Carien ten have leeftijd
Carien ten have leeftijd

Carien ten have leeftijd /\ RTL Nieuws is een Nederlandse televisienieuwsdienst geproduceerd door RTL Nederland die 24 uur per dag uitzendt.

De nationale en internationale nieuwsdienst produceert doordeweeks 17 bulletins per dag en zes weekendbulletins voor RTL4 en RTL Z en bereikt daarmee in totaal zo’n 1,5 miljoen mensen.

Met het nachtprogramma op sommige avonden gemiddeld meer dan 2 miljoen kijkers.

Carien ten Have is een bekend gezicht op de Nederlandse televisie en heeft in het verleden meerdere keren opgetreden.

We zien haar wekelijks als nieuwspresentator bij RTLZ en RTL Nieuws, waar ze een breed scala aan onderwerpen behandelt.

Tijdens haar tijd als redacteur bij RTLZ schreef ze artikelen over onderwerpen als de vergrijzing van de bevolking in China, het functioneren van het politieke systeem van de Verenigde Staten, de sombere toestand van de diamantindustrie en wat internationale investeerders denken van profvoetbal.

RTL Onbijtnieuws (RTL Ontbijt Nieuws) bulletins worden doordeweeks uitgezonden op RTL 4 om 6.30 uur en elk uur en half uur tussen 07.00 uur en 9.00 uur tussen 07.00 uur en 9.00 uur.

RTLZ zendt een uurlijks dagprogramma uit van 15 minuten durende bulletins met zakelijk nieuws en ‘regulier’ nieuws.

Carien ten have leeftijd
Carien ten have leeftijd

Volgens Carrie was er nog een incident in haar leven waarbij haar vader Evert haar wilde beschermen: de dood van haar broer, die in hetzelfde jaar plaatsvond.

‘Ik was vier jaar oud op het moment van het incident. Henk-Jan was toen bijna twee jaar. We bleven bij familie in Roermond, terwijl papa aan het werk ging in het PSV-stadion.

Henk-Jan had zich de dag ervoor beroerd gevoeld. ‘De volgende ochtend ontdekte mama hem in zijn bed, helemaal dood.’
Haar wens om een ​​carrière in de journalistiek na te streven, bracht haar er echter toe Nederland te verlaten en zich uiteindelijk in Parijs te vestigen.

Daarna schreef ze zich in aan de American University of Paris, waar ze journalistiek, geschiedenis en sociale wetenschappen studeerde.

Ook deze studie was een succes en ze behaalde haar diploma cum laude. Carien ten Have voltooide haar bachelorstudie in Parijs voordat ze terugkeerde naar Nederland om een ​​master in journalistiek en media te volgen.


RTL4 zendt zeven dagen per week drie avondbulletins uit in de vorm van een kort bulletin van 18.00 uur, een avondprogramma van 20 minuten om 19.30 uur en een nachtbulletin van 10 minuten op verschillende tijdstippen.

De 19.30 uur journaal op zondag bevat ook een korte samenvatting van de gebeurtenissen van de vorige week, die tegelijkertijd wordt uitgezonden.

Carien ten have leeftijd
Carien ten have leeftijd

Elke keer als ik me iets moest herinneren, moest ik terug naar die ochtend. Omdat mijn ouders niet goed konden communiceren, lieten ze me het lege bed zien.

.Ik kon het niet geloven toen ik me realiseerde dat we met z’n vieren ergens heen gingen en dat er maar drie terugkwamen. Wat is er met Henk-Jan gebeurd? Daarna realiseerde ik me dat ik mijn dierbaren dicht bij me moest houden. Ik kon de gedachte niet verdragen ergens anders te blijven.

In 2015 keerde ze echter terug naar Hilversum om te werken bij het radiostation waar het allemaal begon. Sinds februari 2015 is ze één keer per week te zien bij RTLZ als presentator en redacteur, samen met Frederieke Hegger en Ann-Lyn Hamelink. Ze deed het zo goed dat ze vanaf januari 2020 het anker van RTL Nieuws zal zijn.

Het RTL Nieuws-netwerk zendt ook elk uur een middagprogramma uit, genaamd RTL Z, dat doordeweeks nieuwsbulletins combineert met zakelijke en financiële informatie.

Elke doordeweekse avond is er op RTL 4 ook een tijdschriftshow genaamd Editie NL, die gaat over de actualiteit.

Carien ten Have handhaaft een strikte scheiding tussen haar professionele en persoonlijke leven. Ten Have is echter alleen actief op Twitter en Instagram en plaatst naast actueel nieuws vooral updates over haar werk bij RTL.

Het is tot nu toe onduidelijk of Carien ten Have een relatie heeft met een man, of dat ze op dit moment single en ongebonden is. Omdat ze nog geen grote interviews heeft gegeven, is er ook weinig informatie beschikbaar over onder meer haar persoonlijke leven, datingstatus en interesses.