Björn Gustafsson Familj
Björn Gustafsson Familj

Björn Gustafsson Familj /\ Svenske skådespelaren Björn Gustafson (född Björn Herman Leonard Gustafson den 30 november 1934 i Bromma, Stockholm) går under namnet Björn Gustafson. Den populära Gustafson är mest känd för sina skildringar av Alfred, den godmodige unge mannen, i filmen Emil i Lönneberga (släppt mellan 1971 och 1973) och den klumpiga, älskvärda och naiva

Det är ett fall av Dynamite Harry i Jönssonligan. I filmerna Dubbelstöarna (1980), Dubbla bedragare (1982) och Studierektorns sista strid (1989) spelar Gustafson den älskvärde men kriminelle rektorn Jan Bertilsson (1986). En av många socialistiska karaktärer på Sjukan är Bert Hersby.

Mer välkända karaktärer skapade av Gustafson. Dessutom har han svarat för TV-programmet Alfons berg. Efter att ha gått Axel Witzanskys teaterskola och arbetat vid Wasa-teatern i Finland skrevs Björn Gustafson 1954 in på Dramatens elevskola.

samt Mona Malm, Gun Jönsson, Gunilla Sundberg-Poppe, och Lars Lind.Han gjorde sin professionella teaterdebut 1955, i Leck Fischers Vr egen ö, och har sedan dess spelat i drygt 70 roller på den norska scenen.

Till en början fick han en mängd olika udda roller, men våren 1957 porträtterade han Mickey Maloy mot Lars Hanson och Inga Tidblad i Stora scenedebut av Eugene O’Neills drama Ett stycke poet.

Under de närmaste åren medverkade Gustafson i produktioner som Alf Sjöbergs King John-produktion från 1961 av Shakespeares pjäs och Tjechovs Ivanov (1957). Han var också en del av Sjöbergs två berömda Brecht-pjäser, Svejk i andra världskriget (1963), där han gjorde Baloun, och Ett dockhem, del 2 (1967).

mot Mutter Courage, med Margaretha Krook, av Allan Edwall, och Svejk, med Allan Edwall i huvudrollen.I Ragnar Frisks Flottare med farg från 1952 spelade han en ung kille som var tvungen att fatta viktiga familjebeslut på dansgolvet. Att fråga Björn Gustafson angående

Ett samtal med Astrid Lindgren och Emilnovellen Förutom rollen som Dynamit-Harry i Jönssonligan spelade Björn Gustafson även rollen som unge Alfred i pjäsen Emil i Lönneberga. Skådespelaren var tvungen att flytta under ett helt år för att förbereda sig för sin legendariska roll i Astrid Lindgren-pjäsen.

förloppet av inte bara hans liv, utan också förloppet av hans familj. Jag var mitt uppe i inspelningen, sa han Expressen, så hela familjen flyttade till en gård på landet utanför Katthult. Hur ser barnen ut och vad heter de? Robert Gustafsson har två söner som heter Valentin och John. Valentin

Båda komikerns söner, Gustafsson (numera 29) och John Gustafsson (numera 27), är i tjugoårsåldern. Gustafsson föddes den 17 mars 1991 och John den 9 november 1992. Robert Gustafssons pojkar, Valentin och John, visade sig ha en djup längtan efter kvalitetstid med sin mamma.

och pappa, särskilt pappa, på röda mattan i ung ålder. En handfull anmärkningsvärda debuter har fått ett stort intresse genom åren. Hela familjen såg Monsters, Inc. på bio på öppningsdagen den 21 juni 2002. När det gäller onlinemedier är YouTube för närvarande där det finns.

Björn Gustafsson Familj

internet, och Björns showrelaterade klick har spridit sig som en tromb över landet och utlöst en rikstäckande våg av Beatlemania och allt tack vare den förtjusande komiken. Björn Gustafsson blir ett fenomen, med ökande framgångar i Melodifestivalen.

Deltar i Eurovision Song Contest, Guldbaggegalan och Idrottsgalan och utses till Sveriges mest inflytelserika person av Aftonbladets läsare. Under den här tiden har han sällskap av Robert Gustafsson, en skådespelare han har beundrat sedan han var pojke. 2008 gjorde Gustafsson succé i

Hans arbete i Riksdagen och Melodifestivalens Intermission Show har gett honom stor berömmelse. Den 6 mars 2008 röstade Aftonbladets läsare fram honom som den mäktigaste personen i Sverige. Tillsammans med det tog han hem Eurovision-pokalen 2008.

när han spelade för Sveriges landslag. Hans första TV-framträdande skedde 2008, i den svenska nationella finalen av Melodifestivalen, det nationella urvalet till Eurovision Song Contest. I publiken fanns Kristian Luuks (värdens) flickvän Carina Berg, som han dedikerade en låt till. Det var i hans

låt där han berättade för henne hur han kände för henne. På senare förhör förklarade Berg att hon var tvungen att täcka sitt ansikte för att inte folk skulle se hennes röda kinder. Vissa internationella medier tog upp World of Warcraft (WoW) skämt som Gustafsson gjorde i parlamentet efter att det sänts.

över hela världen. Gustafssons skämt handlade om människor som inte spelar effektivt och slösar tid på nätet, men inte ens WoW-fans skulle få det eftersom han använde så mycket WoW-jargong. Det var mycket surr om sekvensen på webben,

mest framträdande på YouTube, där den också gjordes tillgänglig på ett antal andra språk. Kenny Begins, där Gustafsson porträtterar Lenny, bror till Space Hero, är en av de mnågra filmer som Gustafsson har regisserat och producerat. Hans första betydelsefulla bild är den svenska kronjuvelfilmen.

roll. Kronjuvelerna är Ella Lemhagens regidebut och biopremiär den 29 juni 2011. Hösten 2011 sänder SVT en utökad version av serien.2008 fick Björns fantastiska prestation i riksdagen och andra högprofilerade aktiviteter honom stor uppmärksamhet i media.

pausunderhållningen Melodifestivalen. Den 6 mars 2008 valde läsarna av den svenska tidningen Aftonbladet honom till landets roligaste man. Vid Eurovision Song Contest 2008 rapporterade han också om hur Sverige röstade.

Björn Gustafsson Familj