Brittany bowe vriendin
Brittany bowe vriendin

Brittany bowe vriendin /\ Brittany Starr Bowe is een Amerikaanse langebaanschaatsster die sinds 2010 meedoet.

Bowe was een basketbalster en actief op inline skates tot 2010. Tijdens de Wereldkampioenschappen Inline Skaten van 2006 won Bowe, samen met Kelly Gunther en Jessica Smith, een gouden medaille op de 5000 m estafette en op de Wereldkampioenschappen 2008 in een paar evenementen.

Bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Vancouver zag ze haar landgenoten Chad Hedrick en Heather Richardson die ze kende van het inlinen.

Bowe verliet Florida voor Salt Lake City en op 19 januari 2013 behaalde ze haar eerste internationale medaille in een WK-evenement op de 1000 meter in Calgary.

Op 3 maart 2013 overtrof ze het zevenjarige baanrecord op de Gunda Niemann-Stirnemann Halle van haar landgenote Jennifer Rodriguez op de 1000 meter in 1.15,34. Op zondag 17 november vestigde ze in Salt Lake City een wereldrecord op de 1000 meter: 1.12.58.

Voor het seizoen 2014/2015 koos ze ervoor om niet met Heather Richardson naar Team Clafis te gaan, maar sloot niet uit dat ze later zou overstappen .

Aan het einde van het seizoen onthulde Bowe echter dat hij in verre onderhandelingen was met een persoonlijke sponsor. Hierbij ging het uiteindelijk om Team Stressless. Hier trainde ze samen met Manon Kamminga.

Jackson was opgetogen dat de VS eindelijk een derde startplaats kregen. Bowe stond hoog op de reservelijst en mocht starten.

“Ik zou hoe dan ook als derde naar de Spelen zijn gegaan”, zei Jackson. “Maar dat zou zoveel meer stress hebben veroorzaakt.”

Bowe en Jackson kennen elkaar al vele jaren door middel van skaten. Ze omhelsden elkaar nadat laatstgenoemde het goud had gewonnen toen bleek dat schaatssters Olga Fatcoolina en Andzelika Wojcik haar tijd in de slotrit niet konden evenaren.

“Ze vertelde me dat ze erg trots op me was”, voegde Jackson eraan toe. “En ik denk dat ik je al vaak heb bedankt.

Brittany bowe vriendin

Als schaatsster Erin Jackson zondag 13 februari een medaille wint op de Olympische 500 meter in Peking, zal ze haar vriendin Brittany Bowe ongetwijfeld nogmaals bedanken.

Bowe was zo vriendelijk haar startbewijs op die afstand na de Amerikaanse trials in Milwaukee te geven aan Jackson, die door een miskraam de Olympische Winterspelen dreigde te missen.

Brittany Bowe, geboren Brittany Starr Bowe, is een Amerikaanse schaatser en voormalig inline-skater. Ze pakte acht gouden, één zilveren en twee bronzen medailles van de World Inline Speed ​​Skating Championships.

Bretagne won ook de gouden medaille van de achtbaan op de Pan-Amerikaanse Spelen van 2007.
In 2015 won Bretagne drie gouden medailles op rij op de 5.000 m estafette bij de Wereldkampioenschappen inline schaatsen. Ze won ook de 2015 Wereldkampioenschappen Sprint.

Naast skaten was ze ook basketballer. Bowe speelde basketbal voor Florida Atlantic University als een Point Guard.

Jackson was opgetogen dat de VS eindelijk een derde startplaats kregen. Bowe stond hoog op de reservelijst en mocht starten. “Ik zou sowieso als derde naar de Spelen zijn gegaan”, gaf Jackson toe. “Maar het zou zoveel meer stress hebben veroorzaakt.”

Bowe en Jackson kennen elkaar al vele jaren door middel van skaten. Ze omhelsden elkaar nadat laatstgenoemde het goud had gewonnen toen bleek dat schaatssters Olga Fatcoolina en Andzelika Wojcik haar tijd in de slotrit niet konden evenaren. “Ze vertelde me dat ze erg trots op me was”, zei Jackson. “En ik denk dat ik je vaak bedankt heb.”

Op 10 januari 2022 besloot ze aan Erin Jackson het startbewijs af te staan ​​voor de 500 meter schaatsen op de Olympische Spelen die ze op vrijdag 6 januari 2022 had gewonnen.

Op het WK-circuit won Jackson 4 van de eerste 5 races, maar tijdens de kwalificatie kostte een miskraam haar het startbewijs. Bowe en Kimi Goetz kwalificeerden zich wel ten koste van Jackson, zij claimden de twee startkaarten voor de Verenigde Staten.

Bowe besloot echter het startbewijs op de 500 meter in te leveren, zodat Jackson alsnog kan deelnemen aan de Olympische Winterspelen, waar Bowe zich naast de 500 meter ook kwalificeerde voor de 1.000 en 1.500 meter.

Schaatser Erin Jackson is haar landgenote en vriendin Brittany Bowe eeuwig dankbaar dat ze haar haar startplaats op de 500 meter voor de Olympische Spelen in Peking heeft gegeven. De 29-jarige Amerikaan eindigde in januari als derde in de Amerikaanse kwalificaties na een flinke misser. ..

Brittany bowe vriendin
Brittany bowe vriendin