Annette hertzberger leeftijd

Annette hertzberger leeftijd
Annette hertzberger leeftijd

Annette hertzberger leeftijd /\ Hertzberger, oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, verhuisde als kleine jongen met zijn gezin naar Dordrecht.

Ze ging naar de TU Delft en de Universiteit Leiden om Life Science and Technology te studeren. Als student was ze lid van ALSV Quintus en de Leidse Debatbond, twee studentenorganisaties.

Ze promoveerde in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van de stofwisseling van melkzuurbacteriën.

Daarna bracht ze tijd door aan de Washington University in Saint Louis’ Center for Women’s Infectious Disease Research.

Het universiteitsblad Mare, waar Hertzberger columnist was, publiceerde een van haar stukken terwijl ze student was. NRC Handelsblad/nrc.next brengt sinds 2009 haar vaste stuk uit. Ze werkte meerdere keren als serveerster bij De Wereld Draait Door.

Annette hertzberger leeftijd

Toen Ode aan de E-nummers in april 2017 verscheen, was het haar eerste boek sinds haar proefschrift. Het Zomergastenseizoen van dit jaar ging van start met Hertzberger als eerste gast op 23 juli 2017.

Voor de campagne Nederland Leest 2018 gaf ze een wetenschappelijke invulling aan het thema voeding van het cadeauboek, waaraan ze in 2018 een bijdrage leverde.

De familie van Dr. Hertzberger komt uit een lange lijn van artsen in de Joodse gemeenschap. De opa van vaderskant van deze vrouw, medische microbiologie.

Ellis Hertzberger (1914-2008), was de zoon van de Rotterdamse arts Maurits Hertzberger (1882-1940), die op 14 mei 1940 zelfmoord pleegde, en de neef van antiquair Menno Hertzberger.

Ellis Hertzberger was tijdens de Tweede Wereldoorlog arts in kamp Westerbork en overleefde zes concentratiekampen. Als 26-jarige gevangene in Auschwitz in mei 1944 kwam Ellis’ eerste vrouw, Duifje de Raaij, om in de Holocaust.

Samen met zijn tweede vrouw, Jenny Gold, publiceerde hij het boek Linked through the Holocaust over de oorlogsjaren en hun leven na de oorlog.

Het was het verhaal van Rosanne Hertzberger dat in het boek zat (met dvd). De erfenis van de Shoah voor toekomstige generaties. Arjen van Veelen, columnist en journalist, is haar echtgenoot.

Zij zijn de ouders van twee zonen. Wij en onze partners gebruiken technologieën zoals cookies om informatie op uw apparaat op te slaan en te openen om gerichte advertenties en inhoud.

Advertentie- en inhoudsmeting, doelgroepinzichten en productontwikkeling aan te bieden, allemaal gebaseerd op uw persoonlijke gegevens. U bepaalt wie uw gegevens mag gebruiken en waarom.

Annette hertzberger leeftijd
Annette hertzberger leeftijd