Davy klaassen leeftijd

Davy klaassen leeftijd
Davy klaassen leeftijd

Davy klaassen leeftijd /\ De in Nederland geboren voetballer Davy Klaassen vertegenwoordigt zowel Ajax in de Eredivisie als zijn land op internationaal niveau. Zowel voor zijn club als voor zijn land wordt hij veelvuldig op het middenveld ingezet.


Toen Klaassen een kind was, speelde hij voor een lokaal amateurteam genaamd HVV de Zebra’s. In 2003 stapte hij over naar HSV Wasmeer.

Een jaar later werd hij toegelaten tot de Ajax Jeugdacademie. Na een 1-1 gelijkspel in de extra tijd won Klaassen’s Ajax A1-jeugdteam de Nike Eredivisie-titel en eindigde als tweede in de NextGen Series (de Champions League voor onder-19 teams) na verlies op penalty’s na een 1-1 gelijkspel.


Als invaller voor de geblesseerde Lorenzo Ebecilio in de 85e minuut van de groepswedstrijd van de UEFA Champions League, weg naar Olympique Lyonnais op 22 november 2011, maakte Klaassen zijn debuut in het eerste elftal.

Het Ajax A1 onder-19 team maakte zijn Eredivisie-debuut op 27 november als vervanger tegen NEC, en hij scoorde slechts 42 seconden nadat hij in de wedstrijd was gewisseld.

Nadat startende centrale middenvelder Theo Janssen op 11 december 2011 ziek werd van de griep, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Ajax versloeg RKC Waalwijk met 0-1 dankzij een sterk optreden van Klaassen.

Het was op 5 augustus 2013 tegen Telstar dat Klaassen zijn Eerste Divisie-debuut maakte voor het gepromoveerde reserveteam van Jong Ajax en het was de eerste keer dat de reserven in de tweede klasse van het betaalde voetbal speelden.

Davy klaassen leeftijd

Op 20 september 2013 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Jong Ajax in een 1-2 overwinning op FC Eindhoven. In een 3-0 thuiszege op FC Utrecht op 6 oktober 2013 scoorde hij het tweede doelpunt van Ajax in de 59e minuut als speler van het eerste elftal. Thuis tegen NAC Breda scoorde.

Klaassen zijn eerste hattrick voor het eerste elftal in een 4-0 overwinning en werd hij daardoor uitgeroepen tot man-of-the-match en matchbalwinnaar. In het licht van het vertrek van Siem de Jong als schipper van Ajax, heeft Klaassen het rugnummer 10 voor komend seizoen overgenomen.

Klaassen werd gekozen tot aanvoerder van Ajax voor het seizoen 2015-16, na het vertrek van Niklas Moisander.

Op 15 juni 2017 ondertekende Klaassen voor Everton een vijfjarig contract ter waarde van £ 23,6 miljoen.

Voor het seizoen 2017-18 kreeg hij de nummer 20 trui bij zijn nieuwe club. In Everton’s UEFA Europa League derde kwalificatieronde overwinning op MFK.

Ruomberok, maakte hij zijn eerste officiële optreden voor de club. In een 1-0 overwinning op Stoke City op Goodison Park op 12 augustus 2017 maakte Klaassen zijn eerste optreden in de Premier League voor Everton.

Davy klaassen leeftijd
Davy klaassen leeftijd

You may also like...