Chimene van oosterhout ziek
Chimene van oosterhout ziek

Chimene van oosterhout ziek /\ In een notendop, het afgelopen jaar van Chimène werd besteed aan het ondergaan van chemotherapie, bestralingstherapie en immunotherapie. Na twee keer eerder de diagnose borstkanker te hebben gekregen, was de ervaring van de presentator deze keer nog intenser.

Chimène beschrijft de scan als “de meest helse die ik ooit heb gehad.” ‘Door de dingen die ik heb meegemaakt, ben ik eraan gewend geraakt. Dit keer doemde het zwaard van Damocles boven mijn hoofd.’

Tegen het einde van de behandeling voelde ze zich gedwongen om te stoppen omdat het proces zo intens was geworden. “Ik had 27 moeten voltooien, maar ik heb er maar 18 voltooid.” Na een tijdje kon ik dit gewoon niet meer aan. Toen ik drie verschillende keren kanker in mijn lichaam had, wist ik dat het er was en bracht ik het naar de dokter elke keer dat ik voor een examen ging.”

De toekomst van Chimène is drastisch verbeterd na een tumultueuze periode gekenmerkt door talrijke tegenslagen. Het is niet lang geleden dat de gastheer uitstekend nieuws ontving. Chimène, het klopt niet, je hebt chemo nodig”, vertelde mijn dokter me in de gang toen mijn scan afgelopen september zo slecht was.

“Ik kan je het goede nieuws brengen dat je een prachtig resultaat hebt”, was de boodschap deze keer. godzijdank waren er geen rode of oranje gebieden in de MRI-scan, want dat zou slecht nieuws zijn geweest “Chimène, die net uit het ziekenhuis kwam, sprak zijn opluchting uit.

Chimene van oosterhout ziek

Chimène daarentegen heeft te maken gehad met meer dan alleen haar afschuwelijke ziekte. “Ik kan alleen de top 5 meest stressvolle momenten in mijn leven kiezen.” Ik maak me klaar om afscheid te nemen van mijn vader, ik sta voor een leeg nest sinds mijn zoon is verhuisd, ik werk niet en heb dus geen geld vanwege corona en omstandigheden, en ik maak me klaar om te verhuizen. Daardoor zijn we in totaal met zes, zegt ze.

Hoewel voorzichtig optimistisch, zegt de gastheer: “Ik ga door, maar niet van harte. Om zijn eigen kruis te dragen, moet iedereen dat doen. Ik begrijp dat de een iets groter is dan de ander, maar dit is een meedogenloos spervuur ​​​​van slagen. evenement, ben ik dankbaar voor het extra jaar vrije tijd dat ik heb. Dat is een zorg minder voor mij.”

Chimène van Oosterhout, een overlevende van borstkanker, merkte in maart van dit jaar dat er iets niet klopte. Vanwege de coronacrisis kon pas in augustus een scan worden gemaakt. Er zijn mensen die het ‘uitgestelde zorg’ noemen, legt de presentatrice uit aan Story. Een biopsie onthulde kanker in mijn rechterborst, wat ik niet had verwacht.

Chloé (57) maakt momenteel een van de moeilijkste tijden in haar leven door. De verteller heeft de afgelopen zes maanden verschillende chemotherapiebehandelingen ondergaan. Over zes maanden zal ze immunotherapie en bestraling ondergaan. Ondanks de coronale massa-ejecties was 2020 voor iedereen een “shit jaar”, vertelt Chimène aan Story.

“Ik heb geen andere keuze dan het op deze manier te zeggen. Terwijl anderen klaagden dat ze niet naar de kapper konden, zag ik hoe mijn prachtige zwarte krullen uitvielen. De chemo had effect op haar. Omdat ik weer de diagnose borstkanker heb gekregen Dit is de derde keer in mijn leven dat ik ooit zoiets heb meegemaakt.

” Dat Chimène in het verleden borstkanker heeft gehad, is altijd een geheim voor haar geweest. Ze is eindelijk klaar om haar verdieping met de wereld te delen. Toen ik 26 jaar oud was, merkte ik een knobbel in mijn linkerborst op. Je zag hetzelfde.

Vergeleken met een hazelnoot was hij klein. De arts van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, die later werd weggestuurd, vertelde me echter dat het niets was en stuurde me zonder verdere instructies naar huis. Ik keerde terug op 27-jarige leeftijd. Daarna werd een biopsie besteld. Ik had gelijk met mijn vermoedens. “Ik had borstkanker.”

Chimene van oosterhout ziek
Chimene van oosterhout ziek