Bartina koeman ziek
Bartina koeman ziek

Bartina koeman ziek /\ Tien jaar geleden ontdekte ze een tumor in haar borst tijdens een vakantie in Portugal. En het was ook in Portugal, twee jaar geleden, toen ze voor het eerst iets in haar nek voelde. “Wat bizar, toeval bestaat niet.

Na mijn eerste chemokuur en bestraling voor borstkanker, voelde ik me nooit helemaal goed. Het was alsof er iets anders aan de hand was. Een eigenaardig gevoel verscheen in mijn nek nadat ik onbedoeld tegen een glazen wand in Portugal geslagen.

Ze besloot naar de dokter te gaan omdat ze vermoedde dat er iets niet klopte. Omdat ik ze niet geloofde toen ze voor het eerst zeiden dat er niets was, was ik sceptisch.

Borstkanker

Een decennium nadat ze de diagnose borstkanker had gekregen, koos Bartina ervoor terug te keren naar de dokter die haar eerder behandelde. Er werd een MRI-scan gemaakt en al snel werd duidelijk dat er iets niet klopte.

De radioloog die de foto had gezien, merkte op: “Dit is geen doorsnee bot.” Een kankergezwel is wat ik bedoelde toen ik vroeg naar ‘abnormaal bot’. Ze stemde toe. Dat was de laatste druppel voor mij en mijn familie.

Bartina koeman ziek

Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik heb meteen Ronalds nummer gebeld, maar ik weet niet meer wat er daarna gebeurde; Ik was in shock.”

Bartina werd gediagnosticeerd met wervelmetastasen. “Het kan zijn vanwege het type borstkanker dat ik heb gehad. In een roes dacht ik na waarom ze me tien jaar eerder niet hadden verteld, terwijl ze dat wel hadden kunnen doen.

Behandeld

Ze beweerden: “Artsen doen dat niet. Met andere woorden, ze willen je niet bang maken. Niet alle vrouwen die voor borstkanker worden behandeld, hebben deze uitzaaiing.'” Omdat Bartina snel werd getroost, was de situatie snel opgelost.

Er waren zes chemokuren nodig, maar ze was ervan verzekerd dat alles goed zou komen. Zodra de eerste schok wegebde, Ik was gerustgesteld door hun vriendelijkheid.Om mijn haar te behouden, kreeg ik tijdens de behandelingen een “ijskap”.

In Portugal voelde Bartina 10 jaar geleden voor het eerst een bobbel en twee jaar geleden merkte ze iets op in haar nek. “Het is onmogelijk dat dit toeval is. Na de eerste chemokuur en bestraling voor mijn borstkanker was ik nooit helemaal mezelf, alsof er iets anders aan de hand was.

Toen ik in Portugal was, liep ik tegen een glazen wand aan fout en had meteen ongewone pijn in mijn nek.” Bartina zocht medische hulp omdat ze een sterk vermoeden had dat er iets niet klopte. “Er was eerst een ontkenning. Maar ik was niet overtuigd.”

Er werd geconcludeerd dat een MRI-scan nodig zou zijn na een bezoek aan dezelfde arts die haar tien jaar eerder voor kanker had behandeld. “De radioloog die de afbeelding onderzocht, riep uit: ‘Dit is geen gewoon bot.’ Ik vroeg: “Bedoel je kanker?” door “abnormaal bot?” Ze stemde toe.

Daarna barstten mijn moeder, mijn zus en ik in tranen uit. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik kan me niet herinneren waarom ik nam meteen contact op met Ronald; ik was stomverbaasd.”

Bartina koeman ziek
Bartina koeman ziek