Bert koenders ziek
Bert koenders ziek

Bert koenders ziek /\ Albert Gerard “Bert” Koenders, politicus van de PvdA, was van 2014 tot 2017 minister van Buitenlandse Zaken. Hij is speciaal gezant van de Wereldbank en hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

De International Crisis Group beschouwt hem als trustee en de International Commission on Missing Persons heeft hem tot commissaris benoemd.

Koenders behaalde een bachelor politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een master internationale betrekkingen aan de Johns Hopkins School of Advanced International Studies.

Hij was van 1997 tot 2007 lid van de Tweede Kamer en van 2007 tot 2010 minister van Ontwikkelingssamenwerking. Als gevolg daarvan was hij vervolgens de.

vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN en hoofd van de operatie van de Verenigde Naties in Ivoorkust (2011-2013) en speciale vertegenwoordiger en hoofd van de multidimensionale geïntegreerde stabilisatiemissie van de Verenigde Naties in Mali (2013-2014).

Al meer dan tien jaar is Koenders voorzitter van de Parlementaire Vergadering van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie en leider van de Socialistische Fractie.

Albert Gerard Koenders, geboren in het Gelderse Arnhem, groeide op in een gereformeerd gezin. Hij was lid van de Boy Scouts of America. Ter voorbereiding op de universiteit ging hij naar het Carolus Clusius College in Zwolle.

Bert koenders ziek

Koenders behaalde zijn bachelor- en masterdiploma politicologie en sociale wetenschappen (internationale betrekkingen en economie) aan respectievelijk de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd in 1983).

De Johns Hopkins University School of Advanced International Studies in Bologna en Washington, D.C., kende hem in 1979 een Master of Arts-graad toe.

Van 1987 tot 1993 was Koenders adjunct-hoogleraar aan de Webster University in Leiden.

Toen hij in 2002 gasthoogleraar was in Bologna, doceerde hij conflictpreventie en -beheersing en naoorlogse wederopbouw aan de John Hopkins University in Italië.

Af en toe geeft hij lezingen over bijzondere onderwerpen in de politicologie aan verschillende Nederlandse universiteiten waar hij eerder als hoogleraar werkte.

Koenders was van 1983 tot 1993 PvdA-medewerker in de Tweede Kamer. Voor zijn eerste baan buiten Nederland werkte hij begin jaren negentig als assistent van de VN-missie in Mozambique.

Toen Hans van den Broek de Nederlandse Eurocommissaris was en in 1995 en 1997 medeverantwoordelijk was voor het buitenlands beleid.

werkte hij op zijn eigen kantoor. Hij was destijds belast met het definiëren van de bevoegdheden van het buitenlands beleid van de EU.

Bert koenders ziek
Bert koenders ziek