Bahar Pars Barn
Bahar Pars Barn

Bahar Pars Barn /\ Bahar Pars, vars förnamn är Bahar Tunström Pars, föddes Bahareh Keshavarz Fathabadi den 28 mars 1979 i Shiraz, Iran. 2015 belönades Pars med Medea-priset för Årets skådespelare och STOCKmotion-priset för bästa film.

den egenregisserade kortfilmen Rinkebysvenska.Från 2003 till 2007 gick Bahar Pars på Teaterhögskolan i Stockholm, Sverige, för att finslipa sina skådespelarkunskaper. Pars har medverkat på scen och i film i hela Sverige. Med den här kritikerrosade filmen som debut blev hon snabbt en favorit hos fans.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

When Night Time Comes (2005). På Backateatern 2008 framförde hon Nina in Msen av Farnaz Arbabi. Anna Karenina (2010), scenatiseringen av Lt den rätte komma in (2011), och Hedda (2009) var alla huvudroller för Pars på Uppsala stadsteater.

Gabler (2013). (2013). Pars spelade rollen som Valeria i 2014 års produktion av Jag ringer mina broder av Jonas Hassen Khemiri på Kulturhuset Stadsteatern. Hon framförde också sin monolog “På alla fyra” på Kilenscenen i Kulturhuset Stadsteatern till strålande recensioner i november samma år.

Talet, som Pars hyllades för att ha “fullständig kontroll över sina uttrycksmedel”, presenterades på Svenska Dagbladets förstasida. Pars har inte bara skådespelat, utan även regisserat och varit med och skapat den omarbetade nyårsvideon Nyrsklockan, där 15 kvinnor med olika etnisk bakgrund uppträder.

karaktärer tar form. Den här våren 2016 medverkade hon i två uppsättningar på Dramaten: Jens Ohlins Marodörer som Bertha och Farnaz Arbabis Ungefär likka med. Bahar Pars var värd för sommarupplagan av Sommar I P1 den 31 juli 2017 och hon diskuterade efteråt

diskuterar hennes bakgrund i Sverige, att vara mamma, hennes efternamn och hennes erfarenhet av att besöka USA för Oscarsgalan. 41-åriga Bahar Pars är en veteran inom film, tv och scenerna på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater. När hon äntligen slog till stort,

Men hennes stora genombrott kom när hon fick rollen som Oves granne i filmen En man som heter Ove, med Rolf Lassgrd i huvudrollen. Bahar nominerades till en Guldbagge för sin prestation, och både hon och filmen var aktuella för Oscars. Och utöver allt detta är Bahar också en väl ansedd filmskapare.

I juni 2010 knöt Bahar och Linus Tunström knuten. Linus är på liknande sätt involverad; han har regisserat uppsättningar på bland annat Orionteatern, Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater och Malmö stadsteater. Men paret har nyligen engagerat sig

rapporterar i Aftonbladet, de splittrades. I ansökan framgår att paret har varit separerade i över två år och inte önskar ha ångerrätt. Med hjälp av ett sms till tidningen bekräftar Bahar historien. Under 2015 uppnådde Bahar Pars ett brett rykte i Sverige för

Hon spelade rollen som Parvaneh i den kritikerrosade filmen En man som heter Ove och nominerades till en Guldbag. 2017 fick filmen Oscarsnomineringar. Bahar har också regisserat pjäser och kortfilmer, av vilka många har behandlat det genomgripande problemet med rasism i det samtida samhället, som i hennes filmer.

Bahar Pars Barn

Både Rinkebysvenska och Turkkiosken är finska dialekter. Bahar är i ett tidigt skede av att starta sin egen produktionsfirma för att göra saker som att bekämpa systemisk fördom och höja kvinnors roller i filmbranschen. Hon har haft många scenframträdanden förutom sina film- och tv-framträdanden.

framträdande delar på Dramaten, Kulturhusteatrarna och Uppsala stadsteatrar. Arbetar med regissören Farnaz Arbabi vid flera tillfällen. Bahar och hennes familj flyttade till Sverige från Iran när hon var fem år gammal. På gymnasiet var hon intresserad av att uppträda på scen.

Stockholm, Sverige. Efter att ha avslutat sin examen vid Teaterhögskolan 2007 kommenterade Bahar Pars den nuvarande skönhetstrenden och sa: “Vissa botox och fillers pressas på.” Det är sannolikt en av de mest hierarkiska miljöer hon någonsin stött på, och det faktum att de “bra killarna” har tillgång till kulturens elit gör att dramat också är ett av de mest ojämlika.

gör henne upprörd till vansinne. Men hon kommer inte att rikta sin vrede mot branschens feghet eller de elitistiska manliga genier som hon tidigare har ägnat så mycket vrede. Möjligen kunde inte ens hans egen fars svek ha knäckt honom mer. För att få ut sin egen historia behöver Bahar Pars nu all kraft till sitt förfogande. Skådespelare, 41, hade nyligen börjat producera sitt eget verk.

hon såg fram emot att filma med det värsta gänget (en långfilm) men covid-19 höjde sitt fula huvud och lade allt på is. Jag fick rollen som huvudrollsinnehavaren, den återvändande guldmedaljören Lisabi Fridell var inställd på att regissera och skjuta, och jag var bekant med manuset från min tid som jag arbetade med Lovisa Sirén.

stöd till projektet under fem år kunde vi genomföra det. Under pandemins gång tvingades Bahar Pars att lägga ner sin verksamhet, ansöka om A-kassa, end sjunka in i existentiell förtvivlan. Första hand såg jag hur allt jag ägde

kommer inte att hålla ikväll och måste överges. En hel del oro kom upp för mig, och jag var tvungen att ta itu med det. På grund av min uppväxt har jag en pessimistisk syn på livet och har börjat undra vad jag har mer att erbjuda förutom denna knipa. Vad kan jag göra i alla fall? Det här väckte mig, och jag gillade det inte. Hennes sommarprat

Diskuterar filmen “A Man Called Ove” och hur Donald Trump och att förlora sitt pass hindrade henne från att närvara vid prisutdelningen. Hon beskriver uppväxten i Iran och hennes eventuella flytt till Sverige med sin familj. Angående upplevelsen av att ”flytta till en främmande ort där man inte känner någon och

där du snart blir förälder till dina föräldrar som kämpar med språket på grund av koderna, där dina föräldrar fortfarande inte vet vad ett “Sommarprat” är. Som försöker behålla ett positivt utseende även medan deras värld har kollapsat fullständigt.” Bahars optimala miljö ärfriidrott eftersom det är en av få saker hon briljerar med.

Bahar Pars Barn