Cathelijne blok relatie
Cathelijne blok relatie

Cathelijne blok relatie /\ Naar mijn mening is het het beste als iedereen lekker in zijn vel zit. Ik heb de neiging om te handelen en te denken op basis van mijn emoties.

Dat kan zowel een zegen als een vloek zijn, want ik vind menselijk gedrag fascinerend. Ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt, maar de idealist in mij begint te accepteren dat het niet mijn taak is om iedereen dat gevoel te geven.

“Kom op, wees blij!” Ik heb mezelf af en toe horen zeggen. Ik weet echter ook dat het leven niet altijd prettig is. In werkelijkheid is dit niet het geval. Je moet weten dat de volgende dag heel leuk en leuk kan zijn. Als elke dag prachtig is, wordt het eentonig.

De reden dat ik heb geprobeerd te leren mensen los te laten, is hierdoor. Ontspan en laat ze hun eigen gang gaan. Als je iets nodig hebt, komt er iemand voor naar je toe. Iemand die niet terugbelt, betekent niets voor mij.

Als ik al een tijdje geen goed gesprek met iemand heb gehad, moet ik het laten gaan. Ik ga niet verslappen, maar ik kan het wat meer ademruimte geven. Het kan wel of niet weer gebeuren, en dat is prima. Het is niet iets waar ik me zorgen over maak. Haal diep adem en kalmeer jezelf.

Cathelijne blok relatie
Cathelijne blok relatie

Ik probeer zoveel mogelijk tijd door te brengen met mensen bij wie ik me op mijn gemak voel. Met wie ik het gevoel heb dat we kunnen loslaten als het tijd is, maar ook helpen als het nodig is. We moeten wat meer vergevingsgezind zijn voor elkaar. Ik denk niet alleen aan jou, maar ook aan de ander.

In dit geval kunnen de grenzen vervagen. Er bestaat niet zoiets als goed of fout, maar je kunt soms reageren op je eerste, misschien negatieve, instinctieve reactie. Uiteindelijk is het het beste als je wat tijd neemt om over de dingen na te denken en wat perspectief te krijgen.

Hierdoor kun je dingen vanuit het perspectief van een helikopter bekijken. Je hoge zelf is als een helikopter en je lage zelf is als een primitieve reactie, volgens deze theorie. Irrationele jaloezie of scepsis. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk je beste zelf zijn. Het probleem is dat je je veel comfortabeler voelt in dat lage zelfrespect. Hoe vermoeider of gestrest je bent, hoe groter de kans dat je snel reageert.

Er is niets mis met het streven naar zoveel helikopteruren als je kunt krijgen. ‘Tel tot tien voordat je spreekt’, was een favoriete grootmoederlijke stelregel van mij. In veel gevallen is ook je eerste reactie brutaal. Waarom spreek ik mijn afkeer ervan uit? Waar kwam het vandaan?

Linda, wat zijn de meest voorkomende gevoelens die je hebt?Egoïstisch? Uh… Ik kan veel vreugde voelen. Tijdens het wandelen geniet ik ervan om de veranderende kleuren van de bladeren te zien. Dat soort dingen, maar ook veel grotere… Het is niet eens klein of groot.

Alleen al het kijken naar een foto kan me al blij maken. Beelden die in me opkomen als ik me iets herinner of ergens aan herinnerd word. Ook mensen zijn betrokken. Of het nu een blij of een droevig gesprek was, ik kan altijd de waarde van een goed gesprek waarderen.

Ik ontken niet dat ik me depressief kan voelen. Ik ga dit niet met iedereen delen, maar ik kan het wel een plek geven. Met de hulp van een goede vriend kan ik deze taak vaak alleen volbrengen.

Denker, prater en doener in één: ik ben al deze dingen in één persoon. Dingen groot en klein. Ik ben iemand die graag in het moment leeft, maar ik ben ook geneigd om af te dwalen in mijn gedachten. Nadenken over een breed scala aan onderwerpen of situaties, van opbeurend tot ronduit deprimerend. Klimaatverandering, duurzaamheid en de toestand van de wereld Relativisme en filosofisch denken gaan in mijn hoofd hand in hand. De twee kunnen op elk moment botsen, spelen of in evenwicht zijn.

Cathelijne blok relatie
Cathelijne blok relatie