Breghje kommers leeftijd
Breghje kommers leeftijd


Breghje kommers leeftijd /\ Ali Bouali is de echte naam van de artiest die bekend staat als Ali B. Ali is een rapper, een televisiepresentator en een rechter. Samen met zijn vrouw Breghje Kommers runt hij SPEC Entertainment, een artiestenbureau. Ali is geboren in Zaanstad en is van Marokkaanse afkomst.Leeftijd antoinette hertsenberg

Zijn artiestennaam is Ali B en hij werd geboren in Zaanstad op 16 oktober 1981. Geboren in de Amsterdamse wijk De Pijp, verhuisde Ali daar toen hij twee jaar oud was en groeide daar op.

Zijn vader en moeder zijn allebei in Marokko geboren. Ali was als tiener verslaafd aan gokken en het roken van wiet en hield zich bezig met illegale activiteiten. Toen hij veertien was, verhuisden hij en zijn moeder naar Almere, waar hij een beter leven opbouwde en zich tot rappen en de islam wendde als troost.


De Nederlandse talentenjacht ‘De Grote Prijs van Nederland’ was een van Ali’s eerste optredens op televisie in 2000. Toen Ali en Marco Borsato in 2004 de nummer één hit ‘Wat Zou Je Doen’ scoorden, was dat de grote doorbraak van Ali.

Naast rappen is de rapper ook producer van televisieprogramma’s, jurylid van de talentenjacht ‘The Voice of Holland’ en de ster van zijn eigen stand-up comedyshow. Samen met zijn vrouw Breghje Kommers runt hij SPEC Entertainment, een managementbureau voor artiesten.

Ali trouwde in 2006 met Breghje Kommers, zijn manager; ze hebben twee kinderen. Nouri, Amin en Omar zijn de namen van hun drie zoons, die met hun ouders in Almere wonen.

Een kant van Ali B die aan het zicht was onttrokken terwijl ze in The Voice zat, kwam af en toe naar voren als het filmen stopte. Na afloop schreeuwde en berispte de rapper en coach die zo opgewekt op televisie verschenen zijn collega’s. Zonder aanwijsbare reden. Volgens de documentairereeks Ali Bouali, die in oktober van dat jaar werd uitgezonden. Helaas is de documentaire niet meer te bekijken op de streamingdienst van Videoland.

Breghje kommers leeftijd

Vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag op The Voice heeft RTL de samenwerking met Bouali beëindigd. Volgens een online programma genaamd Boos heeft een ex-kandidaat zich gemeld en gemeld te zijn verkracht.

Ook andere verhalen van jonge vrouwen kwamen ter sprake. Hij zou zijn beroemdheidsstatus in de muziekindustrie gebruiken als een excuus om zichzelf elke keer aan hen op te dringen.

Woensdag was er een tweede rapport, onafhankelijk van The Voice, waarin hetzelfde werd vermeld. Het is Ali B’s eigen bewering dat hij er absoluut van overtuigd is dat hij niet schuldig is.

Er gaan al langer geruchten op de zogenaamde ‘sapkanalen’ van online roddels. Ali B zou seks hebben gehad met een voormalige Voice-deelnemer, haar hebben bedrogen en twee vrouwen hebben aangevallen als hij niet was geschorst voor de show. Toch stond hij tot voor kort in Nederland vooral bekend als de goedaardige “knuffelige Marokkaan” – een bijnaam die hij verdiende nadat hij de toenmalige koningin Beatrix in 2005 spontaan omhelsde.

Op het podium in de Rotterdamse Kuip een jaar voor die omhelzing maakte Ali B zijn stempel op de hit-single What would you do with Marco Borsato op 22-jarige leeftijd. Na meegewerkt te hebben aan een nummer voor War Child, won de jonge rapper al snel populariteit in Nederland. Enkele maanden daarna won hij de Popprijs 2004.

Breghje Kommers, de vrouw van Bouali, kwam waarschijnlijk op het idee om de opbrengst van het lied aan een goed doel te schenken. Zijn eerste single, Waar gaat dit heen, had een soortgelijke suggestie van haar. Amnesty International ontving het geld.

Jeugdvriend Hakim Mokhtari van Bouali vertelde FD Personal dat “Breghje Ali’s redder, zijn fundament” is. Bouali’s leven was een puinhoop voordat hij Kommers ontmoette in 2002.

Hij was verslaafd aan drugs, gokken en schulden. Het gebrek aan begeleiding thuis als kind maakte hem vatbaar voor het nemen van verkeerde beslissingen. Zijn broer was vaak weg, zijn moeder maakte lange dagen en hij had zijn vader al lang niet meer gesproken.

Dankzij de hulp van Kommers werd hij een van de populairste Nederlandse rappers van zijn generatie. Enkele van zijn bekendste nummers zijn Ik ben je sat, Rampeneren en Leipe mocro flavour.

En ze hadden nog meer plannen voor de toekomst. Ze richtten een bedrijf op met de naam Spec om aan hun managementbehoeften te voldoen.

De carrières van Boef en Ronnie Flex, evenals die van Famke Louise en cabaretier Najib Amhali, werden voor een groot deel gevormd door dit bedrijf.

Om niet achter te blijven, boekte Bouali ook succes als stand-upcomedian (winnaar van de Neerlands Hoop cabaretprijs in 2012) en als producent van kabeltelevisieprogramma’s. Zijn tv-show Ali B op volle toeren bevatte muzikale samenwerkingen tussen bekende volkszangers en rapartiesten. Hierdoor werd de B steeds meer geassocieerd met bruggenbouw.

Breghje kommers leeftijd
Breghje kommers leeftijd