Elodie verweij leeftijd
Elodie verweij leeftijd

Elodie verweij leeftijd /\ Elodie is verantwoordelijk voor politieke zaken bij Jinek. Ze is groot fan van het Binnenhof en slentert graag door Den Haag met een kopje koffie in haar handen. Is het mogelijk dat premier Rutte heeft gelogen over zijn betrokkenheid bij het schandaal dat heeft geleid tot het aftreden van Han ten Broeke?

Nadat uit onderzoek van HP/De Tijd bleek dat de vrouw die Ten Broeke in 2013 beschuldigde van laster, volgens een destijds direct betrokken VVD’er heeft verklaard dat premier Rutte haar persoonlijk over de zaak heeft gesproken, is die vraag nu op tafel.

De premier ontkende ten stelligste elke betrokkenheid bij het schandaal van augustus vorig jaar. Op de vraag of hij iets met het onderzoek te maken had, antwoordde Rutte: “Ik niet.” Meerdere mensen in de directe omgeving van de vrouw hebben bevestigd dat ze anderen heeft verteld over haar reis naar het Torentje.

Nu is de situatie nog explosiever. De relatie tussen GroenLinks-voorzitter Marjolein Meijer en GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff is openbaar gemaakt door Verweij’s werk als journalist. Beiden moesten vorig jaar ontslag nemen vanwege de journalistiek van Verweij.

Elodie verweij leeftijd
Elodie verweij leeftijd

De journalist van EenVandaag daarentegen zweeg over haar eigen aantijgingen tegen Kamerlid Ten Broeke, die ze eerder openbaar had gemaakt. Minister-president Rutte was naar verluidt in het Torentje toen de verslaggever van EenVandaag met hem sprak over de vermeende mishandeling van VVD-Kamerlid Han Ten Broeke in 2013. Nadat bekend was geworden dat hij een “grensoverschrijdende relatie” had met de vrouw.

Heeft Ten Broeke nam in augustus vorig jaar ontslag. (2013-2014) beweerde dat Mark Rutte haar had uitgenodigd om in het Torentje te komen spreken over de gevolgen van de vermeende ‘aanval’ van Ten Broeke. Verweij zou direct daarna mondeling verslag hebben gedaan van het gesprek met Rutte, aldus een VVD-Kamerlid.

Ondanks haar contacten met Rutte blijft Elodie Verweij liever buiten beeld. Toen HP/De Tijd ernaar vroeg, nam het prominente VVD-lid dat toen betrokken was eind vorig jaar weer contact met haar op.

“Ik heb Elodie gesproken”, sms’te het VVD-lid. Vooralsnog kan ik alleen bevestigen dat Rutte in de loop van het onderzoek één keer met Elodie heeft gesproken. Het punt van die uitwisseling was om zijn menselijkheid te demonstreren. “Dat weet ik absoluut zeker.”

Elodie verweij leeftijd
Elodie verweij leeftijd