Boer ayoub leeftijd
Boer ayoub leeftijd

Boer ayoub leeftijd /\ In navolging van de welsprekende droom van Ayoub om zijn eigen boerderij te runnen, zendt KRO-NCRV vanaf vanavond een aflevering uit met de naam Boer Ayoub.

Deze knappe jongeman, die zichzelf omschrijft als ‘de enige Marokkaanse boer in Nederland’, is een echte Amsterdammer. Metro vond hem in ieder geval op de boerderij.

Maandag 1 april 10.00 uur. Een goed moment om journalist te zijn. Ayoub heeft al vijf uur gewerkt voordat hij de aandacht van de media krijgt. Om op tijd op mijn werk te zijn, sta ik altijd om 5 uur op. Het melken moet ook, klopt dat? “Hij lacht, zegt hij. Hij heeft vanmorgen al zo’n honderd koeien gemolken en heeft de benodigde hoeveelheid melk opgebruikt. De boerderij van boer Jan staat in Waterland, tussen Amsterdam en Broek.

Boer Ayoub, het eerste zesdelige tv-programma van Ayoub, heeft hij huppelde opgewonden naar de hokken met kalveren. ‘Dit was het begin. Aanvankelijk kwam ik als 15-jarige en kom al acht jaar terug om de hokken uit te mesten.”

Ayoub wilde zich onderscheiden van de menigte van andere jongeren.Geboren in Amsterdam-Oost, woont Ayoub Louihrani daar momenteel. Verder wilde hij iets anders doen dan de andere kinderen in zijn wijk. Toen hij op de middelbare school zat, vertelde hij dit ook aan zijn juf Rianne.

‘Misschien moet je eens naar een boerderij gaan,’ opperde hij. Als gevolg hiervan is dit gebeurd. Ayoub ging nergens heen. Sinds een paar jaar werkt hij als ‘vervangende boer’. Hij is dan ook een veelgevraagd werknemer bij boeren.

Boer ayoub leeftijd
Boer ayoub leeftijd

Veel mensen op Metro’s Facebook stelden onlangs de vraag “waarom zou er een Marokkaanse boer zijn en niet zomaar een boer?” naar aanleiding van de aankondiging van de Boer Ayoub-serie. Hij zucht: “Is het zoals het is omdat het is? Bovendien was ik de enige Marokkaan die bij de training aanwezig was.”

De plaats van boer Jan heeft een beetje een kilte. Alvorens Metro naar de stal te brengen om al zijn geliefde koeien te ontmoeten, zet Ayoub een verrukkelijke djellaba op. Bij het hoeden van schapen in Marokko dragen boeren deze.”


Ayoub is 1.80 meter en is iets kleiner dan je zou verwachten als je hem op televisie hebt gezien, maar hij lijkt veel groter. Op zijn Instagram-account Truefellah legt hij al een tijdje de beproevingen en beproevingen van de landbouw vast. Afgelopen zomer maakte hij indruk in de talkshow Op1, die de aandacht trok van televisieproducenten. Volgens de boer-aanbidder:

“Toen ging het viraal. Een aantal producenten en netwerken benaderden mij voor het maken van een serie. Ik besloot om ga voor KRO-NCRV. Met dit concept kon ik in ieder geval de meest authentieke versie van mezelf blijven. Dichtbij de boerderij van mijn ouders en de stad waar ik opgroeide.

Boer ayoub leeftijd
Boer ayoub leeftijd