf, “heeft ze het zwaar overschat.”

Mijn achternaam is Frans, maar we spreken het uit met een harde g en een enorme v, vergelijkbaar met hoe we treuren uitspreken. Hij werd geboren in Frans Guyana.

Emmanuelle grieves leeftijd

Mijn vader is geboren in Suriname, maar zijn grootvader was geboren in Frans-Guyana. ‘Grive’ betekent ‘merel’, terwijl ‘Imanuelle’ betekent ‘God zij met ons’. Moge Gods zegen met ons zijn, kleine vogels.

Ik heb Rotterdam altijd thuis genoemd. Behalve twee jaar, toen ik van 12 tot 14 jaar in Suriname woonde. Mijn ouders gingen op een gegeven moment uit elkaar en mijn moeder, die naar Nederland was gegaan om bij mijn vader te zijn, keerde terug naar Suriname met onze drie kleine kinderen.

Ik heb goede herinneringen aan die tijd, ondanks dat het toen niet makkelijk was, met al mijn vriendinnen die in Rotterdam bleven.

Desalniettemin geloof ik dat mijn emotionele ontwikkeling toen versnelde omdat de dingen niet meer zo vanzelfsprekend waren.

Imanuelle Grives werd zondag vastgehouden tijdens een bezoek aan Tomorrowland. De actrice werd ontdekt met onder meer honderd ecstasypillen en 11 gram ketamine.

Ze werd gemaakt om te ontspannen in de gevangenis. ‘ Eens moest ik tegen de muur botsen. Ik begreep dat ik mezelf moest helen en mezelf in de spiegel moest onderzoeken.

Je bent helemaal naakt als je zoiets overkomt. Alles wat mijn identiteit kenmerkte werd me afgenomen. De goede kleding, de feestjes en mijn acteercarrière.

De vraag wordt dan: wat maakt mij echt gelukkig? Ik heb er veel moeite voor gedaan, inclusief behandeling, om dat te bereiken. Ik kon de pijn in mij niet laten verdwijnen met een schattig Instagram-bijschrift of een les in positief denken.

Ik moet echt diep in mezelf graven. Als persoon ben ik een stuk rustiger geworden en zoek niet meer naar prikkels van buitenaf.

Iedereen krijgt een blauwdruk in het leven, maar wat je ermee doet is uiteindelijk aan jou. Het is niet genoeg om gewoon te erkennen dat je pech hebt gehad.

Het gaat erom te beslissen hoe je die wond gaat herstellen en jezelf weer een toekomst gaat bieden.

Emmanuelle grieves leeftijd
Emmanuelle grieves leeftijd