Dione de graaff ziek
Dione de graaff ziek

Dione de graaff ziek /\ Dione de Graaff is al heel lang op televisie, maar worstelt met de nodige reserveringen. Ze was bijvoorbeeld overmatig bezig met wat anderen van haar dachten.

In de podcast DRIVE van Mark Tuitert blikt de 52-jarige sportpresentator terug op die tijd. “Ik was echt bezorgd over wat andere mensen van me dachten, en die angst is niet helemaal verdwenen.”

Lange tijd dacht ik bij mezelf: “Misschien word ik gedupeerd.” Dus je bent een complete idioot, waarmee?

Het werd

‘Alsof ik een grapje maakte,’ antwoordde Dione. “Het werd gedeeltelijk gevoed door internet.” Dat je ergens leest waarvan de een denkt dat je het niet snapt en daar om heel andere redenen staat:

‘ze moet met de baas naar bed geweest zijn.’ Toen werd ik behoorlijk overstuur. Ik snapte het meteen: geloven mensen dit? Dat gaat natuurlijk niet helpen.’

Dione de graaff ziek

De Graaff groeide op in Weesp en daarna in Leusden, en ging naar de middelbare school in Amersfoort, de dochter van VARA-hoofdredacteur Jan de Graaff. Ze ging naar de Academie voor Journalistiek en Informatie in Tilburg na een jaar Frans te hebben gestudeerd.

Ze werkte van 1993 tot 1995 voor Omroep Amersfoort. Daarna liep ze stage bij NOS Studio Sport, waar ze uiteindelijk vaste presentator werd. Sinds 1995 is ze presentatrice van het televisieprogramma NOS Studio Sport.

Olympische

Ze presenteerde Afternoon London Live tijdens de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen. Ze was in 2016 een van de avond- en nachtpresentatoren van ‘Rio Live’.

Ze presenteert onder meer NOS Studio Sport en het radioprogramma NOS Langs de Lijn voor NOS Sport.

Sinds de Tour de France in 2016 is ze samen met Herman van der Zandt de presentator van de show “De Avondetappe”.

Meestal vragen we: “Kun je jezelf even voorstellen?” Maar we kennen je natuurlijk wel.

Dat is ironisch, aangezien ik gisteren net les gaf op een school voor journalistiek. Ik moest ook wat informatie over mezelf verstrekken. Er waren daar veel jonge mensen, zelfs niet-sportfans, die geen idee hadden wie ik was. Ik heb een korte update gegeven van mijn activiteiten.

Wat ik je wil vertellen is dat ik mijn carrière in de journalistiek begon toen ik nog heel jong was, en dat het toen nog weinig met sport te maken had.

Toen mijn vrienden in de horeca moesten werken, werkte ik voor de radio. Ik presenteerde toen al een fragment op Radio 3, dat toen nog Hilversum 3 heette.

Ik was zeventien jaar en was al begonnen met het leren interviewen. Als je een gesloten vraag stelt, merk je al snel dat je niet veel reacties krijgt. Als je echt nerveus bent, doe het dan gewoon, heb ik geleerd.

Dione de graaff ziek
Dione de graaff ziek