ayad al saffar fru
ayad al saffar fru

Ayad al saffar fru /\ Ayad Al Saffar är en affärsman som föddes den 25 juli 1964 i Beirut, Libanon. Han startade Klockgrossisten I Norden, som utvecklades till Axcent of Scandinavia, och fungerar för närvarande som dess verkställande direktör. Han flydde från Libanon för Sverige 1984 och arbetade sig upp från att plocka bär och sälja från dörr till dörr till att bli en framgångsrik affärsman.

och omvandla tre penningförlorande detaljhandelsverksamheter till blomstrande konglomerat; dessa inkluderade Ur & Penn. Ayad Al Saffar tillbringade sina uppväxtår i ett krigshärjat Libanon, där han föddes och växte upp. 1984 flydde Al Saffar till Sverige som flykting för att undvika kriget, och han bosatte sig till en början på ett flyktingcenter i staden Rättvik. Efter

Han arbetade som bärplockare efter att ha bosatt sig i landet lagligt och fortsatte sedan med att studera fordonselektronik som förberedelse för ett karriärbyte till företag. Ayad började med att sälja klockor på svenska marknader och torg. Att starta Klockgrossisten I Norden 1991 var hans idé. År 2002,

Ägaren till Ur & Penn vände sig till Ayad Al Saffar med löftet att sälja honom 10 procent av företaget. De två parterna kom överens om ett avtal för Ayad att förvärva 100% av verksamheten. Det var förluster på Ur & Penns 40 butiker tills Ayad implementerade en ny prissättning och produktval.

lönsamhet inom det första året. Antalet Ur & Penn-butiker har vuxit till över hundra, varav sex är franchisetagna. Ayad Al Saffar köpte det holländska detaljhandelsföretaget Lucardi med 94 butiker från CVC Capital Partners 2006. Lucardi, liksom Ur och Penn, hade haft det tufft.

nedgångar i lönsamhet under en period av år som plötsligt vändes under loppet av ett och ett halvt år. Det holländska varuhuset Kijkshop förvärvades 2007 trots att det var en förlorare. Kijkshops 104 varuhus fick också snabbt framgång. Tjugoåriga Ayad Al Saffar flyttade till Sverige.

1984 flydde han från Libanon som flykting. På Rättvik arbetade han som bärplockare för att tjäna sina första svenska kronor. Libanons valuta devalverades 1985. Ayad Al Saffar såg en möjlighet att lönsamt importera billiga varor därifrån.

Sverige. Även om han inte hade någon tidigare affärserfarenhet visste han att han ville behärska konsten att köpa och sälja. Ayad letade inte efter något speciellt, så han fyllde bara en behållare med alla billiga varor han kunde hitta, inklusive kosmetika och kläder. Då igen, han

han hade tagit med sig fem klockor att sälja som en kompis hade gett honom. Han återvände till Sverige och sålde omgående sina ägodelar. Att sälja klockorna var det klokaste alternativet. Ayad såg sin framtid i dessa låga transport- och lagringskostnader och höga vinstmarginaler. Vi ryckte upp hela gänget och

ayad al saffar fru

och Stockholm 1987. Han var klockförsäljare på dagen och hamburgerfritös på natten, båda på snabbmatskedjan Clock. Han sålde också klockor när han tog sig runt i landet till olika marknader. Watch grundades av Ayad Al Saffar, född i Stockholm.

Från och med 1991, när han bara var 19 år, blev Klockgrossisten en integrerad del av den svenska musikscenen. För att spara pengar bestämde han sig för att avbryta mellanhanden och köpa klockor direkt från fabrikerna. Prisvärdhet gjorde att han kunde förvandla klockor från en statussymbol och investering till en trendig accessoar. Som sådan nådde han ut till Stockholmsbaserade Konstfack för att

arbeta tillsammans 1996 under etiketten Axcent of Scandinavia för att tillverka unika klockdesigner. Det som hände fungerade fantastiskt. Jet Set, ett eget varumärke, debuterade senare. Han övertog kontrollen över den havererade kedjan Ur & Penn, startad av Erling Persson 1943, 2002.

Ayad styrde effektivt företagets expansion mot lönsam tillväxt mycket snabbt. Marknaden för klockor i Sverige dominerades så småningom av Ayad Al Saffar. Svåra människor: Svenska entreprenörer över 400 år av Anders Johnson. 2018 Timbro Publishing. Axel, ägare under de senaste 34 åren,

hléns säljs av Johnson till en grupp investerare ledda av Ayad Al-Saffar som planerar att använda pengarna för att förbättra och växa företaget. I och med försäljningen går Axel Johnsons automation och övriga investeringar i hléns förlorade.

och digitalisering, kommer att utnyttjas mest effektivt av ägare som är fullt investerade, har betydande detaljhandelskunskap och har varit i branschen ganska länge. Ayad Al-Saffar, storägare i klock- och smyckesbutikskedjan Axcent of Scandinavia AB, har gått med på att förvärva hléns som en del av transaktionen.

restaurangkedjan Ur & Penn, kommer att ta kontroll över företaget. Härstedt & Jansson Invest AB, grundat av Torsten Jansson och Göran Härstedt, blir en tyst minoritetsinvesterare. Ayad Al-Saffar blir vd efter att affären är klar, vilket sannolikt kommer att ske i augusti.

VD Annica Hagen på hléns delar med sig av sina tankar. Jag är glad och hedrad över att få chansen att leda hléns framtida tillväxt. Trots att de är över hundra år gamla, är praktiskt taget alla i Sverige rec uppmärksammar detta varumärke och företaget har ett speciellt band med sin dedikerade kundbas.

kunder runt om i Sverige. På marknaden för hållbara produkter kommer fysiska återförsäljare som hléns att ha en betydande närvaro.Som hängiven företagare och chef är mitt mål att göra hléns varuhus till en destination.

Kunder handlar inte bara här, utan kommer också för den unika atmosfären och sociala möjligheter det ger. Vi tror att utökande av hléns online-erbjudanden och att behålla vårt engagemang för våra tegel- och murbruksplatser ger de största möjligheterna till tillväxt. Som ett resultat av Axel Johnsons ansträngningar,förtroende för mig genom att anförtro mig att leda hléns in i dess lovande framtid.”

ayad al saffar fru