Elin Jönsson Familj

Elin Jönsson Familj
Elin Jönsson Familj

Elin Jönsson Familj /\ Den svenska dokumentärfilmen Long Distance Love regisserades av Magnus Gertten och Elin Jönsson 2008. Filmen följer det kirgiziska paret Osh och Dildora när de navigerar långväga romantik efter att Osh flyttat till Moskva för anställning. Produktionsbolag som gjorde filmen

Jesper Osmunds fotografering av Gertten och Lennart Ström. Long Distance Love vann Bästa film på en filmfestival i Malmö den 27 september 2008 och den hade premiär på bio den 21 november 2008, på Kino i Lund och Spegeln i Malmö.

New York Citys 2009 Hamptons International Film Festival presenterade en dokumentär. Jönsson har under många år arbetat som frilansjournalist för olika svenska medier, bland annat SVT (Aktuellt och Rapport) och Sveriges Radio, som båda har fokuserat hårt på hans rapportering från Ryssland ( Ekot , Radio Europa och Studio Ett ). Jönsson forskade

En elev som tagit ryska på gymnasiet reste till Sovjetunionen för första gången på en språksemester 1991, men hennes besök avbröts när hon var i Moskva under augustikuppen mot Mikhail Gorbatjov. Hennes värdfamilj flyttade henne till landsbygden för hennes egen säkerhet. Hon besökte på 1990-talet.

att tillbringa betydande tid i Ryssland och att träffa representanter från Sveriges Radio någonstans omkring 1996; att skriva en reportagebok om tortyr i Uzbekistan 2005 när han arbetade för Sveriges Radio och SVT; att ge ut nämnda bok 2008. Det var samma år som Magnus

Long Distance Love, om en kirgizisk gästarbetare i Moskva, regisserades av Gertten. Elin Jönsson är journalist som har bevakat de tjetjenska krigens effekter på Ryssland. Hon gifte sig med Mats Nileskär 2000, men paret separerade så småningom.

Bakgrund | önsson har varit frilansjournalist länge, senast i Ryssland för kanaler som SVT (Aktuellt och Rapport) och Sveriges Radio (Ekot, Radio Europa och Studio Ett). Jönsson studerade ryska på gymnasiet och reste först till Sovjetunionen 1991.

och innehade positionen som borgmästare i staden under Mikhail Gorbatjovs styre.För hans egen säkerhet skickade hans nära och kära honom till en avlägsen plats. Omkring 1996 etablerade Jönsson kontakt med Sveriges Radio och började tillbringa längre tid i Republiken Kazakstan. 2008 släppte han en bok om sina upplevelser där.

Long Distance Love, en dokumentär om en kirgizisk gästarbetare i Moskva, gjordes av honom och Magnus Gertten samma år (2005) som hon skrev och rapporterade om jordbävningen i Uzbekistan för Sveriges Radio och SVT.varit en del av konflikten i Tjetjenien och dess efterverkningar på den ryska ön. Hon filmade sin första film, en dokumentär om en kirgizisk gästarbetare i Moskva, med Magnus Gertten förra året.

Elin Jönsson Familj

Elin tog med flera exemplar av boken till vårt möte på La Couronne, och vi diskuterade hennes inblandning i konflikten i Tjetjenien och dess efterföljande utlöpare på ön Ryssland. Elin fick Politkovskajapriset 2009 och Eldh-Ekblads fredspris samma år.

Samma år regidebuterade hon med en dokumentär som hon regisserade tillsammans med Magnus Gertten om en kirgizisk gästarbetare i Moskva, och som en konsekvens var alla tröga. Hon arbetar för närvarande som frilansare på Utbildningsradion. Dessutom har hon följt konflikterna in

Tjetjeniens effekter på Ryssland. Till vårt besök på La Couronne tog Elin med sig många exemplar av boken, och alla såldes. 2009 vann Elin Politkovskajapriset och Eldh-Ekblads fredspris. Webbplatsen där hon för närvarande arbetar som frilansare är

Utbildningsradion. Välj en bild för att visa den i dess ursprungliga storlek. Använd höger- och vänsterpilarna för att gå igenom innehållet. Sätt krysset i det övre högra hörnet för att stänga. För att se bildspelet, klicka på den lilla pilen till vänster om krysset i det övre högra hörnet. Elin Jönsson har hedrats med

För att hedra arvet efter journalisten Anna Politkovskaja har “Konsten att gömma en massaker” tilldelats Publicistklubbens pris. Hon berättade för International Library att hon tycker att “livet är mer levande” medan hon arbetar på dessa platser.Din bok, “Konsten att gömma en sak”, innehåller frasen “Elin Jönsson”

massaker. Bakom sammetsgardinen finns blodiga fotspår och blodpölar på asfalten, men precis bredvid min intervju med dig i Sydsvenskan finns en annons för en chic cykeltaxi och ett foto på en sminkad Malmötjej som tävlar om Next Star 2009.

världar… Finns det något bevis för att de faktiskt existerar? Känner du någonsin att allt ditt hårda arbete i Karimovs Uzbekistan, på platser som Babur-torget i det blodiga Andijan, bara var en dröm? Det är två väldigt separata universum, och att jonglera med båda kan vara utmattande. Jag tittar inte så mycket på tv, och det får mig att känna mig utanför.

Sverige kan ibland kännas som den mest verkliga platsen på jorden, men det är viktigt att komma ihåg att det finns mörker och hårda liv som levs bredvid ditt eget. Vem vet, din granne i Sverige skulle kunna bli nästa stora grej.

som ett svar på Österrikes Fritzl. Dessutom finns det mycket att kämpa för och emot. Jag saknar Uzbekistan och dess folk mycket. I dessa länder känner jag att jag är en del av något väldigt spännande.

Elin Jönsson Familj

You may also like...