Claudia pechstein leeftijd
Claudia pechstein leeftijd

Claudia pechstein leeftijd /\ Snelschaatsende atlete Claudia Pechstein komt uit Duitsland. Ze heeft vijf Olympische gouden medailles op haar naam staan.

Totdat Ireen Wüst de gouden medaille won op de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang, was ze de meest succesvolle Olympische schaatsster aller tijden en de meest succesvolle Duitse.

Winterolympiër met in totaal negen medailles, vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen. Direct na het WK in Noorwegen in februari 2009 werd Pechstein verdacht van bloeddoping en gediskwalificeerd voor de rest van dat seizoen.


Oost-Berlijn was de geboorteplaats van Pechstein. De tijd 6:46.91 die ze op 23 februari 2002 op de Utah Olympic Oval in Salt Lake City liep, werd vijf jaar later op hetzelfde ovaal overtroffen door.

Martina Sáblková. Sergeant Pechstein van de Duitse federale politie traint in het sporttrainingscentrum van Bad Endorf.

Toen ze deelnam aan de 5000 meter, werd Pechstein de eerste vrouwelijke Winterolympiër die medailles won op drie opeenvolgende Olympische Spelen (1994, 1998, 2002). Ze won ook brons in 1992 en zilver in 2006. (2006).

Ze was drievoudig medaillewinnaar op de 3000 meter en nam goud mee naar huis in 2002, zilver in 1998 en brons in 2003. (1994). Op de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn, Italië, won ze haar zesde Olympische gouden medaille in de ploegenachtervolging.

Claudia pechstein leeftijd

Haar zesde Olympische verschijning kwam op de Spelen van Sotsji in 2014, toen ze als vierde eindigde in de 3000 meter race en vijfde in de 5000 meter race. Ze nam deel aan de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang.

De terugkeer van Pechstein naar de Olympische Spelen als wielrenner is gemeld door de Olympische nieuwszender Around the Rings. “Ik zal deelnemen aan de individuele achtervolging in de Duitse baankampioenschappen, die van 6 tot 10 juli in Berlijn zullen plaatsvinden”, verklaarde ze.

“Daarnaast ben ik van plan om deel te nemen aan de 500 meter tijdrit en de individuele sprint. Na uitgebreid te hebben getraind op de fiets als schaatser, heb ik er vertrouwen in dat ik deze taak aankan.

Dit maakt mij allemaal niets uit. heb geen idee hoe dit soort competitie werkt, alleen al de gedachte eraan windt me veel op “Niettemin,.

Ze zal terug zijn in Peking voor de openingsceremonie in 2022 als de Duitse vaandeldrager. Als vrouwelijke atleet heeft ze een nieuw record gevestigd voor de meeste Olympische Winterspelen waaraan ze heeft deelgenomen.

International Skating Union beschuldigde Pechstein van bloeddoping na de Wereldkampioenschappen van 2009 in Noorwegen en verbood haar om twee jaar deel te nemen aan wedstrijden. De reticulocyten in haar bloed bleken abnormaal hoog te zijn.

Een aantal evenementen en trainingsspottests lieten verhoogde niveaus zien, waarbij de Calgary World Cup in 2007 en de Hamar World Championships in 2009 de hoogste waren.

Claudia pechstein leeftijd
Claudia pechstein leeftijd