Dai dai ntab ouders
Dai dai ntab ouders

Dai dai ntab ouders /\ Ook al groeide hij op in Groningen, zijn naam roept beelden op van exotische bestemmingen. De winnaar van dit jaar van de schaatser met de meest intrigerende naamprijs is Dai Dai Ntab.


Als mensen hem niet kennen, is het eerste wat ze zeggen iets over zijn naam. Is hij bereid om nader toe te lichten? In zijn eigen gedachten is het een goede grap.

“In Nederland is er maar één Dai Dai”, zegt de auteur. De naam Alexandre komt ook op zijn paspoort voor. Als je ooit president wordt, kun je dat nog steeds gebruiken’, zegt mijn moeder.

Halfbloed is de enige classificatie die hij accepteert. Ntab werd in Nederland geboren uit een Nederlandse moeder en een Senegalese vader.

Volgens Ntab was de man die hem zijn voornaam gaf een bekende figuur in het dorp waar de vader van Ntab vandaan komt. Ik ken hem alleen van de verhalen, maar volgens Ntab was hij een grote hit bij iedereen die hem ontmoette.

Ntab is opgegroeid in een tweetalig huishouden en is nu 19 jaar oud. Ondanks dat hij zijn hele leven in Nederland heeft gewoond, spreekt hij vloeiend Nederlands en Frans. Zijn moeder, een lerares Frans in het Afrikaanse land, ontmoette zijn vader tijdens een vakantie daar.

Nadat ze verliefd werden, besloot zijn vader met hen naar Amsterdam te verhuizen. Hij zegt: “Hieruit zijn mijn broer en ik geboren”, vervolgt Ntab.

Dai dai ntab ouders

Hij was vier jaar oud toen zijn ouders scheidden. Ntab en zijn moeder verhuisden vier jaar later naar Oosterwijk, een klein stadje in Brabant, een paar kilometer ten noorden van Tilburg. Ongeveer twaalf jaar geleden zette hij zijn eerste stappen op een geïmproviseerde ijsbaan in die stad.

De schaatsstijl leek op die van inline skaten, wat hij in zijn vrije tijd graag deed. Een winter besteed aan het aanscherpen van mijn schaatstechniek leek Ntab een goed idee.


Ntab probeerde verschillende sporten, waaronder voetbal, tennis, judo, hockey en kunstschaatsen, wanneer hij maar de wens had om een ​​topatleet te worden. Maar het was het schaatsen dat hem ervan overtuigde..

Hoewel zijn moeder ongetwijfeld zijn grootste supporter is, erft hij zijn sporttalent niet van haar. Nee, dit is iets wat hij aan zijn vader te danken heeft.

Een man die met 190 centimeter vijf centimeter groter is dan zijn zoon. Ook al doet zijn vader, die nog steeds in Amsterdam woont, niet aan lichaamsbeweging, hij is nog steeds een gespierde man.

Schaatsen is geen gedeeld belang tussen de twee. Sterker nog, zijn vader was afgelopen weekend voor het eerst in zijn leven aanwezig bij een wedstrijd in Den Haag. Met drie jassen aan zou hij het nog steeds koud hebben. Toen hij de race vanaf de tribunes bekeek, viel hem iets op.

Nationale Inhoudsopgave “Hij had het idee dat dat een goede plek zou zijn om te beginnen. Toen hij mijn uitleg hoorde waarom en waar dit niet acceptabel was, ging hij op weg naar een andere locatie.”

Dai dai ntab ouders
Dai dai ntab ouders