Cody gakpo ouders
Cody gakpo ouders


Cody gakpo ouders /\ Voetballer Cody Mathès Gakpo is een Nederlandse linksbuiten die meestal op de vleugel speelt. Het was 2016 toen hij zijn professionele voetbaldebuut maakte bij Jong PSV. Als Gakpo er klaar voor is, komt hij in 2018 bij het eerste elftal van PSV.

Een Nederlandse moeder en een Togolese vader verwelkomden hun zoon Gakpo in 1999 in Eindhoven, Nederland. Sinds hij in 2006 bij de PSV Academy kwam, speelde Gakpo voor alle teams van de F-jeugdjes.

Op 4 november 2016 maakte hij zijn voetbaldebuut in de Eerste Klasse. Helmond Sport versloeg die dag Jong PSV met 1-0. In de 54e minuut verving hij Gökhan Kardes. Op 8 juli 2017 maakte Gakpo zijn officieuze debuut voor PSV in een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarbij hij met 0-2 verloor.

Jong PSV gaf hem zijn eerste start op 19 januari van dit jaar en diezelfde dag scoorde hij zijn eerste doelpunten bij de senioren. In een 2-3 competitie overwinning op De Graafschap scoorde hij beide goals van zijn team.

Op 25 februari 2018 maakte Gakpo zijn debuut in het eerste elftal van PSV. Hij verving Steven Bergwijn in de 92e minuut van Feyenoord’s 1-3 competitiewedstrijd op die dag. Gakpo werd in juni 2018 opgeroepen voor het eerste elftal van PSV door Mark van Bommel.

Die net was aangesteld als hoofdtrainer. Bij PSV-O19 werkte hij eerder samen met Van Bommel. Hij maakte zijn Eredivisie-debuut op 3 februari en scoorde de 3-0 in een 5-0 thuisoverwinning op Fortuna Sittard. Hij mocht vanaf seizoen 2019/20 elke wedstrijd in de basis starten.

Hij werd geselecteerd om voor Nederland te spelen op het WK 2021 in mei. Vanaf Nederland -18 maakte Gakpo deel uit van elk Nederlands jeugdteam.

Cody gakpo ouders
Cody gakpo ouders

Voor het EK 2020 werd Gakpo eerst uitgenodigd om zich bij het Nederlands Elftal aan te sluiten, maar door de coronapandemie was dit pas in de zomer van 2021 mogelijk. Tegen Noord-Macedonië op 21 juni 2021 maakte Gakpo zijn nationale elftaldebuut in de 78e minuut met 0-3 voor Oranje.


Sinds 2018 maakt Gakpo vast deel uit van het eerste elftal van PSV. Hij legt uit: “Mijn vader is er altijd voor mij geweest. Over de jonge PSV-aanvaller van de film, ELF Voetbal nr. 2 medewerker Nick de Jager, zegt hij: “Hij is erg betrokken.

Jongeren over de hele wereld kunnen veel leren van de elf inspiratiebronnen die de jeugdinternationalist tot in detail opsomt. Al vroeg in de geschiedenis van het bedrijf begon het allemaal. Terwijl ik daar was, diende hij als mijn jeugdtrainer.

De rest van mijn leven was hij er om me op alle mogelijke manieren te helpen. “Het is nog niet gedaan.” De belangen van mijn vader en moeder stonden lijnrecht tegenover elkaar.

Cody gakpo ouders
Cody gakpo ouders