David Von Schinkel Förmögenhet
David Von Schinkel Förmögenhet

David Von Schinkel Förmögenhet /\ Han föddes som Carl David von Schinkel den 21 december 1971 i Tidö slott, ett svenskt slott. Tillsammans med att 2008 etablerade Bergrummet – Tidö samling leksaker och serier, en svensk privat leksaks- och seriebutik, är han också stallchef för Team Tidö, ett STCC-racingteam han bildade.

Museum tillägnat serietidningar, som öppnade i september 2017 på Svensksundsvägen 5 (entré mittemot fd Högvakten) på Skeppsholmen, Stockholm. Född till Carl-David von Schinkel (1918-1998) och Catharina von

Hans farfarsfar Carl-David von Schinkel (1839-1913) köpte Tidö slott i Västmanland 1889 och nu äger Schinkel det. David von Schinkel är en lyckligt gift man med två söner med sin fru Christina. Släkten von Schinckel, den äldsta bevarade tyska släkten, uppträdde först i Pommern och på andra håll på 1570-talet.

Deras vapen hade ett högervänt ben täckt av rustning och foten i en stövel med svart krage med en silversporre. Mecklenburg låg i det som nu är Tyskland.Max von Schinckel (1849-1938), bankman i Hamburg, är en av de mest kända nu levande släktingarna i släktträdet;

tillsammans med sin son, finansmannen Joachim von Schinckel (1895–1976) var Christoffer Schinkel, som gifte sig med Eleonora Havermann och ägde mark i Holstein, en släktgren som bosatte sig där. Johan Schinkel, hans son, var borgare i staden Dargun i Mecklenburg och gift med en kvinna som hette Sara von der Wulle. Deras

Nikolaus Schinkel (1704-1768), kammarherren och rådmannen i Stralsund, avgick 1767 efter att ha upplevt ekonomiska svårigheter. Både Barbara Regina Richter och Johanna Maria Tielcke var hans fruar. Efter att ha köpt Vifors Bruk 1784 och Viksjö Bruk 1803 skapade David Schinckel Schinckelgruppen.

hamnade i namnet Hamrngeverken. Bruket blev så småningom en del av von Schinkelska fideikommisset, ett nybildat fideikommiss. Ett porträtt och byst av David Schinckel finns på Axmar bruk. Han adlades 1790 men ingick inte i Sveriges kungafamilj.

Riddarhus. Union med Margareta Fredrika Sandberg. En blå sköld med ett gyllene pythagorskors inskrivet med tre vita trianglar. Den högsta visar det glittrande guld kungliga namnchifferet av Hans Majestät Kung Carl XIV Johan, toppad med en krona. En vit stork med snett huvud står i det högra fältet.

med höger fot upphöjd, avslöjar en offerkanna i guld. Återigen korsas två silverfacklor i det vänstra fältet, denna gång ovanför järntecknet av stål. Släktens enorma Schinkel fideikommisset och Axmar bruk gick i arv till sonen Johan Fredrik Schinckel till Vallstanäs.

Gästriklands Vifors och Viksjö bruk, Norrsunda sockens Vallstanäs gods samt en del fastigheter i Stockholm. Greve von Schinckel gifte sig 1818 med Sofia Christina Lychou och fick titeln “greve” året därpå. De hade bara en dotter och inga söner.

Det var Beata Sophia, en medlem av familjen, som höll namnet uppe. Beata Sophia von Schinckel (1813–1843), dotter till Johan Fredrik Schinckel och Sofia Christina Lychou, gifte sig med Dalsland-födde överstelöjtnant och kung Carl XIV Johans adjutant Bengt (Berndt) Bergman (1795–1882).

David Von Schinkel Förmögenhet

Efter artikel 37 i konstitutionen från 1809, 1840, blev Schinkel den 2315:e adeln som tog namnet von Schinkel. Tills hans adel tilldelades honom 1840 gick Berndt Bergman under efternamnet Bergman. Den första kända anfadern av faderns släkt var en smed som gick under namnet Carllöf.

Under 1600-talet i Karlstad. Bengt Bergman, komminister, och Helena Elisabeth Florelius, lärare, var hans föräldrar. Berndt Bergman var medlem av en vördad värmländsk prästfamilj. När hans pappa gick bort var han bara sex år gammal och lämnade efter sig en änka och sex barn. I slutändan bara en utvald handfull

i åratal gick han i lektioner i Karlstad, men med krigets intåg 1808 avbröts hans utbildning. Efter det tillbringade han en tid med en släkting som var ett stort fan av Napoleon, och det var kanske under denna period som han blev intresserad av historia.Han var dock inte utbildad, utan snarare

orolig för att förlora i värde. Året var 1810, och han hade precis flyttat till Stockholm, där han skulle tillbringa de närmaste åren i yttersta fattigdom. Han läste i tidningarna att det var öppningar på kadettskolan i Karlberg och kontaktade general Fabian Wrede, kansler på Krigsakademin.

Det fanns inga öppna platser för stackars Bergman, men generalen tog hand om honom och presenterade honom för kronprins Karl Johan, som personligen finansierade hans underhåll och officersutbildning. F. 1811, kadett vid Karlbergs krigsakademi; sedermera underlöjtnant och deltar i den

Berndt Bergman, major vid ett regemente av nordskånskt infanteri, tjänstgjorde som ordningsman under kung Carl XIV från 1823 till 1836, då han avgick med kungens tillstånd medan han fortfarande innehade sin grad som major. Den 26 maj 1838 gifte han sig med Beata Sophia von Schinckel, daughter av

Brukspatron Johan Fredrik von Schinckel och hans kamrerare Sophia Christina Lychou. Hans adliga släkt föll i händerna på svärdet när hans svärfar Johan Fredrik von Schinckel dödades 1840. Berndt Bergman adlades dock och överlämnades samma år till sin svärfaders lag.

lagens namn — stavat något annorlunda som von Schinkel — och vapen. Carl David von Schinkel (1869-1932) gifte sig med Carola Knudtzon (1882-1946) från Norge; deras son, kammarherre Carl-David von Schinkel (1839-1913), gift Elsa Lind af Hageby. Carl-David von Schinkel, deras son och en befälhavare i sin egen rätt,

David von Schinkel (född 1971) och Estelle von Schinkel (född 1973) var Davids och Catharinas barn från deras äktenskap (1918-1998). (född 1974). David von Schinkel dy föddes den 21 december 1971, och han äger det svenska godset som kallas Tidö slott. som äger det västmanländska slottet Tidö.

där hans farfars farfars far Carl-David von Schinkel (1839-1913) köpte 1890. Han bildade även STCC-teamet Team Tidö 2008 och fungerar som stallchef för organisationen. David von Schinkel är en lyckligt gift man med två söner med sin fru Christina.

David Von Schinkel Förmögenhet