Dochter lionel richie
Dochter lionel richie

Dochter lionel richie /\ Tv-persoonlijkheid, modeontwerper en actrice Nicole Camille Richie is een Amerikaanse beroemdheid. Het was op The Simple Life (2003-2007), waarin ze samen met haar jeugdvriend en mede-socialite Paris Hilton speelde.

Dat ze voor het eerst bekendheid verwierf. Tijdens en na de vijfjarige looptijd van de show trok Richie’s privéleven veel media-aandacht.

Haar carrière bij de televisie ging door na het einde van The Simple Life met Richie’s optredens op Fashion Star als een van de drie juryleden (2012-2013). Ze speelde verder in Candidly Nicole (2014-2015), een niet-gescripte comedy-serie die twee seizoenen liep.

Richie portretteerde Portia Scott-Griffith op de sitcom Great News van 2017 tot 2018, haar eerste serie reguliere acteerrol. Ze zal in 2020 jurylid zijn bij de realityshow Making the Cut. House of Harlow is een lifestyle-merk dat door haar is opgericht. Daarnaast heeft Richie twee romans geschreven.


Nicole In Berkeley, Californië, werd Camille Escovedo geboren. Haar afkomst is een mix van Engels, Mexicaans en Creools. De broer van muzikant Sheila E. Peter Michael Escovedo is de neef van gitarist Alejandro Escovedo, en haar moeder Karen Moss is de biologische moeder.


Ze werd opgevangen door Lionel Richie toen ze nog maar drie jaar oud was omdat haar biologische ouders het zich niet konden veroorloven om voor haar te zorgen.

Dochter lionel richie
Dochter lionel richie

In 2003 onthulde ze aan Mensen dat haar ouders bevriend waren met Lionel Richie. Het was hun overtuiging dat ze beter voor mij zouden kunnen zorgen. Lionel Richie kreeg aanvankelijk de rol van voogd voor haar. Toen hij de hit ‘Ballerina Girl’ uit 1986 schreef, had hij Nicole in gedachten.

Toen Nicole negen jaar oud was, namen Richie en Brenda Harvey haar in huis als hun eigen dochter. Toen Lionel en Brenda een openbare breuk hadden, waren ze aardig voor Nicole, die toen nog maar een paar jaar oud was.

Dit is niet het soort vrijheid dat een klein meisje zou moeten hebben”, vertelde Richie aan Vanity Fair in een interview over de methode van haar ouders om haar gelukkig te maken: “ja” zeggen tegen alles waar ze om vroeg. Lionel hertrouwde en kreeg nog twee kinderen, Miles en Sofia, na de scheiding.

Nancy Davis, dochter van Marvin Davis en moeder van Brandon Davis, is de peettante van Richie. Richie beschouwde Michael Jackson als een ere-oom.

Tijdens een interview met het tijdschrift People verklaarde Quincy Jones dat bij hem de diagnose Ziekte van Parkinson “Nicole Richie is iemand die ik ken sinds ze een baby was. Ze is een zeer intelligente jongedame, op zijn zachtst gezegd “Zie de volgende link voor meer informatie:

Kourtney Kardashian en Luke Walton waren klasgenoten toen Richie voor het eerst naar de Universiteit van Arizona in Tucson, Arizona ging, waar ze kunst en media studeerde. In Arizona stopte ze, zonder een duidelijke studierichting in gedachten, na twee jaar en keerde terug naar haar geboorteplaats in Los Angeles.


Echter, E! Entertainment Television leidde de show voor het vierde seizoen en trok bijna een miljoen kijkers voordat het werd geannuleerd voor het vijfde seizoen, dat werd gevolgd door een nog minder succesvol zesde seizoen. Tijdens het filmen van het vijfde seizoen werden Richie en Hilton beide beschuldigd van DUI en liepen ze het risico naar de gevangenis te gaan.

Dochter lionel richie
Dochter lionel richie